Czy przysługuje nam z tej okazji dzień wolny od pracy i delegacja czy też jak zwykle?
U nas była delegacja i samochód służbowy. Ale z tego co wiem, to różnie bywa.
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
Ostatnio edytowano 28 lip 2008, 16:30 przez Pinero, łącznie edytowano 1 raz
28 lip 2008, 16:29
a wiadomo kiedy ogłoszą datę mianowania?
28 lip 2008, 17:38
a o której godzinie i w jaki dzień tygodnia odbyła się uroczystość mianowania w 2007 i gdzie się to mianowanie odbyło jeśli można wiedzieć?
Ostatnio edytowano 30 lip 2008, 15:53 przez arctic fox, łącznie edytowano 1 raz
30 lip 2008, 15:53
A jak wygląda sprawa odpowiedzialności za popełnione błedy pracownika mianowanego? Słyszałem, że wobec tych osób są surowsze kary, nawet dyscyplinarka. Może to ktoś potwierdzić?
30 lip 2008, 16:40
A ja mam inny problem, strasznie się ucieszyłam, że zdałam (było to moje pierwsze podejście) ale szczerze mówiąc to nikt o tym nie wie w mojej "firmie" zgłoszenie podpisywał mi ex-NUS . I tak się własnie zastanawiam czy przyjdzie jakieś oficjalne pismo do Urzędu? Czy wiecie coś na ten temat?
30 lip 2008, 19:17
bratek
A jak wygląda sprawa odpowiedzialności za popełnione błedy pracownika mianowanego? Słyszałem, że wobec tych osób są surowsze kary, nawet dyscyplinarka. Może to ktoś potwierdzić?
jeden błąd i zabierają mianowanie
urzędusia
A ja mam inny problem, strasznie się ucieszyłam, że zdałam (było to moje pierwsze podejście) ale szczerze mówiąc to nikt o tym nie wie w mojej "firmie" zgłoszenie podpisywał mi ex-NUS . I tak się własnie zastanawiam czy przyjdzie jakieś oficjalne pismo do Urzędu? Czy wiecie coś na ten temat?
To zależy, jeżeli nkt się tobą nie zainteresuje to żadne pismo nie przyjdzie i nikt o tym nie będzie wiedział, tak to jest reszta będzie zazdrosna i się wypnie
30 lip 2008, 20:14
arctic fox
<!--quoteo(post=32831:date=30. 07. 2008 g. 16:40:name=bratek)--><div class='quotetop'>(bratek @ 30. 07. 2008 g. 16:40) [snapback]32831[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> A jak wygląda sprawa odpowiedzialności za popełnione błedy pracownika mianowanego? Słyszałem, że wobec tych osób są surowsze kary, nawet dyscyplinarka. Może to ktoś potwierdzić?
urzędusia
To zależy, jeżeli nkt się tobą nie zainteresuje to żadne pismo nie przyjdzie i nikt o tym nie będzie wiedział, tak to jest reszta będzie zazdrosna i się wypnie <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> cholipka, umiesz pocieszyć
30 lip 2008, 20:17
realia pracy w urzędzie, jak ktoś ma lepiej to jest wrogiem
30 lip 2008, 20:19
arctic fox
<!--quoteo(post=32831:date=30. 07. 2008 g. 16:40:name=bratek)--><div class='quotetop'>(bratek @ 30. 07. 2008 g. 16:40) [snapback]32831[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> A jak wygląda sprawa odpowiedzialności za popełnione błedy pracownika mianowanego? Słyszałem, że wobec tych osób są surowsze kary, nawet dyscyplinarka. Może to ktoś potwierdzić?
jeden błąd i zabierają mianowanie <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> To chyba lepiej się nie męczyć. :unsure: Wszak "nobody's perfect", a błędów nie robi tylko ten, kto nic nie robi <_<
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 30 lip 2008, 20:21 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
30 lip 2008, 20:20
bratek
Bzdura. Urzędnika można zwolnić w takich samych przypadkach jak pracownika SC. Nawet ma lepiej, bo w razie rozwiązania urzędu trzeba mu znaleźć nowe miejsce pracy w służbie cywilnej. Róbcie mianowanie i nie słuchajcie zawistników.
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
30 lip 2008, 21:39
bratek
A tak zasadniczo to o co Tobie sie rozchodzi? Pracownik mianowany???
30 lip 2008, 21:48
arctic fox
urzędusia
To zależy, jeżeli nkt się tobą nie zainteresuje to żadne pismo nie przyjdzie i nikt o tym nie będzie wiedział, tak to jest reszta będzie zazdrosna i się wypnie <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Czy to znaczy, że informacja o terminie mianowania przyjdzie mailem? Jeżeli nie będzie oficjalnego pisma do firmy to raczej trzeba zapomnieć o delegacji.
31 lip 2008, 08:01
malaj
<!--quoteo(post=32835:date=30. 07. 2008 g. 20:14:name=arctic fox)--><div class='quotetop'>(arctic fox @ 30. 07. 2008 g. 20:14) [snapback]32835[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=32831:date=30. 07. 2008 g. 16:40:name=bratek)--><div class='quotetop'>(bratek @ 30. 07. 2008 g. 16:40) [snapback]32831[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> A jak wygląda sprawa odpowiedzialności za popełnione błedy pracownika mianowanego? Słyszałem, że wobec tych osób są surowsze kary, nawet dyscyplinarka. Może to ktoś potwierdzić?
urzędusia
To zależy, jeżeli nkt się tobą nie zainteresuje to żadne pismo nie przyjdzie i nikt o tym nie będzie wiedział, tak to jest reszta będzie zazdrosna i się wypnie <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Czy to znaczy, że informacja o terminie mianowania przyjdzie mailem? Jeżeli nie będzie oficjalnego pisma do firmy to raczej trzeba zapomnieć o delegacji. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Taki "mianowany" a taki naiwny. Dworują sobie koledzy. Do urzędu przyjdzie oficjalne pismo i na tej podstawie otrzymasz delegację.
31 lip 2008, 15:54
Dzięki bardzo za info. Raczej nie jestem naiwna ale zetknęłam się w swojej karierze z takimi rzeczami, że niewiele już może mnie zadziwić.