Właśnie rozmawiałam z KSAP-em. Wyniki przekażą do KPRM-u w przyszłym tygodniu. A potem wola KPRM kiedy je opublikuje.Pozdro!
No to już trzecia wersja (było już że dopiero we wrześniu albo że za 3-4 tydodnie) Co telefon do KSAP-u to inna odpowiedź.
Proponuję dodać jeszcze jedną i będzie kolejne pytanie testowe.
91. Kiedy będą wyniki: a. za tydzień b. za 3-4 tygodnie c. we wrześniu d. za 3 lata
08 lip 2010, 20:00
Postępowanie kwalifikacyjne
Proponuję dodać jeszcze jedną i będzie kolejne pytanie testowe.
91. Kiedy będą wyniki: a. za tydzień b. za 3-4 tygodnie c. we wrześniu d. za 3 lata [/quote]
Obstawiam odpowiedź B, taką informację dostałam przed chwilą po telefonie do KSAP.
____________________________________ Różnica między człowiekiem mądrym i głupim jest taka, że mądry wie, że nie jest mędrcem, a głupi nie wie, że jest głupcem.
09 lip 2010, 10:08
To czekanie jest najgorsze.. Ja również ponawiam prośbę do tego "szczęśliwca", który jako jeden z pierwszych otworzy plik z osobami które zdały, by czym prędzej je skopiował i wkleił na skarbowców.. POZDRAWIAM wszystkich!!
09 lip 2010, 10:25
Ara2008
darecki
Najlepszy numer wycieli tym z ruskim certyfikatem. Tamten wstrętny PIS pozbawił ich prawa do egzaminu a ta wspaniałomyślna Platforma (zwana żartobliwie "Obywatelska") proszę bardzo: przywróciła ich do łask. To teraz zobaczymy ilu z tych "rusków" zdało?
Ale w tobie jadu człowieku.... Bardzo chciałabym prosić abyś nie obrażał ludzi z "ruskim" certyfikatem. A za jakiś czas zobaczymy, czy ty (pewnie z innym językiem niż "ruski") zdałeś... i szczerze to mam nadzieję, że nie. Pozdrawiam i życzę wszystkim (tym z "ruskim" i tym z "nieruskim") miłych wakacji i zdanego egzaminu
Ale w tobie jadu... Po pierwsze to chyba nie tego forumowicza zacytowałaś, bo to był mój post. Po drugie nie obrażam ludzi z "ruskim" certyfikatem tylko nawiązałem do tego że są osoby obrażone na ten "wstrętny PIS" który pozbawił ich prawa do egzaminu bo miały tylko "ruski certyfikat". Stąd moja ciekawość: ile z tych osób skorzystało ze wspaniałomyślności Platformy?
Zgoda buduje
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
09 lip 2010, 12:09
Oczywiście BADMAN to był Twój post. Obrażasz i nie masz świadomości tego, że obrażasz.Ja Ci wierzę - te typy tak mają.Zapomniałeś jeszcze dopisać przy Platformie - "żartobliwie zwana Obywatelską".Powtórzyłeś to w kilku miejscach. Naprawdę dobre (podejrzewam, że Twoje). Chyba nigdy nie pozbędę się alergii na typy takie jak Ty !
09 lip 2010, 13:44
A ja mam tegoroczny Beruf/jez niemiecki/ - moze cos na mój temat
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ "No Laguna, teraz to my możemy wszystko..."
09 lip 2010, 16:52
jeśli chodzi o języki to uważam że rosyjski jest takim samym językiem obcym jak każdy inny. PISowskie nie dla rosyjskiego (i dla innych języków nieurzędowych UE) nie mialo logicznego sensu. Trochę więcej ludzi rozmawia po rosyjsku (o np chińskim nie wspomne) niż np litewsku czy estońsku. A swoją drogą zadam pytanie retoryczne: po kiego diabła urzędnik państwowy musi znać język obcy jeżeli wszystkie dokumenty (wnoszone do polskich urzędów) muszą być w języku polskim, przy przesłuchaniu świadka musi być tłumacz przysięgły itp. Wymaganie języka obcego w postępowaniu kwalifikacyjnym jest więc tylko "formą odsiania zbędnego elementu"
09 lip 2010, 17:13
Badman
Ale w tobie jadu... Po pierwsze to chyba nie tego forumowicza zacytowałaś, bo to był mój post. Po drugie nie obrażam ludzi z "ruskim" certyfikatem tylko nawiązałem do tego że są osoby obrażone na ten "wstrętny PIS" który pozbawił ich prawa do egzaminu bo miały tylko "ruski certyfikat". Stąd moja ciekawość: ile z tych osób skorzystało ze wspaniałomyślności Platformy?
Zgoda buduje
Tak rzeczywiście, źle zacytowałam. Przepraszam "dareckiego". Ale to nie zmienia faktu, że obrażasz wielu ludzi bez powodu. Pozdrawiam
09 lip 2010, 20:27
Ara2008
Tak rzeczywiście, źle zacytowałam. Przepraszam "dareckiego". Ale to nie zmienia faktu, że obrażasz wielu ludzi bez powodu. Pozdrawiam
NIKOGO nie obrażam. Nie wmawiaj mi tego. Nie mam nic do nikogo kto jakim językiem obcym włada. Czy rosyjskim czy ukraińskim, chińskim czy japońskim. Przeczytaj mój post jeszcze raz. Pozdrawiam. Zgoda jest najważniejsza
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
09 lip 2010, 20:38
Ma ktoś może rozwiązania do treści tabelek podanych przez sztybka?
10 lip 2010, 13:02
spidi777
Ma ktoś może rozwiązania do treści tabelek podanych przez sztybka?
A komu by się chciało w taki gorąc łamać głowę?
Poczekaj aż minie ta fala upałów
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
10 lip 2010, 16:03
Po pierwsze to chyba nie tego forumowicza zacytowałaś, bo to był mój post. Po drugie nie obrażam ludzi z "ruskim" certyfikatem tylko nawiązałem do tego że są osoby obrażone na ten "wstrętny PIS" który pozbawił ich prawa do egzaminu bo miały tylko "ruski certyfikat". Stąd moja ciekawość: ile z tych osób skorzystało ze wspaniałomyślności Platformy?
Pewna Pani z KPRM (młoda, urzędnik mianowany), kiedy dyskusja zeszła na certyfikaty do postępowania kwalifikacyjnego powiedziała, że dzisiaj ,,to nic nadzwyczajnego, że zna się j. angielski, jak uczy się go od przedszkola". I to tyle w temacie.
10 lip 2010, 19:34
lukasto90
A możesz podać link do tej stronki z informacją o ilości mianowań dla absolwentów KSAPu?