Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
12 cze 2011, 13:52
Re: Gimnastyka umysłu
wodniczka74
Karniak :brawa: :brawa: :brawa:
Ehh, gdyby tak było na/ po egzaminie...
12 cze 2011, 14:10
...już niedługo 4. Które zdanie jest niepoprawne? a. Na stole stały cztery brytfanny b. Na stole stało osiem brytfanien c. Na stole stało osiem brytfann Tylko b. W cudzysłowie tak jak w rowie - to mnie też przekonuje Dołączam całe mnóstwo pytań z kpa - ale nie mam gotowych odpowiedzi, więc lecę rozwiązywać Czy ktoś nie zamieściłby jeszcze pytań np. z samorządu województwa, Rady Ministrów?
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
12 cze 2011, 14:47
Mamba999
Kolejna piramidka - zad.135
F
12 cze 2011, 15:33
Nie wiem jak Wy ale ja siedze cały week nad ustawami iq i gusem i juz nic nie wiem.. i nic nie umiem... Jeszcze 2 tygodnie:)
12 cze 2011, 15:36
abcabc
Jeszcze takie zdania, niestety nie mam do nich klucza, a trochę mnie nurtują boje--==
1. Które zdanie jest niepoprawne? a. poproszę struclę z serem b. poproszę strudel z serem c. poproszę strudla z serem
2. Uzupełnij zdanie: Jedziemy ku....... a. Krakowa b. Krakowu c. Krakowiu
3. Uzupełnij zdanie: Najpopularniejszym środkiem komunikacji w........jest rower a. Honkongu b. Hong-Kongu c. Hong Kongu
4. Które zdanie jest niepoprawne? a. Na stole stały cztery brytfanny b. Na stole stało osiem brytfanien c. Na stole stało osiem brytfann
5. Uzupełnij zdanie:Kiedy do tramwaju weszła starsza pani, chłopak postanowił ustąpić jej.... a. miejsca b. miejsce c. miejscem
i co wy na to
1-b, 2-b, 3-a, 4-b, 5-a
12 cze 2011, 15:38
Tu był wpis w temacie strucli i strudla. Przeczytałam ponownie pytanie i już nie mam pytań co do żadnych rolad. Idę na spacer
12 cze 2011, 16:14
takie znalezione w necie
1. Która z nazw nie pasuje do pozostałych? krewetka flądra meduza ostryga 2. Który z anagramów nie jest anagramem imienia? MUSZYTETO TIOPHIL ASZATYNA REWIKOCA 3. Który z zestawów liter nie pasuje do pozostałych? WHR TKB PMF KHC 4. Co wstawisz w miejsce znaku zapytania? WLOTI, CZO?YZOJ JOAM! B G N E 5. Stopa ma się tak do sznura, jak galon do: minuty ciężaru piasku obecności 6. ? URAJK MZANSY W ŻĄLE NEI YRÓG ÓREKT EJENIPER EDYTSU DYSKIEB SZEKROKANO 7. Jaką liczbę wstawisz w miejsce znaku zapytania? A=3, W=4, L=2, H=? 1 7 5 3 8. Które z wyrażeń nie pasuje do pozostałych? muzykologia ekonomia kinematyka astrologia 9. Który z anagramów nie jest anagramem imienia żeńskiego? RACYPTAJ KORIANWE ANWILAM NOKOFIAKA 10. Co wstawisz w miejsce znaku zapytania? POSIŁEK/DANIE LICZBA/? CYFRA NUMER ILOŚĆ ZMIENNA 11. Który z anagramów nie pasuje do pozostałych? DRAPNĄCI AKTASKURW DÓRBOWOK LISKIN 12. Która z nazw nie pasuje do pozostałych? malakologia biblistyka teratologia panteostyka 13. Który z anagramów nie jest anagramem nazwy ryby? BLIHUTA TORBOSOK ROZŚPIEW KSZCZUROM
12 cze 2011, 17:00
mysz20
takie znalezione w necie
1. Która z nazw nie pasuje do pozostałych? 2. Który z anagramów nie jest anagramem imienia? 3. Który z zestawów liter nie pasuje do pozostałych? 4. Co wstawisz w miejsce znaku zapytania? WLOTI, CZO?YZOJ JOAM! 5. Stopa ma się tak do sznura, jak galon do: 6. ? URAJK MZANSY W ŻĄLE NEI YRÓG ÓREKT 7. Jaką liczbę wstawisz w miejsce znaku zapytania? A=3, W=4, L=2, H=? 8. Które z wyrażeń nie pasuje do pozostałych? 9. Który z anagramów nie jest anagramem imienia żeńskiego? 10. Co wstawisz w miejsce znaku zapytania? POSIŁEK/DANIE LICZBA/? 11. Który z anagramów nie pasuje do pozostałych? 12. Która z nazw nie pasuje do pozostałych? 13. Który z anagramów nie jest anagramem nazwy ryby?
Odpowiedzi:
1. b 2.d 3. a 4. b 5. b 6. a 7. a 8. a 9. b 10. b 11. c 12. d 13. c
Ostatnio edytowano 12 cze 2011, 21:38 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
Wszystkim brawa, kto był blisko poprawnych odpowiedzi
12 cze 2011, 17:23
mysz20
takie znalezione w necie
1. Która z nazw nie pasuje do pozostałych? krewetka flądra meduza ostryga 2. Który z anagramów nie jest anagramem imienia? MUSZYTETO TIOPHIL ASZATYNA REWIKOCA 3. Który z zestawów liter nie pasuje do pozostałych? WHR TKB PMF KHC 4. Co wstawisz w miejsce znaku zapytania? WLOTI, CZO?YZOJ JOAM! B G N E 5. Stopa ma się tak do sznura, jak galon do: minuty ciężaru piasku obecności 6. ? URAJK MZANSY W ŻĄLE NEI YRÓG ÓREKT EJENIPER EDYTSU DYSKIEB SZEKROKANO 7. Jaką liczbę wstawisz w miejsce znaku zapytania? A=3, W=4, L=2, H=? 1 7 5 3 8. Które z wyrażeń nie pasuje do pozostałych? muzykologia ekonomia kinematyka astrologia 9. Który z anagramów nie jest anagramem imienia żeńskiego? RACYPTAJ KORIANWE ANWILAM NOKOFIAKA 10. Co wstawisz w miejsce znaku zapytania? POSIŁEK/DANIE LICZBA/? CYFRA NUMER ILOŚĆ ZMIENNA 11. Który z anagramów nie pasuje do pozostałych? DRAPNĄCI AKTASKURW DÓRBOWOK LISKIN 12. Która z nazw nie pasuje do pozostałych? malakologia biblistyka teratologia panteostyka 13. Który z anagramów nie jest anagramem nazwy ryby? BLIHUTA TORBOSOK ROZŚPIEW KSZCZUROM
Moje propozycje odpowiedzi, trochę inne niż proponuje KARNIAK:
niestety nie znam prawidlowych odpowiedzi bo znalazlam to w necie ale moje sa takie same jak JOLUS ale nie jestem do nich przekonana na 1000% niektóre to strzał totalny mam nadzieje ze takich nie bedzie:) i żeby liczb nie było:)
12 cze 2011, 17:53
wodniczka74
Pytania różne w starszej wersji- odp
Wodniczko, czy mogę Cie prosić o przesłanie mi odp do tych pytań jakos może 1-a, b-c itd, bo jak otwarłam Twój plik w open office, to nic nie widzę dzięki
12 cze 2011, 19:07
mysz20
niestety nie znam prawidlowych odpowiedzi bo znalazlam to w necie ale moje sa takie same jak JOLUS ale nie jestem do nich przekonana na 1000% niektóre to strzał totalny mam nadzieje ze takich nie będzie:) i żeby liczb nie było:)
Rozwiązanie tego testu jest w necie - poniżej odpowiedzi, które autor przysyła mailem. Nie wszystkie kumam, ale pewnie są prawdziwe...
1. Która z nazw nie pasuje do pozostałych? a) krewetka - 0 p. b) flądra - 10 p. c) meduza - 0 p. d) ostryga - 0 p. 2. Który z anagramów nie jest anagramem imienia? a) MUSZYTETO - 0 p. b) TIOPHIL - 0 p. c) ASZATYNA - 0 p. d) REWIKOCA - 10 p. 3. Który z zestawów liter nie pasuje do pozostałych? a) WHR - 10 p. b) TKB - 0 p. c) PMF - 0 p. d) KHC - 0 p. 4. Co wstawisz w miejsce znaku zapytania? WLOTI, CZO?YZOJ JOAM! a) B - 0 p. b) G - 0 p. c) N - 10 p. d) E - 0 p. 5. Stopa ma się tak do sznura, jak galon do: a) minuty - 0 p. b) ciężaru - 0 p. c) piasku - 10 p. d) obecności - 0 p. 6. ? URAJK MZANSY W ŻĄLE NEI YRÓG ÓREKT a) EJENIPER - 10 p. b) EDYTSU - 0 p. c) DYSKIEB - 0 p. d) SZEKROKANO - 0 p. 7. Jaką liczbę wstawisz w miejsce znaku zapytania? A=3, W=4, L=2, H=? a) 1 - 0 p. b) 7 - 0 p. c) 5 - 0 p. d) 3 - 10 p. 8. Które z wyrażeń nie pasuje do pozostałych? a) muzykologia - 0 p. b) ekonomia - 0 p. c) kinematyka - 0 p. d) astrologia - 10 p. 9. Który z anagramów nie jest anagramem imienia żeńskiego? a) RACYPTAJ - 0 p. b) KORIANWE - 0 p. c) ANWILAM - 0 p. d) NOKOFIAKA - 10 p. 10. Co wstawisz w miejsce znaku zapytania? POSIŁEK/DANIE LICZBA/? a) CYFRA - 10 p. b) NUMER - 0 p. c) ILOŚĆ - 0 p. d) ZMIENNA - 0 p. 11. Który z anagramów nie pasuje do pozostałych? a) DRAPNĄCI - 0 p. b) AKTASKURW - 10 p. c) DÓRBOWOK - 0 p. d) LISKIN - 0 p. 12. Która z nazw nie pasuje do pozostałych? a) malakologia - 0 p. b) biblistyka - 0 p. c) teratologia - 0 p. d) panteostyka - 10 p. 13. Który z anagramów nie jest anagramem nazwy ryby? a) BLIHUTA - 0 p. b) TORBOSOK - 0 p. c) ROZŚPIEW - 10 p. d) KSZCZUROM - 0 p.