Ułożyła tak jak jej kazali. Myślę, że pretensje(moje również) trzeba kierować znacznie wyżej.Było minęło i całe szczęście.
03 lip 2010, 21:54
Postępowanie kwalifikacyjne
Co znaczy jajk jej kazali ??? Wiec rolą ZZ jest ustalenie - kto jej kazał, kiedy i co za to dostała ???!!!
03 lip 2010, 21:58
A pamiętacie te pytania o Iraku, Afganistanie i o tarczy antyrakietowej? No to już PRZEGIĘCIE! Już parę swoich błedów odszukałam i to z takiej "prostej" materii jak Konstytucja.. Ech..
Ostatnio edytowano 03 lip 2010, 22:07 przez Zima123, łącznie edytowano 1 raz
03 lip 2010, 21:59
Banda !!! Poprostu BANDA !!!
03 lip 2010, 22:03
Zrobiłem dokładnie tak jak ZIMA123. Pierwsze zrobiłem 7 (z 8) tabelek, a potem reszta. Dużo strzałów w 1 i 2 części bo po prostu nie było czasu mysleć. Z tego co tu czytałem w zeszłym roku, to wcale nie trzeba mieć zrobionych 100% zadań, żeby mieć 100% punktów z tego testu. Trzeba było tylko z każdej częsci zrobić ileś (?) % zadań. Ponadto były jakieś dziwne przeliczniki, bo punktacja z tego egzaminu była tylko wielokrotnością jakiejś liczby (bodajże 1,36, czy 1,72).
Więc na razie daję se na luz
03 lip 2010, 22:05
Mr Hyde - ale sam powiedz jak oni chcą badać naszą inteligencję, skoro tak naprawdę czasu pozostaje tyle co na strzał? Zero zastanowienia. Też wrzucam na luz. Poczekajmy za wynikami (pytałam Pana z "obsługi" mówił że za 2 tygodnie)
Ostatnio edytowany przez Zima123, 03 Lip 2010 23:12, edytowano w sumie 1 raz
Będzie good.. Musi być. Ja podchodziłam pierwszy raz i to musi być ostatni!
PS. Nadir tylko proszę bez ostrzeżenia.. rozemocjonowana jestem, ech..
______________________________________ No, dobra. Połączyłem posty. Rozumiem: emocje...
03 lip 2010, 22:10
Zima123
A pamiętacie te pytania o Iraku, Afganistanie i o tarczy antyrakietowej? No to już PRZEGIĘCIE! Już parę swoich błedów odszukałam i to z takiej "prostej" materii jak Konstytucja.. Ech..
A art 5 Traktatu Północnoatalntyckiego,
Instytucja Gospodaki Narodowej...
Agencja Wykonawcza....
nie pamiętam dokładnie ale pytanie było jakoś takie: Grupa Robocza Rady (?) UE składa się z?
strzelałem, że wyłącznie z przedstawicieli Państw członkowskich UE
03 lip 2010, 22:12
Wszystkie pytania które podałeś - też strzelałam. Nie na oślep. Przez eliminację. Zmykam już bo padnięta jestem. Może od poniedziałku wspólnymi siłami uda nas się odtworzyć coś sensownego..
Ostatnio edytowano 03 lip 2010, 22:16 przez Zima123, łącznie edytowano 1 raz
03 lip 2010, 22:13
Podzielam tu zdanie większości osób Choć pocieszeniem dla wszystkich niech będą słowa: lepiej być przegranym, niż poddanym Wiem, że to marne pocieszenie, ale zawsze coś. Nie podaliśmy się, tylko walczyliśmy do końca. Dla mnie najfajnieszą częścią tego egzaminu był fakt, że dzięki forum mogłam poznać wiele fajnych osób. I tu ukłony dla dziewczyn: Adanety, Robaczka, Madzianny, Alesandry i specjalne, bo podwójne dla Katkow i jej męża - dobrego ducha, oazy spokoju i "dostarczyciela dóbr przyziemnych" typu kawa Dziękuję! Wspólnymi siłami spisałyśmy część pytań, z których i tak większość już się tu pojawiła, ale w celach nie wiem jakich od jutra postaram się "douzupełnić" Dziś i stres i zmęczenie pewnie w nas wszystkich szaleje! Pytania z wiedzy były bardzo drobiazgowe i wielokrotnie wymagały nie tylko wiedzy, ale i tzw. szybkiego przełożenia Czasowo ta część była Ok. Za to umiejętności.. to każda sekunda była na wagę złota.
Cieszę się, że po egzaminie ujawniło się wiele osób, które wcześniej nie zabierało głosu. A szkoda!!! Wiele z tych osób, jak widać mogło wnieść cenny wkład, a to z wcześniejszego własnego doświadczenia, a to z tzw. bogatego wnętrza..
Dodam jeszcze, że jeden wynik z tego egzaminu mam na 100% dodatni... Plus kilka kilo na wadze
03 lip 2010, 22:15
ZIMA123 ? nie mam pojęcia ! Bo o ile w części 1 (z wyrazami) badanie poprzez ?strzelanie? było nawet wskazane, bo pokazywało intuicyjne myślenie kandydata, to w części 2 ? już absolutnie NIE !!! Na tych obrazkach było za dużo szczegółów. A poza tym w klasycznych tablicach Ravena jest 8 obrazków (i trzeba podać brakujący) wiec łatwiej znaleźć jakąś prawidłowość w tych podanych 8 obrazkach. A tu były tylko 3 obrazki z ogromną ilością szczegółów. Więc albo się od razu załapało ?co autor miał na myśli?, albo nie było już czasu na myślenie i trzeba było strzelać. Ale to trochę bez sensu...
03 lip 2010, 22:23
Za późno odkryłam istnienie tego forum. Może jakbym zajrzała wcześniej, to bym wyczytała, że należy zacząć od tabelek...
03 lip 2010, 22:25
W tej części z tzw. obrazków, trzeba było odszukać podobną relację, jak w części słownej i zgodnie z nią dopasować brakujący element. Czyli takie obrazkowe A ma się do B, ja C do... nie napiszę, że D, by się nie kojarzyło z pewną częścią ciała Nie były to klasyczne matryce ravena
03 lip 2010, 22:30
A ja sobie mysle, że zrobili taki test przez popularnośc tego forum. Tak szczegółowo rozłożono tu na czynniki pierwsze egzamin umiejętności z dwóch ostatnich lat, że KSAP się wystraszył, że zbyt duża liczba osób zda. No bo na przykład to zadanie z klasami jest zaskakujące i trudne tylko, dla kogoś kto go widzi po raz pierwszy. Ale jak się jest na niego przygotowanym, to to jest pikuś (Pan Pikuś). A ponieważ tu krążyły wzory przykładowych rozwiązań tych klas, to KSAP zrobił niespodziankę i zmienił formę egzaminu
03 lip 2010, 22:37
Ale mnie, kurczę, tak zaskoczyli zadaniami i pytaniami, że nawet nie wiem jakiego wyniku się spodziewać. Myślę, że to już pójdzie w tym kierunku, że łatwiej już nie będzie. A te analogie, człowiek nie zna znaczenia połowy użytych tam słów a tu jeszcze trzeba wskazać "analogiczne" słowo. Koszmar.