Teraz jest 12 wrz 2025, 06:13

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 cze 2010, 22:49

POSTY        57
Post Postępowanie kwalifikacyjne
Zima123                    

To przynajmniej Ci się nie będzie pałętał  ;)

jaki nick, taka i odpowiedź - wieje chłodem  ;)
alesandra4                    

Zawsze Ci zostaje bogate życie zawodowe :wysmiewacz:  (tu z sentymentem wspominam nasze pierwsze utarczki) :D

Nie gadam już z Wami - jakby sie człowiek nie starał, to tylko naśmiewanie, podpuszczanie, sarkazm, szpileczka etc  :(
normalnie syndrom modliszki - wykorzystać i dobić.
Ech, Kobiety.......  ;)

01 lip 2010, 16:35
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA11 lut 2010, 12:40

POSTY        74
Ale to żart był :) Haha. Trzeba się jakoś odstresować. Najlepiej śmiejąc się i żartując z innych..  :zeby:
Ciekawe czy się będę śmiała po ogłoszeniu wyników :)
A skoro jestem przy temacie.. Nie wiecie ile tygodni się czeka na ogłoszenie wyników egzaminu?

01 lip 2010, 16:38
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Zima123                    

Nie wiecie ile tygodni się czeka na ogłoszenie wyników egzaminu?

W tamtym roku był to dokładnie 1 miesiąc. W tym roku pewnie potrwa to dłużej. Chyba, że zaangażują więcej ludzi do pracy przy procedurze oceny testów.
Z drugiej strony: sprawdzenie testu wiedzy, to minuta osiem, więc na test umiejętności aż miesiąc czasu, to chyba dużo!
Możecie spytać w sobotę ile czasu może to potrwać w tym roku.
Bo sam wiem po sobie jak ten czas się strasznie dłuży...

01 lip 2010, 17:00
Znawca

REJESTRACJA10 kwi 2010, 13:22

POSTY        108
Gdzie mogę znależć informację kto powołuje dyrektora generalnego urzędu.

Dziekuje :) z góry..

01 lip 2010, 17:14
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Fiona42                    

Gdzie mogę znależć informację kto powołuje dyrektora generalnego urzędu.
Dziekuje :) z góry..

Z pewnością w ustawie o służbie cywilnej.
Nie ma za co... ;)

01 lip 2010, 17:18
Znawca

POSTY        108
za podanie art. będę wdzięczna:) bardzo bardzo

chyba mylę sprawę z 2008 r z PZK

Ostatnio edytowano 02 lip 2010, 19:06 przez toga, łącznie edytowano 2 razy

NIE PISZ 2 POSTÓW 1 POD DRUGIM !

01 lip 2010, 17:25
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA14 lip 2009, 05:31

POSTY        5
Witam!
Szukam, kto jeszcze mieszka na Niemcewicza w Harcturze najlepiej z Małopolski , oczywiście w celach integracyjnych :piwo:

01 lip 2010, 17:49
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Fiona42                    

za podanie art. będę wdzięczna:) bardzo bardzo

chyba mylę sprawę z 2008 r z PZK

Art. 56 1. Nabór na wyższe stanowisko w służbie cywilnej, o którym mowa w art. 54 ust. 1, przeprowadza zespół liczący:
 1)   co najmniej 5 członków korpusu służby cywilnej, których wiedza i doświadczenie dają rękojmię wyłonienia najlepszych kandydatów - w przypadku naboru na stanowisko dyrektora generalnego urzędu i wojewódzkiego lekarza weterynarii;
 2)   co najmniej 3 członków korpusu służby cywilnej, których wiedza i doświadczenie dają rękojmię wyłonienia najlepszych kandydatów - w przypadku naboru na pozostałe wyższe stanowiska w służbie cywilnej.
2. Nabór na wyższe stanowisko w służbie cywilnej ma charakter konkursu, w którym biorą udział kandydaci ubiegający się o dane stanowisko.
3. Zespół powołuje:
 1)   Szef Służby Cywilnej - w przypadku naboru na stanowisko dyrektora generalnego urzędu
;
 2)   dyrektor generalny urzędu - w przypadku naboru na stanowiska, o których mowa w art. 52 pkt 2;
 3)   Główny Lekarz Weterynarii - w przypadku naboru na stanowiska, o których mowa w art. 52 pkt 3;
 4)   Prezes Urzędu Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych albo dyrektor Biura Nasiennictwa Leśnego - w przypadku naboru na stanowiska, o których mowa w art. 52 pkt 4.

01 lip 2010, 18:06
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 sie 2009, 13:53

POSTY        60
jaask                    

Nie gadam już z Wami - jakby sie człowiek nie starał, to tylko naśmiewanie, podpuszczanie, sarkazm, szpileczka etc  :(
Ech, Kobiety.......  ;)

Ja też mam  ksywkę raczej zimną ale to tylko pozory.Jaask, nie bierz wszystkiego tak dosłownie, szczególnie w takim gorącym czasie.Gadaj z nami! ok? (obiecuję, ze w poniedziałek przeczytam regulamin bo nie wiem czy znowu czegoś nie naruszyłam)

Ostatnio edytowano 01 lip 2010, 18:52 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

dodałem cytat [jaask]

01 lip 2010, 18:13
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 sie 2009, 13:21

POSTY        576
krioterapia                    

Nie gadam już z Wami - jakby sie człowiek nie starał, to tylko naśmiewanie, podpuszczanie, sarkazm, szpileczka etc  
Ech, Kobiety.......
Ja też mam  ksywkę raczej zimną ale to tylko pozory.Jaask, nie bierz wszystkiego tak dosłownie, szczególnie w takim gorącym czasie.Gadaj z nami! ok? (obiecuję, ze w poniedziałek przeczytam regulamin bo nie wiem czy znowu czegoś nie naruszyłam)

Naruszyłaś, źle cytowana wypowiedź Jaaska :P
widzisz, jak mnie Nadir wyszkolił? :wysmiewacz:
A w ogóle to mnie się zaraz dostanie, bo to nie ten wątek, ale ta wymiana zdań  o żonach/mężach, Rozkosznej, że nie ma męża, Jaaska, że nie może iść na spacer w piątkowy wieczór, bo żona, wszystko to spowodowało, że muszę :dokuczacz:

ups. chyba mi się załączniki źle dodały, oglądać od końca proszę :D

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

01 lip 2010, 18:30
Znawca

POSTY        108
Nadir, Dziękuje za sprowadzenie mnie na ziemię, bo już zgłupiałam :)

Stary przepis :
Art. 48. 1. Urzędnika służby cywilnej, który został wyłoniony w drodze konkursu na stanowisko, o którym mowa w art. 41 ust. 1 pkt 1 ( czyt. dyr.gen) , Prezes Rady Ministrów przenosi na to stanowisko na wniosek Szefa Służby Cywilnej, po zasięgnięciu opinii właściwego ministra, kierownika urzędu centralnego lub wojewody, oraz określa wysokość wynagrodzenia przysługującego na tym stanowisku.

Przepraszam za zakłócenie porządku. To jest tak jak człowiek zna ustawy do 3 pokolenia wstecz :)

:)*

01 lip 2010, 19:05
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA11 lut 2010, 12:40

POSTY        74
Do Nadira i Fiony: Kto powołuje dyrektora generalnego?
Przywołane Nadir przepisy ustawy o służbie, tak mi się wydaje, dotyczą powołania ZESPOŁU PRZEPROWADZAJĄCEGO NABÓR na stanowisko dyrektora generalnego. I ten zespół właśnie jest powoływany przez szefa służby cywilnej. Ale przepisy wskazane przez Ciebie nie dają odpowiedzi na pytanie: kto powołuje dyrektora generalnego? Pewne jest jedynie to, że zespół przeprowadza nabór.
Tak ja to rozumiem.. ale biorąc pod wzgląd, iż od dziś cierpię na "pomroczność jasną"  to ja już sama nie wiem jaka jest odpowiedź na pytanie Fiony... :wacko:

Z przepisu art. 59 uosc  wynika, iż szef służby cywilnej przenosi na stanowisko dyrektora gen. osobę wybraną spośród osób wyłonionych w drodze naboru przeprowadzonego przez zespół (to tak w skrócie)..

Ostatnio edytowano 01 lip 2010, 19:54 przez Zima123, łącznie edytowano 1 raz

01 lip 2010, 19:44
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2010, 10:11

POSTY        112
a może art. 59?

01 lip 2010, 19:52
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 14:43

POSTY        237
Dajcie już LUZ... <_<

01 lip 2010, 19:56
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211 ... 840  Następna strona