No tak, jak są podane odpowiedzi to wszystko wydaje się proste... ale jak bym miała sama do tego dojść ... to zajęło by mi to trochę czasu........... ...
Na testach to czego jest dużo - to wyłącznie pytania i wątpliwości = P x W To czego mało - to czas i umiejętności = C x U Sprawa wygląda przykro co zapisujemy PxW > CxU Gdy twoje U poprzez pracę i treningi wzrasta (dąży do + nieskończoności) maleje jednocześnie W (dąży do zera) Upraszczając matematyczną stronę zagadnienia (sorry matematycy) otrzymujemy Px0 (tu samodzielnie wpisz znak) Cx(+nieskończoność) Teraz już lepiej? Uszy do góry matematyki nie oszukasz (nawet pracując w MF )
PS Osoby podające rozwiązania proszę o przedstawianie ich uzasadnienia (toku myślowego). Sama odpowiedź nic nie daje innym userom - no może zwiększa ich frustrację i podnosi ciśnienie krwi (w taką pogodę przydatne).
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
11 lut 2010, 20:13
Postępowanie kwalifikacyjne
słuszna uwaga, z galą sprawa była taka, że cofaliśmy się o 1 w alfabecie analogicznie jak piętro wyżej, pokrętne, ale w sumie logiczne
ale przy dominie to dodaję, odejmuję, patrzę z każdej strony i ...nic
chyba poczekam na rozwiązanie
a nasz robaczek się cieszy
11 lut 2010, 20:28
Adaneta
ale przy dominie to dodaję, odejmuję, patrzę z każdej strony i ...nic
chyba poczekam na rozwiązanie
a nasz robaczek się cieszy
Adaneta, dobrze kombinujesz...dodawaj.. obracaj z każdej strony
____________________________________ Bytów nie mnożyć, fikcyj nie tworzyć, tłumaczyć fakty jak najprościej.
dobra, już myślałam że coś mi wychodzi i znowu martwy punkt, na dzisiaj koniec
11 lut 2010, 20:54
Dla chwilowo "zmęczonych" dominem, coś innego:
Efekt odwrócenia to nie moja dzika złośliwość, ale słaba znajomość edycji załączników...
_________________ Odwróciłem. Nadir
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ Bytów nie mnożyć, fikcyj nie tworzyć, tłumaczyć fakty jak najprościej.
11 lut 2010, 21:28
robaczek1
Dla chwilowo "zmęczonych" dominem, coś innego:
Załącznik:
slowa1.jpg
Efekt odwrócenia to nie moja dzika złośliwość, ale słaba znajomość edycji załączników...
ostatni ale z dominem mi nie idzie
11 lut 2010, 21:35
Ok, przyznaję, że było łatwiuśkie..no dobra, nie będę obrażać inteligencji Szanownych Forumowiczów i dorzucam coś lepszego na deser
Jaka liczba uzupełnia tabelkę?
Załącznik:
Picture 1.jpg
Martkab - odpowiedź nie jest kompletna, jak brzmi ostatnie słowo?
11 lut 2010, 21:51
miszmasz
No tak, jak są podane odpowiedzi to wszystko wydaje się proste... ale jak bym miała sama do tego dojść ... to zajęło by mi to trochę czasu........... Ja się chyba do tego nie nadaję Oczywiście odpowiedzi w dominach też nie mogę wymyślić
Na egzaminie nie będzie aż tak skomplikowanych zadań.
Znam zadanie podobnego typu, którego od roku nie mogę rozwiązać...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
11 lut 2010, 22:02
Nadir
Nadir, wrzuć na forum, może wspólnymi siłami...? do czerwca mamy czas
11 lut 2010, 22:06
robaczek1
Nadir
Nadir, wrzuć na forum, może wspólnymi siłami...? do czerwca mamy czas
Prosisz - i masz:
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
11 lut 2010, 22:09
robaczek1
Ok, przyznaję, że było łatwiuśkie..no dobra, nie będę obrażać inteligencji Szanownych Forumowiczów i dorzucam coś lepszego na deser
Jaka liczba uzupełnia tabelkę?
Załącznik:
Picture 1.jpg
Tabelkę uzupełnia liczba 2. Bo 3+1-2=2
____________________________________ Osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć - bite! - studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jakby ktoś dał mi w mordę
11 lut 2010, 22:14
Nadir
Prosisz - i masz:
Czy mi się wydaje, czy to słynna tabelka Mistrza Saladina?
11 lut 2010, 22:29
Nadir
Proste! Jutro podam rozwiązanie
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/