Teraz jest 05 wrz 2025, 21:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 171 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Następna strona
Kolejny stopień służbowy urzędnika 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA14 gru 2006, 18:14

POSTY        39
Post Kolejny stopień służbowy urzędnika
Obserwując podejście przełożonych w sprawie nadawania kolejnych  stopni służbowych zauważa się totalną ignorację, chyba że ............chodzi o przełożonego.

11 sie 2009, 18:57
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
aniaz                    

Obserwując podejście przełożonych w sprawie nadawania kolejnych  stopni służbowych zauważa się totalną ignorancję, chyba że......... chodzi o przełożonego.

Skoro ktoś otrzymuje dwie kolejne oceny z "górnej półki", to powinien automatycznie otrzymywać wyższy stopień.
Bo skoro je otrzymał, to przecież zasłużył na niego.
Coś nielogicznie gadam?  :unsure:

11 sie 2009, 19:14
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Nadir                    

supersaper                    

Piotrek99                    

...
Mam pytanie: co w przypadku gdy dostanę drugą pozytywną ocenę okresową na jednym z dwóch najwyższych poziomów (pierwszą mam najwyższą) i nie dostanę kolejnego stopnia służbowego w terminie przewidzianym w ustawie? Mam jakąś możliwość działania? Dzięki z każdą odpowiedź.

Działać możesz np.  :piwo:  lub  :sex:  a w ostateczności  <_< .

Supersaper - nie siej defetyzmu, bo mi odbierasz nadzieję na zdobycie II stopnia.
Jeszcze przed emeryturą!!!  :mur:

To liczyłeś na II stopień??? :blink:
Taki duży , a taki .... naiwny  :wysmiewacz:

11 sie 2009, 22:02
Znawca

REJESTRACJA18 maja 2009, 11:52

POSTY        131
Na piwo pójdę bez względu na wynik oceny, ale pytam tak na poważnie.
Nigdzie w Ustawie o SC nie znalazłem trybu odwoławczego.
Może sąd pracy....?

12 sie 2009, 13:39
Amator

REJESTRACJA05 sie 2009, 09:16

POSTY        16
Ja wyraźnie zostałam poinformowana, że nie dostanęe kolejnego stopnia służbowego, bo nie ma kasy.
Głową muru nie przebijesz, smutne ale prawdziwe  :(

12 sie 2009, 16:01
Zawodowiec

POSTY        3146

Piotrek99                    

Może sąd pracy....?

Ustawa zakłada zgodne z prawem działanie Państwa i jego funkcjonariuszy - czyli naszych szefów. Przy takim założeniu tryb odwoławczy byłby martwy. Z tego względu brak go w ustawie (tak jak i wielu innych rzeczy np. w dziale kar).
Założenie to okazało się błędne. Nie trzeba speca od logiki aby dowieźć, że tym samym cała ustawa jest o kant ... .
Mnie powiedziano wprost przy ocenie, że nie dostanę maxa bo brak kasy na mój ewentualny awans. Taka jest rzeczywistość  :za2:

12 sie 2009, 17:52
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
lestat                    

Ja wyraźnie zostałam poinformowana, że nie dostanę kolejnego stopnia służbowego, bo nie ma kasy.
Głową muru nie przebijesz, smutne ale prawdziwe  :(

supersaper                    

Ustawa zakłada zgodne z prawem działanie Państwa i jego funkcjonariuszy - czyli naszych szefów. Przy takim założeniu tryb odwoławczy byłby martwy. Z tego względu brak go w ustawie (...).
Nie trzeba speca od logiki aby dowieźć, że tym samym cała ustawa jest o kant ... .
Mnie powiedziano wprost przy ocenie, że nie dostanę maxa bo brak kasy na mój ewentualny awans. Taka jest rzeczywistość  :za2:

Jeszcze jak ktoś trafi na zawistnego kierownika, który nie ma mianowania, to nie tylko ustawę "o kant", ale i korzyści z mianowania. O jakichś premiach czy wyróżnieniach można wtedy zapomnieć (masz dodatek!) a  w nagrodę, że masz dodatkowy urlop, można dostać dodatkowe obowiązki.
Czy zbyt czarny scenariusz namalowałem?...  :unsure:

12 sie 2009, 19:27
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA11 sie 2009, 17:24

POSTY        1
Tyle piszecie o następnym stopniu ale najfajniejsze jest to że następne stopnie określono na zasadzie widełek, tak więc może się okazać że aż tak dużo nie zyskamy o ile w ogóle coś. Już w niektórych us są kością niezgody, a co dopiero bedzie jak będą przyznawać następne stopnie w zróżnicowanej wysokości.  :wysmiewacz:

14 sie 2009, 19:33
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA14 gru 2006, 18:14

POSTY        39
Mianowania są już od dłuższego czasu, Naczelnicy nie interesują się tym tematem, tylko 'nie ma na to funduszy' i po sprawie.  :mur:

15 sie 2009, 09:23
Zawodowiec

POSTY        3146

Czas zamknąć ten topic.
Mianowanie nie chroni przez "racjonalizacją" (czytaj bezmyślnym wywalaniem na pysk pracowników przez PO) w administracji. Mianowani mają najwyższe płace i są powodem zawiści ze strony kolegów i szefów. Stanowią więc idealny materiał do wykopania  :stop:
I ktoś tu pisze o awansach? O rozwoju zawodowym, o logice, o prawie....

15 sie 2009, 22:01
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Czas zamknąć ten topic
supersaper                    

Mianowanie nie chroni przez "racjonalizacją" (czytaj bezmyślnym wywalaniem na pysk pracowników przez PO) w administracji. Mianowani mają najwyższe płace i są powodem zawiści ze strony kolegów i szefów. Stanowią więc idealny materiał do wykopania  :stop:

Kuźwa - mam już zacząć szukać nowej roboty?!  <_<

15 sie 2009, 22:07
Zawodowiec

POSTY        3146

Post Czas zamknąć ten topic
Nadir                    

supersaper                    

Kuźwa - mam już zacząć szukać nowej roboty?!  <_<

Myślałem, że już masz  :blink:

15 sie 2009, 22:22
Początkujący

REJESTRACJA07 lis 2006, 09:23

POSTY        8

LOKALIZACJAZ Bazin
supersaper                    

Piotrek99                    

Może sąd pracy....?

Ustawa zakłada zgodne z prawem działanie Państwa i jego funkcjonariuszy - czyli naszych szefów. Przy takim założeniu tryb odwoławczy byłby martwy. Z tego względu brak go w ustawie (tak jak i wielu innych rzeczy np. w dziale kar).
Założenie to okazało się błędne. Nie trzeba speca od logiki aby dowieźć, że tym samym cała ustawa jest o kant ... .

Czyżby pozostawał jedynie sąd pracy?

29 paź 2009, 18:30
Znawca

REJESTRACJA18 maja 2009, 11:52

POSTY        131
Na pocieszenie dla innych...Dostałem drugą pozytywną ocenę na jednym z dwóch najwyższych poziomów i do 30 dni od zapoznania się z nią dostałem II stopień USC- jestem z małego US i mam kierownika, który na razie nie ma mianowania. Nikt nie mówił o braku pieniędzy...Wszystko zależy od ludzi...

01 lip 2010, 14:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 171 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Następna strona