Do Dareckiego Wiem co będzie :ciągi i rzędy licb urojonych, przestrzenie metryczne, 2 teorie topologii matematycznej oraz dla chetnych -permutacje przestrzenne Powodzenia!!!
22 cze 2010, 20:50
Postępowanie kwalifikacyjne
Ludzie dajcie spokój z wkuwaniem do testu umiejętności. Moim zdaniem każdy kto miał logikę, a na pewno ten co skończył ekonomię poradzi sobie z tą częścią. Proponuję raczej skupic się na teście z wiedzy bo pytania bywają naprawdę przewrotne. Pozdrawiam i trzymam kciuki. Radzę też podejśc do egzaminu na luzie no i koniecznie zabrac ze sobą kanapki no i nie pic za dużo bo przy 2500 osób może byc problem z dostaniem się do strefy wc
22 cze 2010, 21:02
doal
Ludzie dajcie spokój z wkuwaniem do testu umiejętności. Moim zdaniem każdy kto miał logikę, a na pewno ten co skończył ekonomię poradzi sobie z tą częścią. Proponuję raczej skupic się na teście z wiedzy bo pytania bywają naprawdę przewrotne. Pozdrawiam i trzymam kciuki. Radzę też podejśc do egzaminu na luzie no i koniecznie zabrac ze sobą kanapki no i nie pic za dużo bo przy 2500 osób może byc problem z dostaniem się do strefy wc
- ale paru skończyło pewnie coś innego
22 cze 2010, 21:08
mam pytanie do tych co już zdawali (niezależnie od wyniku) na zdjęciach przy stolikach widać butelki wody - to oficjalna woda egzaminacyjna? tzn. nie muszę kupować RedB*** na egz? co z własnymi napojami? - można coś wnieść? można przemycić czekoladę?
22 cze 2010, 21:26
Informacja o tym co należy zabrać przyszła w e-mail`u z KSAP. Na salę nie można wnosić torebek, bagaży, parasoli itp., a nawet ołówków. Trzeba mieć dowód osobisty (koniecznie, bez tego nie przystąpicie do egzaminu); długopis, a nawet dwa (zapas na wypadek "awarii") jeśli pamiętam w kolorze czarnym - gdyby ktoś zapomniał dostanie "służbowy". Komórki trzeba było nie tylko wyłączyć, ale i oddać w depozyt (szara koperta z Twoim nazwiskiem). Na stoliku nic oprócz dowodu, długopisu, okularów (etui nie było już mile widziane), leki - jeśli ktoś przyjmuje, no i woda od organizatorów egzaminu i koperta z kodami (każda część egzaminu kodowana osobno). Ja na wszelki wypadek wzięłam chusteczki higieniczne. Ktoś już wspomniał na forum, że w halach EXPO było zimno , mimo że na sali było kilkaset osób. Zresztą na najbliższy weekend upałów raczej nie przewidują. Przed każdą częścią egzaminu była "odprawa" - co można mieć na stoliku, jak zakodować arkusze, przypomnienie o oddaniu komórek itp. No i te komunikaty: "sektor A gotowy", "sektor C gotowy" ...
22 cze 2010, 22:09
Mnie chusteczki higieniczne kazano położyć pod stolikiem...
23 cze 2010, 05:32
alesandra4
doal
- ale paru skończyło pewnie coś innego
w tym ja
23 cze 2010, 07:54
Otzymaliście już informacje dot. egzaminu na na e-mail? bo ja nic nie mam
23 cze 2010, 10:53
beatka82
ja też nie wiesz, za mało czasu mieli
23 cze 2010, 10:55
beatka82
O ile pamiętam informacje dot. egzaminu nie są wysyłane indywidualnie na e-mail, lecz jest publikowany szczegółowy harmonogram na stronie KSAP.
23 cze 2010, 13:26
coś tam się zmieniło na moim koncie: Brak zgłoszeń w KSAP ! Zgłoszenia zaakceptowane: po dwukropku nadal nic
23 cze 2010, 13:29
beatka82
Przejrzałam skrznkę i znalazłam, że rok temu mail z KSAP-u dostałam 16 czerwca, ale też egzamin był parę dni wcześniej. Dla zainteresowanych treść zeszłorocznego maila. W tym roku pewnie będzie podobny, tylko nie będzie w programie kierowniczych.
Szanowna/y Pani/e,
uprzejmie informujemy, że Pani/a zgłoszenie do postępowania kwalifikacyjnego w służbie cywilnej w 2009 r. zostało przyjęte.
Sprawdziany wiedzy, umiejętności i predyspozycji kierowniczych odbędą się w dniu 27 czerwca 2009 r. w Warszawskim Centrum EXPO XXI, przy ul. Prądzyńskiego 12/14 w Warszawie.
Pytania w sprawdzianie wiedzy odnoszą się do stanu prawnego obowiązującego w dniu 27 czerwca 2009 r.
Ze względu na dużą liczbę uczestników i możliwość tworzenia się kolejek w punktach rejestracyjnych wskazane jest wcześniejsze przybycie na miejsce. Punkty rejestracyjne będą czynne od godziny 7:30. W trakcie rejestracji należy okazać dowód tożsamości.
Do sali egzaminacyjnej można będzie zabrać ze sobą jedynie:
- dowód tożsamości, - przybory do pisania (długopis z czarnym wkładem), - materiały otrzymane w punkcie rejestracji.
Odzież wierzchnią (płaszcze, kurtki) oraz parasole, torby, torebki, plecaki, telefony komórkowe itp. należy bezwzględnie pozostawić w szatni.
Na terenie obiektu, w którym odbędą się sprawdziany, istnieje możliwość skorzystania z punktów gastronomicznych oraz parkingu. Krajowa Szkoła Administracji Publicznej nie pokrywa kosztów noclegu, wyżywienia oraz dojazdu kandydatów i parkingu.
Z poważaniem, Biuro ds. organizacji postępowań
23 cze 2010, 14:29
aventuraorama
Zostały 2 tygodnie do egzaminu i mam już dość ustaw, notatek, pytań, zadań, itd. Myślę, że najwyższa pora wrzucić na luz, ewentualnie przejrzeć dane statystyczne, wykonać jakiś tajemny rytuał odnośnie powodzenia na egzaminie i śmigać do W-wy i zdać
Pozdrawiam i do zobaczenia 3 lipca
A to dobre! Ja tak naprawdę dopiero od tygodnia siedzę i się intensywnie uczę. Ale słyszałem ze niektórzy zakuwają od początku roku.
23 cze 2010, 14:46
Dzwoniłam do KSAP. W 2010 ma nie być maili z informacją o egzaminie (podobno nie do wszystkich i tak dochodziły) Lista osób zakwalifikowanych do egzaminu zostanie umieszczona na stronie KSAP. Ale spokojnie - tylko PESEL będzie wpisany. Tak, że "ciekawi" koledzy nie zobaczą kto?? Jest ok. 2500 zgłoszeń, a limit mianowań 1000!!! Nieźle!!!!!!!!