Witam Nadirze. Chyba nie masz już na nic czasu, tyle próśb, ja też proszę. O teście umiejętności nie mam pojęcia, może zechcesz mi coś przybliżyć na adres pszczola56@tlen.pl Stokrotne dzięki.
02 cze 2010, 19:35
Postępowanie kwalifikacyjne
ela1957
Witam Nadirze. Chyba nie masz już na nic czasu, tyle próśb, ja też proszę. O teście umiejętności nie mam pojęcia, może zechcesz mi coś przybliżyć na adres pszczola56@tlen.pl Stokrotne dzięki.
Tam znajdziesz przykłady m.in tabelek, tablic ravena i ich omówienie.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
02 cze 2010, 21:46
Koncert życzeń trwa...
04 cze 2010, 08:57
ela1957
....Tylko jeszcze stała prośba: piszcie na PW... Albo na adres: gaetano(małpa)vp.pl Tam gdzie jest (małpa) oczywiście znaczek: @
podawałem gdzie kierować prośby.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
04 cze 2010, 20:13
Otrzymuję pytania na PW i w mailach o test wiedzy z 2007 roku Kochani! Przeczytajcie (ci, którzy jeszcze nie przeczytali) najpierw topik "Postępowanie kwalifikacyjne". Albo wrzućcie do wyszukiwarki forum frazę np. "pytania 2007". Oto co znajdziecie: viewtopic.php?p=61007#p61007 viewtopic.php?p=62180#p62180
2007 rok to był pierwszy rok, w którym egzamin organizowała nie Kancelaria Premiera (która publikowała testy wiedzy), a KSAP który nie publikował testów wiedzy. A poza tym pytania z kolejnych 14 postępowań są "podobne" do siebie, więc brak pytań z jednego (2007) roku nie powinien być żadnym problemem. I tak wiadomo jaki jest zakres.
05 cze 2010, 10:51
kandydat2007
konsternacja
Witam na tej stronie forum Wielbład zamieścił przykładowe zadanie - matrycę..i mam wrażenie, że jest dokładnie takie, jak to w ubiegłorocznym teście umiejętności.. W każdym razie, albo ja przegapiłam, albo nie wiem..ale wydaje mi się, że nikt nie podał odpowiedzi. Jak typujecie? viewtopic.php?f=6&t=1464&start=1485 Ja myślę, że odp. E jest prawidłowa...
Też stawiam na E. Wiem jak powstała prawa część "matrycy". Natomiast nie mam pojęcia jak powstał wypełniony na czarno element w lewym dolnym rogu. Czy ktoś wie?
Proszę powiedz jaką zależność udało ci się dostrzec w tym zadaniu. Ja próbowałem liczyć kąty, linie, ich rodzaj, obrót względem różnych osi - i nic nie mogę dostrzec.
05 cze 2010, 11:26
D W górnym rzędzie powtarza się tylko jedna figura - trójkąt. W dolnym - jeśli o tę zależność chodzi - powinno być tak samo. Pasuje mi tylko D z powtórzonym krzyżykiem (co prawda krzyżyk jest przekręcony - w stosunku do górnego, ale elipsa też). Układ górnych jest ten sam, dolnych też (litera L). Pokrętne? Może Kto ma lepszy pomysł?
05 cze 2010, 13:48
Rozumie, że takie PROSTE matryce będą na egzaminie ?
05 cze 2010, 14:13
Zależności należy - moim zdaniem - rozpatrywać pionowo. W pierwszej kolumnie owal zajmuje miejsce po przekątnej z obrotem o 90 stopni. Krzyżyk również przemieszcza się po przekątnej z obrotem o ok. 45-60 stopni. Trójkąt po przekątnej zmienia się w inną figurę (kwadrat).
W drugiej kolumnie prostokąt zajmie miejsce po przekątnej i obróci się o 90 stopni. Trójkąt też po przekątnej i obróci się o 60 stopni.
W tej chwili pasuje już tylko jedna odpowiedź: C. Koło przekształca się po przekątnej w inną figurę.
Nie mam uzasadnienia dla zmiany barwy (przezroczysty trójkąt - czarny prostokąt) w pierwszej kolumnie i braku tej zmiany w drugiej.
05 cze 2010, 18:12
Też fajnie To mamy już 3 odpowiedzi: C, D, E. Kto da inną
05 cze 2010, 18:26
Dla mnie zdecydowanie E, za każdym razem są inne figury, żadne się nie powtarzają Do tego dochodzi lewy pusty róg - dwa prawe na i dwa lewe miejsca puste:D