No i popsuliście autorom pytań taką fuchę... Pewno corocznie otrzymywali honorarium za przygotowanie nowych ( to jest tych samych ) pytań na egzamin, co w efekcie dawało wielokrotny wpływ środków pieniężnych za raz wykonaną pracę. Wasza akcja zapewnie spowoduje, że na następny egzamin, będą musiały być przygotowane nowe pytania. Pewno się wkurzą i wymyślą dużo trudniejsze. Ale mogę też się mylić ( patrz "Kącik sportowy" ).
Pewno ani razu nie zdawałeś skoro tak twierdzisz. Nooo ... ale pewnie gdybyś tylko chciał to byś zdał.
25 cze 2008, 19:11
arctic fox
<!--quoteo(post=31607:date=23. 06. 2008 g. 07:58:name=tributarius)--><div class='quotetop'>(tributarius @ 23. 06. 2008 g. 07:58) [snapback]31607[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> A mnie to zdenerwowało osobiście, byłem pierwszy raz, że test umiejętności był prawie identyczny jak rok temu o czym w trakcie rozwiązywania nie wiedziałem. Pojawiło sie natomiast u mnie podejrzenie, że coś jest nie tak ponieważ niektórzy zaczęli wychodzić z sali podczas gdy ja dopiero zabierałem się do tabelek. Pierwszy test zdecydowanie forował tych, którzy podchodzili po raz drugi. Uważam, że coś z tym trzeba zrobić. WSZYSCY, KTÓRZY PODCHODZILI PO RAZ PIERWSZY ŁĄCZMY SIĘ i napiszmy protesty do zespołu sprawdzającego.l
widzę że nie lubisz płacić FRYCOWEGO, dlatego za rok już będziesz wiedział co i jak , teraz jednak musisz nauczyć się większej pokory <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Tributarius więc co: za rok też podchodzimy?, może nowelizacja ustawy wejdzie w życie i będziemy zdawać tylko test z wiedzy. Byłoby pięknie prawda?
25 cze 2008, 21:09
Kasik
<!--quoteo(post=31764:date=25. 06. 2008 g. 12:54:name=helvet)--><div class='quotetop'>(helvet @ 25. 06. 2008 g. 12:54) [snapback]31764[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> No i popsuliście autorom pytań taką fuchę... Pewno corocznie otrzymywali honorarium za przygotowanie nowych ( to jest tych samych ) pytań na egzamin, co w efekcie dawało wielokrotny wpływ środków pieniężnych za raz wykonaną pracę. Wasza akcja zapewnie spowoduje, że na następny egzamin, będą musiały być przygotowane nowe pytania. Pewno się wkurzą i wymyślą dużo trudniejsze. Ale mogę też się mylić ( patrz "Kącik sportowy" ).
Pewno ani razu nie zdawałeś skoro tak twierdzisz. Nooo ... ale pewnie gdybyś tylko chciał to byś zdał. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Jak tak publicznie będziecie rozmawiać o tych pytaniach to napewno za rok będą inne, każdy z tego KSAPU ma wtyki i przegląda fora, pozostała im skłonność od ekipy która zdecydowała, że KSAP przeprowadza to postępowanie, ale pozytywne jest to, że na obecnym egzaminie 2008r. nie było tej raszpli (p. H lub Ch - teraz nie pamiętam), która nie ma pojęcia o problemach ludzi, którzy nie koszą takiej forsy jak ona, miała straszny głos... starego SSmana i głównie przez nią ludzie nie zdali bo wprowadzała niepotrzebną nerwowość i destabilizację
25 cze 2008, 21:18
arctic fox
<!--quoteo(post=31782:date=25. 06. 2008 g. 19:11:name=Kasik)--><div class='quotetop'>(Kasik @ 25. 06. 2008 g. 19:11) [snapback]31782[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=31764:date=25. 06. 2008 g. 12:54:name=helvet)--><div class='quotetop'>(helvet @ 25. 06. 2008 g. 12:54) [snapback]31764[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> No i popsuliście autorom pytań taką fuchę... Pewno corocznie otrzymywali honorarium za przygotowanie nowych ( to jest tych samych ) pytań na egzamin, co w efekcie dawało wielokrotny wpływ środków pieniężnych za raz wykonaną pracę. Wasza akcja zapewnie spowoduje, że na następny egzamin, będą musiały być przygotowane nowe pytania. Pewno się wkurzą i wymyślą dużo trudniejsze. Ale mogę też się mylić ( patrz "Kącik sportowy" ).
Pewno ani razu nie zdawałeś skoro tak twierdzisz. Nooo ... ale pewnie gdybyś tylko chciał to byś zdał. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Jak tak publicznie będziecie rozmawiać o tych pytaniach to napewno za rok będą inne, każdy z tego KSAPU ma wtyki i przegląda fora, pozostała im skłonność od ekipy która zdecydowała, że KSAP przeprowadza to postępowanie, ale pozytywne jest to, że na obecnym egzaminie 2008r. nie było tej raszpli (p. H lub Ch - teraz nie pamiętam), która nie ma pojęcia o problemach ludzi, którzy nie koszą takiej forsy jak ona, miała straszny głos... starego SSmana i głównie przez nią ludzie nie zdali bo wprowadzała niepotrzebną nerwowość i destabilizację <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Złej baletnicy.... Ale jest nadzieja. Jeśli ta ekipa zmieni zasady egzaminu to mniej błyskotliwe kujonki mają duże szanse żeby zdać! Wystarczy wykuć.
Raszpla, SSman - cóż za finezja.
25 cze 2008, 21:32
witam, jestem tu po raz pierwszy jako autorka postu, wiec mam nadzieję, że wszystko robie dobrze;) ja mam uzbierany zestaw 93 pytań - póki co, tyle nam się udało przypomniec. zapraszam, chetnie prześlę mailem - eveli.g@gmail.com przyznam, że nie wygląda to źle pzdr
25 cze 2008, 22:18
eve
witam, jestem tu po raz pierwszy jako autorka postu, wiec mam nadzieję, że wszystko robie dobrze;) ja mam uzbierany zestaw 93 pytań - póki co, tyle nam się udało przypomniec. zapraszam, chetnie prześlę mailem - eveli.g@gmail.com przyznam, że nie wygląda to źle;) pzdr:)
Moim zdaniem lepiej nie sprawdzać poprawności udzielonych odpowiedzi, bo przecież dwie pozostałe części to totalna niewiadoma. A po co się łudzić i później rozczarować? Lepiej czekać na wyniki a nie dzielić włos na czworo.
Będzie awantura o służbę cywilną Dorota Kołakowska 26-06-2008, ostatnia aktualizacja 26-06-2008 01:44 Gabinet Donalda Tuska przedstawi dziś w Sejmie projekt ustawy o rządowych urzędnikach. – Użyjemy wszystkich środków, aby go zablokować – zapowiada Przemysław Gosiewski
PiS rozważa wniosek o odrzucenie projektu jeszcze przed rozpoczęciem prac nad nim. A po cichu liczy, że prezydent Lech Kaczyński zawetuje ustawę. Bój toczy się o kadry w administracji rządowej, czyli o setki stanowisk. – Chcemy przywrócić rolę apolitycznego korpusu służby cywilnej – tłumaczy rządowy projekt Waldy Dzikowski, wiceszef Klubu PO.
Pomysły PiS były wytrychem do zatrudniania urzędników według klucza politycznego Waldy Dzikowski Wiceszef Klubu PO Ustawa o służbie cywilnej z 1996 r. miała stworzyć korpus apolitycznych fachowców, którzy pracowaliby w urzędach niezależnie od barw politycznych rządu. Mieli obejmować stanowiska w drodze konkursu dzięki kwalifikacjom i doświadczeniu. Jednak kolejne rządy od lat próbowały omijać przepisy i umieszczać na stanowiskach znajomych lub politycznych współpracowników. W 2005 r. PiS pod hasłem poprawienia ustawy zlikwidował konkursy. Teraz rząd Platformy chce cofnąć zmiany wprowadzone przez PiS.
Przede wszystkim chce zlikwidować Państwowy Zasób Kadrowy. Z PZK minister może dziś sobie dobrać kandydata na dyrektora poza konkursem. – Jednak aby dostać się do PZK, trzeba zdać egzamin – tłumaczy PiS. Ale automatycznie w zasobie znaleźli się wszyscy, którzy zajmowali kierownicze stanowiska w momencie wejścia ustawy w życie. Z PZK obsadzano wyższe, czyli dyrektorskie, stanowiska w administracji. – Pomysły PiS w rzeczywistości okazały się wytrychem do zatrudniania na stanowiskach urzędników według klucza towarzysko-politycznego – mówi Dzikowski. Rząd po likwidacji PZK chce włączyć stanowiska dyrektorskie do służby cywilnej. Będą je mogli wówczas obejmować jedynie urzędnicy mianowani, choć również bez konkursów. Mają być obsadzane w drodze awansu w urzędach.
Politycy PiS bronią wprowadzonych przez siebie przepisów. – PZK się sprawdził. Rząd chce szkodzić, a my się na to nie zgodzimy – mówi Małgorzata Sadurska z PiS. Jej zdaniem dowodem na „powrót gorszych przepisów” są plany przywrócenia testów z języka rosyjskiego na egzaminach na urzędnika.
– Rząd PO pod przykryciem będzie próbował wprowadzić zasadę: nie matura, lecz chęć szczera... – drwi Przemysław Gosiewski, szef Klubu PiS. Partii Kaczyńskiego nie uda się jednak odrzucić projektu. W pracach nad nim PO może liczyć na wsparcie Lewicy, która zgłosiła też swoje propozycje, zbliżone do rządowych.
26 cze 2008, 13:09
doal
<!--quoteo(post=31802:date=25. 06. 2008 g. 22:18:name=eve)--><div class='quotetop'>(eve @ 25. 06. 2008 g. 22:18) [snapback]31802[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> witam, jestem tu po raz pierwszy jako autorka postu, wiec mam nadzieję, że wszystko robie dobrze;) ja mam uzbierany zestaw 93 pytań - póki co, tyle nam się udało przypomniec. zapraszam, chetnie prześlę mailem - eveli.g@gmail.com przyznam, że nie wygląda to źle;) pzdr:)
Moim zdaniem lepiej nie sprawdzać poprawności udzielonych odpowiedzi, bo przecież dwie pozostałe części to totalna niewiadoma. A po co się łudzić i później rozczarować? Lepiej czekać na wyniki a nie dzielić włos na czworo. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Ale te pytania mogą się przydać w przyszłym roku. Chociaż zawsze nadzieja umiera ostatnia, moja też.
26 cze 2008, 13:10
malaj
<!--quoteo(post=31814:date=26. 06. 2008 g. 11:38:name=doal)--><div class='quotetop'>(doal @ 26. 06. 2008 g. 11:38) [snapback]31814[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=31802:date=25. 06. 2008 g. 22:18:name=eve)--><div class='quotetop'>(eve @ 25. 06. 2008 g. 22:18) [snapback]31802[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> witam, jestem tu po raz pierwszy jako autorka postu, wiec mam nadzieję, że wszystko robie dobrze;) ja mam uzbierany zestaw 93 pytań - póki co, tyle nam się udało przypomniec. zapraszam, chetnie prześlę mailem - eveli.g@gmail.com przyznam, że nie wygląda to źle;) pzdr:)
Moim zdaniem lepiej nie sprawdzać poprawności udzielonych odpowiedzi, bo przecież dwie pozostałe części to totalna niewiadoma. A po co się łudzić i później rozczarować? Lepiej czekać na wyniki a nie dzielić włos na czworo. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Ale te pytania mogą się przydać w przyszłym roku. Chociaż zawsze nadzieja umiera ostatnia, moja też. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Chyba niestety się nie przydadzą. Brałem udział w zeszłorocznym postępowaniu i żadne z pytań nie pojawiło się na tegorocznym sprawdzianie wiedzy
26 cze 2008, 18:55
prawda, niestety:( za to tabelki i 1 zadanie ze sprawdzianu umiejetnosci były chyba takie same
26 cze 2008, 19:02
eve
prawda, niestety:( za to tabelki i 1 zadanie ze sprawdzianu umiejetnosci były chyba takie same
Potwierdzam, że test wiedzy nic się nie powtórzył ale tabelki na teście umiejetnosci były podobne ale na pewno nie takie same!!! Życzę cierpliwości zdającym!
26 cze 2008, 21:31
Arya
<!--quoteo(post=31856:date=26. 06. 2008 g. 19:02:name=eve)--><div class='quotetop'>(eve @ 26. 06. 2008 g. 19:02) [snapback]31856[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> prawda, niestety:( za to tabelki i 1 zadanie ze sprawdzianu umiejetnosci były chyba takie same
Potwierdzam, że test wiedzy nic się nie powtórzył ale tabelki na teście umiejetnosci były podobne ale na pewno nie takie same!!! Życzę cierpliwości zdającym! <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Z tego co wiem to tabelki były nawet takie same jak w latach ubiegłych
____________________________________ TEMPUS REGIT ACTUM
27 cze 2008, 05:42
tributarius
<!--quoteo(post=31861:date=26. 06. 2008 g. 21:31:name=Arya)--><div class='quotetop'>(Arya @ 26. 06. 2008 g. 21:31) [snapback]31861[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=31856:date=26. 06. 2008 g. 19:02:name=eve)--><div class='quotetop'>(eve @ 26. 06. 2008 g. 19:02) [snapback]31856[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> prawda, niestety:( za to tabelki i 1 zadanie ze sprawdzianu umiejetnosci były chyba takie same
Potwierdzam, że test wiedzy nic się nie powtórzył ale tabelki na teście umiejetnosci były podobne ale na pewno nie takie same!!! Życzę cierpliwości zdającym! <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Z tego co wiem to tabelki były nawet takie same jak w latach ubiegłych <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Nie były takie same.
27 cze 2008, 16:20
Struktura tabelek była podobna jednak treść była inna, ale wizualnie były podobne, miały wiersze, kolumny itp. kąty proste jak w tabelce