Teraz jest 05 wrz 2025, 23:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

...
Ty dodaj sobie do nicka "saper myli sie tylko raz" ,
ponieważ w rzeczywistości mylisz się  jeżeli chodzi o podstawy prawne postępowania sprawdzającego.
Co do informacji na forum na temat testu umiejętności - to sam sprawdź czego można było się dowiedzieć.

Na forum było sporo, w rożnych tematach i trochę na "starym" forum też. Mniej złości więcej pracy. Komentarze innych potwierdzają moją wypowiedź. Nad zmianą nicka się zastanowię, ale proszę o ciekawsze propozycje.
Tabelki powinny mieć puste miejsca, za wyjątkiem jednej, gdzie dane można było matematycznie uzupełnić. Dla tych, którzy nie zrobili 100% lub już wiedzą, że coś skopali, mam pocieszenie. Wystarczy osiągnąć w poszczególnych częściach tego testu pewien poziomi max zapewniony!!! Sam to trenowałem i obserwacje kolegów również to zapewniają. Jeżeli nie jesteś liderem partii XXX (tu wpisz dowolna nazwę) to będzie OK.
Testu umiejętności kierowniczych osobiście w SC nie przerabiałem, ale sądząc po jego opisie, chodzi o odsianie psychopatów, socjopatów, debili, notorycznych kłamców itp. Jeżeli byłeś sobą i nie jesteś liderem partii XXX (j/w) to również zaliczyłeś.
Czekam na zaproszenia na  :piwo:  od świeżych urzędasów (od Ciebie Tributarius też), tuż po mianowaniu.

23 cze 2008, 22:49
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2007, 13:39

POSTY        250
Ach, ileż emocji potrafi wywołać ten egzamin: od  <_<  do  :zeby: ... Mnie bliżej do  :mur:. No nic, teraz to juz po fakcie i możemy tylko czekać na "wyrok". Moim zdaniem test umiejętności, a dokładniej matryce Ravena były trudniejsze niż w zeszłym roku; test wiedzy - no cóż ... ilu zdających, tyle opinii. Dla mnie jednak trudniejszy niż w 2007r.
Czy ktoś wie, kiedy mozna spodziewać się wyników (jakieś telefony, e-mail`e do KSAP wykonane przez niecierpliwych?)
Życze wszytkim powodzenia :)

23 cze 2008, 23:09
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA24 lip 2007, 21:31

POSTY        1
Faktycznie ten egzamin może wywołać mnóstwo emocji. Czy pamięta może ktoś pytanie z testu wiedzy, w którym chodziło o budynekjednej z agend  Warszawie - nie pamietam nazwy budynku nie wiem o jaką instytucję chodziło.

24 cze 2008, 10:53
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 gru 2007, 19:50

POSTY        27

Faktycznie ten egzamin może wywołać mnóstwo emocji. Czy pamięta może ktoś pytanie z testu wiedzy, w którym chodziło o budynekjednej z agend  Warszawie - nie pamietam nazwy budynku nie wiem o jaką instytucję chodziło.

FRONTEX- Europejska Agencja Zarządzania Współpracą Operacyjną na Zewnętrznych Granicach Państw Członkowskich (FRONTEX)

24 cze 2008, 11:12
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2007, 13:39

POSTY        250
No ... to chociaż jedną odpowiedź mam prawidłową  :zeby:
Jeszcze 60 takich i ...

Ostatnio edytowano 24 cze 2008, 11:18 przez Asioka, łącznie edytowano 1 raz

24 cze 2008, 11:17
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA07 mar 2007, 09:34

POSTY        5
A czy ktoś może wie jaki jest wskaźnik zatrudnenia w sektorze publicznym bo szukam i szukam i doszukać sie nie mogę tzn. żadna odpowiedź mi nie pasuje

Jeszcze wrażenia - nie taki diabeł straszny jak go malują ale jak nie zdam to nie będe narzekać - za to sprawdze przed kolejnym egzaminem co to jest idiosynkrazja (oczywiście TERAZ już wiem), potrenuję wymyslanie dziwnych klas figur a tabelki zrobię sobie najpierw na brudno ( mi czwarta nie wyszła...)
No i poczytam uważnie forum :blush:

24 cze 2008, 13:39
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA13 lis 2007, 14:20

POSTY        32
Przykro mi, ale nie będzie Ci to dane. Za rok na szczęście to tylko test wiedzy.

24 cze 2008, 16:03
Znawca

REJESTRACJA27 sie 2007, 15:35

POSTY        114

Przykro mi, ale nie będzie Ci to dane. Za rok na szczęście to tylko test wiedzy.

???????????????? Wg znanego mi projektu art.22 ust.3 ustawy przewiduje 3-częściowy sprawdzian w tym wiedzy, umiejętności i kompetencji kierowniczych. Ust.6 mówi , że z każdej części trzeba będzie zdobyć min. 1/3 a 3/5 z całości.

24 cze 2008, 16:17
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA14 cze 2007, 18:33

POSTY        33
Serio za rok tylko test wiedzy? Wiadomo coś o takich zmianach?

skarb4u                    

24 cze 2008, 16:24
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        32
Przepraszam, ale chyba narobiłem fermentu. Od, niedouczony jestem.  :(

24 cze 2008, 16:35
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 gru 2007, 19:50

POSTY        27

<!--quoteo(post=31713:date=24. 06. 2008 g. 16:03:name=skarb4u)--><div class='quotetop'>(skarb4u @ 24. 06. 2008 g. 16:03) [snapback]31713[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

???????????????? Wg znanego mi projektu art.22 ust.3 ustawy przewiduje 3-częściowy sprawdzian w tym wiedzy, umiejętności i kompetencji kierowniczych. Ust.6 mówi , że z każdej części trzeba będzie zdobyć min. 1/3 a 3/5 z całości.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
przytoczony przez Ciebie przepis przewiduje 2- częściowy sprawdzian (wiedza i umiejętności), kompetencje kierownicze beda sprawdzane przy ubieganiu sie o wyzsze stanowiska, co do punktacji to jest tam faktycznie pułap min. 1/3 z kazdej czesci oraz 3/5 całości

24 cze 2008, 16:49
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        32
W tym tygodniu w Sejmie pierwsze czytanie tej nieszczęsnej ustawy - druk 595. Trzeba trzymać kciuki, żeby przed Nowym Rokiem zdążyli.

supersaper                    

<!--quoteo(post=31627:date=23. 06. 2008 g. 16:01:name=tributarius)--><div class='quotetop'>(tributarius @ 23. 06. 2008 g. 16:01) [snapback]31627[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
...
Ty dodaj sobie do nicka "saper myli sie tylko raz" ,
ponieważ w rzeczywistości mylisz się  jeżeli chodzi o podstawy prawne postępowania sprawdzającego.
Co do informacji na forum na temat testu umiejętności - to sam sprawdź czego można było się dowiedzieć.

Na forum było sporo, w rożnych tematach i trochę na "starym" forum też. Mniej złości więcej pracy. Komentarze innych potwierdzają moją wypowiedź. Nad zmianą nicka się zastanowię, ale proszę o ciekawsze propozycje.
Tabelki powinny mieć puste miejsca, za wyjątkiem jednej, gdzie dane można było matematycznie uzupełnić. Dla tych, którzy nie zrobili 100% lub już wiedzą, że coś skopali, mam pocieszenie. Wystarczy osiągnąć w poszczególnych częściach tego testu pewien poziomi max zapewniony!!! Sam to trenowałem i obserwacje kolegów również to zapewniają. Jeżeli nie jesteś liderem partii XXX (tu wpisz dowolna nazwę) to będzie OK.
Testu umiejętności kierowniczych osobiście w SC nie przerabiałem, ale sądząc po jego opisie, chodzi o odsianie psychopatów, socjopatów, debili, notorycznych kłamców itp. Jeżeli byłeś sobą i nie jesteś liderem partii XXX (j/w) to również zaliczyłeś.
Czekam na zaproszenia na  :piwo:  od świeżych urzędasów (od Ciebie Tributarius też), tuż po mianowaniu.
Czyli mam rozumieć, że jak np. wypisałem tylko połowę zbiorów, to mogę liczyć  na 3/4 przewidzianych za to zadanie punktów. Jakoś mi się nie chce w to wierzyć.  <_<

24 cze 2008, 17:39
Znawca

REJESTRACJA27 sie 2007, 15:35

POSTY        114

<!--quoteo(post=31716:date=24. 06. 2008 g. 16:17:name=zolff)--><div class='quotetop'>(zolff @ 24. 06. 2008 g. 16:17) [snapback]31716[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=31713:date=24. 06. 2008 g. 16:03:name=skarb4u)--><div class='quotetop'>(skarb4u @ 24. 06. 2008 g. 16:03) [snapback]31713[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

przytoczony przez Ciebie przepis przewiduje 2- częściowy sprawdzian (wiedza i umiejętności), kompetencje kierownicze beda sprawdzane przy ubieganiu sie o wyzsze stanowiska, co do punktacji to jest tam faktycznie pułap min. 1/3 z kazdej czesci oraz 3/5 całości
Mam przed sobą projekt z 20.02.2008. Być może do czerwca coś zmienili. A szkoda, bo ta część byłaby może kołem ratunkowym do osiągnięcia 3/5.

24 cze 2008, 17:41
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        32
Aktualny projekt - I czytanie w tym tygodniu - <a href="http://orka.sejm.gov.pl/Druki6ka.nsf/wgdruku/125" target="_blank">http://orka.sejm.gov.pl/proc6.nsf/opisy/595.htm</a>

Ostatnio edytowano 24 cze 2008, 17:46 przez skarb4u, łącznie edytowano 1 raz

24 cze 2008, 17:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 840  Następna strona