... Ty dodaj sobie do nicka "saper myli sie tylko raz" , ponieważ w rzeczywistości mylisz się jeżeli chodzi o podstawy prawne postępowania sprawdzającego. Co do informacji na forum na temat testu umiejętności - to sam sprawdź czego można było się dowiedzieć.
Na forum było sporo, w rożnych tematach i trochę na "starym" forum też. Mniej złości więcej pracy. Komentarze innych potwierdzają moją wypowiedź. Nad zmianą nicka się zastanowię, ale proszę o ciekawsze propozycje. Tabelki powinny mieć puste miejsca, za wyjątkiem jednej, gdzie dane można było matematycznie uzupełnić. Dla tych, którzy nie zrobili 100% lub już wiedzą, że coś skopali, mam pocieszenie. Wystarczy osiągnąć w poszczególnych częściach tego testu pewien poziomi max zapewniony!!! Sam to trenowałem i obserwacje kolegów również to zapewniają. Jeżeli nie jesteś liderem partii XXX (tu wpisz dowolna nazwę) to będzie OK. Testu umiejętności kierowniczych osobiście w SC nie przerabiałem, ale sądząc po jego opisie, chodzi o odsianie psychopatów, socjopatów, debili, notorycznych kłamców itp. Jeżeli byłeś sobą i nie jesteś liderem partii XXX (j/w) to również zaliczyłeś. Czekam na zaproszenia na :piwo: od świeżych urzędasów (od Ciebie Tributarius też), tuż po mianowaniu.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
23 cze 2008, 22:49
Ach, ileż emocji potrafi wywołać ten egzamin: od <_< do :zeby: ... Mnie bliżej do :mur:. No nic, teraz to juz po fakcie i możemy tylko czekać na "wyrok". Moim zdaniem test umiejętności, a dokładniej matryce Ravena były trudniejsze niż w zeszłym roku; test wiedzy - no cóż ... ilu zdających, tyle opinii. Dla mnie jednak trudniejszy niż w 2007r. Czy ktoś wie, kiedy mozna spodziewać się wyników (jakieś telefony, e-mail`e do KSAP wykonane przez niecierpliwych?) Życze wszytkim powodzenia
23 cze 2008, 23:09
Faktycznie ten egzamin może wywołać mnóstwo emocji. Czy pamięta może ktoś pytanie z testu wiedzy, w którym chodziło o budynekjednej z agend Warszawie - nie pamietam nazwy budynku nie wiem o jaką instytucję chodziło.
24 cze 2008, 10:53
eda
Faktycznie ten egzamin może wywołać mnóstwo emocji. Czy pamięta może ktoś pytanie z testu wiedzy, w którym chodziło o budynekjednej z agend Warszawie - nie pamietam nazwy budynku nie wiem o jaką instytucję chodziło.
FRONTEX- Europejska Agencja Zarządzania Współpracą Operacyjną na Zewnętrznych Granicach Państw Członkowskich (FRONTEX)
24 cze 2008, 11:12
No ... to chociaż jedną odpowiedź mam prawidłową :zeby: Jeszcze 60 takich i ...
Ostatnio edytowano 24 cze 2008, 11:18 przez Asioka, łącznie edytowano 1 raz
24 cze 2008, 11:17
A czy ktoś może wie jaki jest wskaźnik zatrudnenia w sektorze publicznym bo szukam i szukam i doszukać sie nie mogę tzn. żadna odpowiedź mi nie pasuje
Jeszcze wrażenia - nie taki diabeł straszny jak go malują ale jak nie zdam to nie będe narzekać - za to sprawdze przed kolejnym egzaminem co to jest idiosynkrazja (oczywiście TERAZ już wiem), potrenuję wymyslanie dziwnych klas figur a tabelki zrobię sobie najpierw na brudno ( mi czwarta nie wyszła...) No i poczytam uważnie forum
24 cze 2008, 13:39
Przykro mi, ale nie będzie Ci to dane. Za rok na szczęście to tylko test wiedzy.
24 cze 2008, 16:03
skarb4u
Przykro mi, ale nie będzie Ci to dane. Za rok na szczęście to tylko test wiedzy.
???????????????? Wg znanego mi projektu art.22 ust.3 ustawy przewiduje 3-częściowy sprawdzian w tym wiedzy, umiejętności i kompetencji kierowniczych. Ust.6 mówi , że z każdej części trzeba będzie zdobyć min. 1/3 a 3/5 z całości.
____________________________________ Zajadły
24 cze 2008, 16:17
Serio za rok tylko test wiedzy? Wiadomo coś o takich zmianach?
skarb4u
24 cze 2008, 16:24
Przepraszam, ale chyba narobiłem fermentu. Od, niedouczony jestem.
24 cze 2008, 16:35
zolff
<!--quoteo(post=31713:date=24. 06. 2008 g. 16:03:name=skarb4u)--><div class='quotetop'>(skarb4u @ 24. 06. 2008 g. 16:03) [snapback]31713[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Przykro mi, ale nie będzie Ci to dane. Za rok na szczęście to tylko test wiedzy.
???????????????? Wg znanego mi projektu art.22 ust.3 ustawy przewiduje 3-częściowy sprawdzian w tym wiedzy, umiejętności i kompetencji kierowniczych. Ust.6 mówi , że z każdej części trzeba będzie zdobyć min. 1/3 a 3/5 z całości. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> przytoczony przez Ciebie przepis przewiduje 2- częściowy sprawdzian (wiedza i umiejętności), kompetencje kierownicze beda sprawdzane przy ubieganiu sie o wyzsze stanowiska, co do punktacji to jest tam faktycznie pułap min. 1/3 z kazdej czesci oraz 3/5 całości
24 cze 2008, 16:49
W tym tygodniu w Sejmie pierwsze czytanie tej nieszczęsnej ustawy - druk 595. Trzeba trzymać kciuki, żeby przed Nowym Rokiem zdążyli.
supersaper
<!--quoteo(post=31627:date=23. 06. 2008 g. 16:01:name=tributarius)--><div class='quotetop'>(tributarius @ 23. 06. 2008 g. 16:01) [snapback]31627[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> ... Ty dodaj sobie do nicka "saper myli sie tylko raz" , ponieważ w rzeczywistości mylisz się jeżeli chodzi o podstawy prawne postępowania sprawdzającego. Co do informacji na forum na temat testu umiejętności - to sam sprawdź czego można było się dowiedzieć.
Na forum było sporo, w rożnych tematach i trochę na "starym" forum też. Mniej złości więcej pracy. Komentarze innych potwierdzają moją wypowiedź. Nad zmianą nicka się zastanowię, ale proszę o ciekawsze propozycje. Tabelki powinny mieć puste miejsca, za wyjątkiem jednej, gdzie dane można było matematycznie uzupełnić. Dla tych, którzy nie zrobili 100% lub już wiedzą, że coś skopali, mam pocieszenie. Wystarczy osiągnąć w poszczególnych częściach tego testu pewien poziomi max zapewniony!!! Sam to trenowałem i obserwacje kolegów również to zapewniają. Jeżeli nie jesteś liderem partii XXX (tu wpisz dowolna nazwę) to będzie OK. Testu umiejętności kierowniczych osobiście w SC nie przerabiałem, ale sądząc po jego opisie, chodzi o odsianie psychopatów, socjopatów, debili, notorycznych kłamców itp. Jeżeli byłeś sobą i nie jesteś liderem partii XXX (j/w) to również zaliczyłeś. Czekam na zaproszenia na :piwo: od świeżych urzędasów (od Ciebie Tributarius też), tuż po mianowaniu. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Czyli mam rozumieć, że jak np. wypisałem tylko połowę zbiorów, to mogę liczyć na 3/4 przewidzianych za to zadanie punktów. Jakoś mi się nie chce w to wierzyć. <_<
24 cze 2008, 17:39
jusia79
<!--quoteo(post=31716:date=24. 06. 2008 g. 16:17:name=zolff)--><div class='quotetop'>(zolff @ 24. 06. 2008 g. 16:17) [snapback]31716[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=31713:date=24. 06. 2008 g. 16:03:name=skarb4u)--><div class='quotetop'>(skarb4u @ 24. 06. 2008 g. 16:03) [snapback]31713[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Przykro mi, ale nie będzie Ci to dane. Za rok na szczęście to tylko test wiedzy.
???????????????? Wg znanego mi projektu art.22 ust.3 ustawy przewiduje 3-częściowy sprawdzian w tym wiedzy, umiejętności i kompetencji kierowniczych. Ust.6 mówi , że z każdej części trzeba będzie zdobyć min. 1/3 a 3/5 z całości. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> przytoczony przez Ciebie przepis przewiduje 2- częściowy sprawdzian (wiedza i umiejętności), kompetencje kierownicze beda sprawdzane przy ubieganiu sie o wyzsze stanowiska, co do punktacji to jest tam faktycznie pułap min. 1/3 z kazdej czesci oraz 3/5 całości <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Mam przed sobą projekt z 20.02.2008. Być może do czerwca coś zmienili. A szkoda, bo ta część byłaby może kołem ratunkowym do osiągnięcia 3/5.
____________________________________ Zajadły
24 cze 2008, 17:41
Aktualny projekt - I czytanie w tym tygodniu - <a href="http://orka.sejm.gov.pl/Druki6ka.nsf/wgdruku/125" target="_blank">http://orka.sejm.gov.pl/proc6.nsf/opisy/595.htm</a>
Ostatnio edytowano 24 cze 2008, 17:46 przez skarb4u, łącznie edytowano 1 raz