Teraz jest 05 wrz 2025, 23:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2006, 06:21

POSTY        201
A mnie to zdenerwowało osobiście, byłem pierwszy raz, że test umiejętności był prawie identyczny jak rok temu o czym w trakcie rozwiązywania nie wiedziałem. Pojawiło sie natomiast u mnie podejrzenie, że coś jest nie tak ponieważ niektórzy zaczęli wychodzić z sali podczas gdy ja dopiero zabierałem się do tabelek. Pierwszy test zdecydowanie forował tych, którzy podchodzili po raz drugi.
Uważam, że coś z tym trzeba zrobić. WSZYSCY, KTÓRZY PODCHODZILI PO RAZ PIERWSZY ŁĄCZMY SIĘ i napiszmy protesty do zespołu sprawdzającego.l

23 cze 2008, 07:58
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 gru 2007, 19:50

POSTY        27

23 cze 2008, 08:15
Zaawansowany

REJESTRACJA23 maja 2008, 10:43

POSTY        66
Byłem pierwszy raz na p.k. i co do poziomu trudności wydaje mi się, że test wiedzy był raczej łatwy. Na pewno nie mam wszystkiego dobrze, ale trzeba przyznać, że pytania dotyczyły podstaw (choć faktycznie zakres tematyczny był spory). Trudniejszy od testu wiedzy był moim zdaniem test umiejętności. Co do zadań matematycznych z treścią, rzeczywiście puste tabelki wydawały się trudne, ale po chwili zastanowienia, nie były aż tak mocno skomplikowane (zrobiłem 4 z 5, choć miałem jeszcze czas, 1 nie dałem rady wymyslić rozw.). Problem polegał na tym, by wpaść jak zatytułować w tabeli wiersze/kolumny, a dalej obliczenia nie należały do wyższej matematyki. Co do "trudności" testu umiejętności nie będę się wypowiadać, każdy widział i wie cóż to jest, chyba wymyka się on z kategorii "stopień trudności" w rozumieniu do pozostałych testów. Podzielam pogląd, że należy być pokornym do czasu ogłoszenia wyników, nawet jeżeli się uważa test za stosunkowo łatwy, to stres, szybko upływający czas, nieuwaga itp. mogą sprawić, że się go nie zdało. Tak bywa <_<

23 cze 2008, 12:54
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

A mnie to zdenerwowało osobiście, byłem pierwszy raz, że test umiejętności był prawie identyczny jak rok temu o czym w trakcie rozwiązywania nie wiedziałem. Pojawiło sie natomiast u mnie podejrzenie, że coś jest nie tak ponieważ niektórzy zaczęli wychodzić z sali podczas gdy ja dopiero zabierałem się do tabelek. Pierwszy test zdecydowanie forował tych, którzy podchodzili po raz drugi.
Uważam, że coś z tym trzeba zrobić. WSZYSCY, KTÓRZY PODCHODZILI PO RAZ PIERWSZY ŁĄCZMY SIĘ i napiszmy protesty do zespołu sprawdzającego.l

Zmień nick na "pies ogrodnika".

Ten sam test pojawia się od kilku lat. Może za rok będzie ponownie. Zdających było mniej, niż miejsc w SC. Nie ma zatem problemu konkurencji. Jeżeli w tym roku masz pecha, to może w następnym będziesz miał taryfę ulgowa (jak inni w tym). Wiele informacji o tym teście było na forum i można się było przygotować.  W rzeczywistości forowani są tu analitycy i pracownicy merytoryczni kontroli. Oni tabelki robią bardzo często. Cały środek to wiedza ogólna bazująca na tzw. oczytaniu.

23 cze 2008, 13:48
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA13 lis 2007, 14:20

POSTY        32
Trochę nad tym myślałem, i co wymyśliłem.

Sposób oceny w teście umiejętności:

Zadanie 1 - 10,5 pkt - p pół za każdy zbiór
Zadanie 2 - 8 pkt - po jednym za każde słówko
Zadanie 3 - 3,5 pkt - było 6 zdań - po 0,5pkt za każdy błąd, w jednym ze zdań były dwa błedy
Zadanie 4 - 8 pkt za każdą matrycę po 1 pkt
Zadanie 5 - 20 pkt po 4 za każdą tabelkę - 1 pkt za poprawne opisanie tabeli, 1 za wypisanie danych, po dwa za znalezienie zależności.

Wydaje mi się to logiczne. Co o tym sądzicie??

I jeszcze wracając do tabelek. Wypełnił ktoś do końca tabelę z tymi studiami - bo ja nie mogłem się w tym jakoś połapać i nie wykorzystałem jednej z danych - ilość studentów ogółem??

23 cze 2008, 15:23
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2006, 06:21

POSTY        201

<!--quoteo(post=31607:date=23. 06. 2008 g. 07:58:name=tributarius)--><div class='quotetop'>(tributarius @ 23. 06. 2008 g. 07:58) [snapback]31607[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Zmień nick na "pies ogrodnika".

Ten sam test pojawia się od kilku lat. Może za rok będzie ponownie. Zdających było mniej, niż miejsc w SC. Nie ma zatem problemu konkurencji. Jeżeli w tym roku masz pecha, to może w następnym będziesz miał taryfę ulgowa (jak inni w tym). Wiele informacji o tym teście było na forum i można się było przygotować.  W rzeczywistości forowani są tu analitycy i pracownicy merytoryczni kontroli. Oni tabelki robią bardzo często. Cały środek to wiedza ogólna bazująca na tzw. oczytaniu.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Ty dodaj sobie do nicka "saper myli sie tylko raz" ,
ponieważ w rzeczywistości mylisz się  jeżeli chodzi o podstawy prawne postępowania sprawdzającego.
Co do informacji na forum na temat testu umiejętności - to sam sprawdź czego można było się dowiedzieć.

23 cze 2008, 16:01
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Ty dodaj sobie do nicka "saper myli sie tylko raz" ,

Prawdziwy saper myli się 3 razy - wybierając zawód, żonę i wychowując dzieci :D

23 cze 2008, 16:43
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA27 sie 2007, 15:35

POSTY        114
W każdym zadaniu z wyjątkiem 5. zostały mi w tabelkach puste pola. Brak było danych , a nie doszukałam się konkretnych poleceń. A Wam? Ja dziś jestem przygnębiona bardziej niż wczoraj, bo odnajduję coraz więcej błędów w teście wiedzy.  :(

23 cze 2008, 17:01

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

W każdym zadaniu z wyjątkiem 5. zostały mi w tabelkach puste pola. Brak było danych , a nie doszukałam się konkretnych poleceń. A Wam? Ja dziś jestem przygnębiona bardziej niż wczoraj, bo odnajduję coraz więcej błędów w teście wiedzy.  :(

Nie przejmuj się:
Znów za rok "matura", za rok cały... :piwo:

23 cze 2008, 19:49
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA17 kwi 2007, 20:19

POSTY        15
Witam, ja też w tym roku po raz pierwszy brałam udział w egzaminie , wrażenia różne jak powyżej , ale nurtuje mnie jedno pytanie, czy ktoś wcześniej oblał trzeci egzamin "predyspozycje kierownicze" i jakie tu są kryteria oceny? Czy w ogóle można go oblać mając choć troche oleju w głowie?

23 cze 2008, 19:56
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA27 sie 2007, 15:35

POSTY        114

<!--quoteo(post=31631:date=23. 06. 2008 g. 17:01:name=zolff)--><div class='quotetop'>(zolff @ 23. 06. 2008 g. 17:01) [snapback]31631[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Nie przejmuj się:
Znów za rok "matura", za rok cały... :piwo:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Mówisz jak mój mąż. On jeszcze po egzaminie dodał, że jak w tym powiedzonku " jeszcze tylko wp...... od ojca i wakacje!"

23 cze 2008, 20:07
Zaawansowany

REJESTRACJA27 wrz 2007, 22:15

POSTY        56

Ty się nie przejmuj.
Zakładając skrajnie pesymistyczny scenariusz jest światełko w tunelu - w przyszłym roku ty będziesz miał fory...  :zeby:

23 cze 2008, 21:10
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 20:09

POSTY        156

LOKALIZACJAz dołu mapy

Przecież te testy niepowtarzaja się od roku tylko od kilku lat. Tabelki, klasy 3 figur.... osławiona "idiosynkrazja" :) , i zwykle zdecydowana większość zdających pokonywał tę przeszkodę za pierwszym razem. Więc może zamiast protestować może trzeba było w ramach przygotowń popytać, poczytać co wcześniej bywało???. A na marginesie......łączmy się i protestujmy??? coś mi to przypomina.... Polska Partia Protestująca protestuje ciągle bez końca???? :mur:

23 cze 2008, 21:39
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA14 lis 2006, 20:34

POSTY        32

Tak ma byc, specjalnie wracałam do polecenia i tam wyrażnie było napisane żeby w miarę mozliwosci uzupełnic tabelki danymi a nie, że koniecznie wszystkimi, tylko ostatnia tabela była całkowicie do wyliczenia więc się nie przejmuj:)
Dla mnie test wiedzy był trudniejszy zdecydowanie od testów przeprowadzanych w poprzednich latach, kazdy kto przeglądal wczesniejsze to potwierdzi ale pojechałam na własne życzenie i za własną kasę więc teraz czytając narzekajacych i planujących protest zastanawiam sie do kogo powinien byc skierowany:)
KSAP przeprowadza anonimowe ankiety pod koniec egzaminu wiec moze jednak ktos je przeanalizuje:)
Pozdrawiam wszystkich podchodzących do egzaminu!

23 cze 2008, 22:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 840  Następna strona