Czas na test wiedzy jest zbyt krótki. Minimum 1 min na pytanie.
Krótki? Minuta na pytanie to dość sporo, porównując do jednego egzaminu na studiach gdzie po przeliczeniu limit wynosił 17 sekund...
Na teście "kompetencji kierowniczych" było 200 pytań na 45 mint. 9000 sekund : 200 pytań = 13,5 sek/odpowiedź!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
30 wrz 2009, 12:53
Postępowanie kwalifikacyjne
...a wiele osób wychodziło z sali nawet sporo przed upływem tych 45 minut
30 wrz 2009, 13:54
To jeszcze nic!
Nadir
9000 sekund : 200 pytań = 13,5 sek/odpowiedź!
45min x 60 s = 2700s ale wynik końcowy poprawny
30 wrz 2009, 14:11
Wynik się liczy
kaczorek16
Nadir
9000 sekund : 200 pytań = 13,5 sek/odpowiedź!
45min x 60 s = 2700s ale wynik końcowy poprawny
Tak to wychodzi, kiedy pisze się posta między jednym a drugim kęsem w czasie przerwy śniadaniowej, a liczenie wykonuje się w pamięci. Wynik wyliczyłem dobrze - źle tylko wpisałem, z pośpiechu, działania.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
30 wrz 2009, 20:56
Wynik się liczy
Nadir
Wynik wyliczyłem dobrze - źle tylko wpisałem, z pośpiechu, działania.
Fakt, test predyspozycji kierownicznych to było szaleństwo! Po pierwsze - ostatnia część egzaminacyjnego dnia, więc zmęczenie materiału dawało się we znaki, po drugie - o ból głowy przyprawiało dopasowywanie odpowiedzi do siebie. Bo co do zasady w czasie urlopu wolę odkrywać nowe miejsca, ale do swoich ulubionych chętnie zaglądam powtórnie A na test wiedzy było naprawdę dużo czasu. Teraz wyglądam informacji o terminie mianowania. I naprawdę nie rozumiem, dlaczego wszyscy musimy do stolicy zjeżdżać ponownie - tak jakby nie można było od nas ślubowania w miastach wojewódzkich przyjąć. Ale to już niewielki problem w porównaniu z wizytą w Warszawie 27 czerwca
03 paź 2009, 15:14
jak już oszczędzamy to oszczędzajmy
obiku
Fakt, test predyspozycji kierowniczych to było szaleństwo! Po pierwsze - ostatnia część egzaminacyjnego dnia, więc zmęczenie materiału dawało się we znaki, po drugie - o ból głowy przyprawiało dopasowywanie odpowiedzi do siebie. Bo co do zasady w czasie urlopu wolę odkrywać nowe miejsca, ale do swoich ulubionych chętnie zaglądam powtórnie
Dokładnie! Największy ból głowy miałem przy pytaniu czy urlop wolę spędzać w lesie czy na plaży!
obiku
Teraz wyglądam informacji o terminie mianowania. I naprawdę nie rozumiem, dlaczego wszyscy musimy do stolicy zjeżdżać ponownie - tak jakby nie można było od nas ślubowania w miastach wojewódzkich przyjąć. Ale to już niewielki problem w porównaniu z wizytą w Warszawie 27 czerwca
A może by tak Szef sc, znany ze swych pomysłów oszczędnościowych (np. przesunięcie terminu mianowania o 2 miesiące czy zabranie dodatkowego urlopu wypoczynkowego ) zaproponowałby jeszcze jeden: ślubowanie w Urzędach Wojewódzkich. No chyba, że ktoś baaardzo chciałby jechać do stolycy, by uścisnąć dłoń Szefowi, to miałby wybór....
03 paź 2009, 15:32
jak już oszczędzamy to oszczędzajmy
Nadir
czy zabranie dodatkowego urlopu wypoczynkowego
Jak to "zabranie dodatkowego urlopu wypoczynkowego"?
05 paź 2009, 11:27
?Nadir? czy zabranie dodatkowego urlopu wypoczynkowego
O rety nie straszcie czy ja o czymś nie wiem??????
05 paź 2009, 12:52
O co chodzi z tym zabraniem dodatkowego urlopu wypoczynkowego ? Proszę o wyjaśnienie tej sprawy.
05 paź 2009, 13:35
Magdus
O co chodzi z tym zabraniem dodatkowego urlopu wypoczynkowego ? Proszę o wyjaśnienie tej sprawy.
A co tu wyjaśniać. To propozycja Szefa SC - było o tym na naszej stronie
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
05 paź 2009, 14:20
W natłoku informacji jakoś mi (i jak widać nie tylko mnie) to umknęło - masz może linka do tego artykułu?
06 paź 2009, 08:13
pablo8019
W natłoku informacji jakoś mi (i jak widać nie tylko mnie) to umknęło - masz może linka do tego artykułu?
? Nie zgadzam się na zwalnianie urzędników mianowanych ? mówi Sławomir Brodziński, szef Służby Cywilnej.
Jego zdaniem, ze względu na trudną sytuację budżetową można tej grupie pracowników ograniczyć np. przywileje.
Szef Służby Cywilnej w ramach uwag do projektu ustawy o racjonalizacji zatrudnienia zaproponował zlikwidowanie dodatkowego urlopu wypoczynkowego dla urzędników mianowanych, zmniejszenie im z dziewięciu do pięciu kolejnych stopni służbowych uzyskiwanych w trakcie zatrudnienia. Ponadto urzędnicy mianowani nie mogliby otrzymywać ich automatycznie po uzyskaniu dwóch kolejnych ocen okresowych na jednym z dwóch najwyższych poziomach.
Autor: Artur Radwan Artykuł z dnia: 2009-09-24 Źródło: Dziennik Gazeta Prawna