jasne że management, to ja się pierwsza machnęłam literowo :
za ENP
16 lut 2010, 12:59
Gimnastyka umysłu
ddd
TQM to skrót od:
3. Total Quality Managament
A ja stawiałem na 5. Teraz Qrna My!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
16 lut 2010, 15:15
Gimnastyka umysłu
16 lut 2010, 15:18
Gimnastyka umysłu
martkab
A odnośnie mojego pytania z konstytucyjnego (o Rozp. z mocą ustawy) - odp D jest oczywiście do zaznaczenia jako zdanie błędne. A teraz pytanie: - czy tylko D??
a to odpowiem sobie sama - skoro nikt nie chce należy zaznaczyć odp C i D.
16 lut 2010, 16:50
Gimnastyka umysłu
coś takiego
byłam pewna, że D właśnie ok
czas zabrać się do nauki, czerwiec niedługo
chyba że to tym razem będzie lipiec
16 lut 2010, 16:58
Gimnastyka umysłu
Co oznacza "kryzys pustego krzesła" w UE? a) wakat na stanowisku Przewodniczącego Komisji Europejskiej b) wakat na stanowisku Przewodniczącego Rady Unii Europejskiej c) bojkot obrad Rady Ministrów przez francuskich ministrów w 1965r. zakończony odwołaniem francuskiego przedstawiciela w Brukseli d) kryzys wywołany impasem decyzyjnym, związanym z aktualnie obowiązującą zasadą jednomyślności w podejmowaniu decyzji w UE DDD - myślę nad matrycami, mam juź pewne pomysły, ale nie będę zapeszać, poczekam na forumowych geniuszy
____________________________________ Bytów nie mnożyć, fikcyj nie tworzyć, tłumaczyć fakty jak najprościej.
16 lut 2010, 21:47
pustego krzesła między wódką a zakąską
robaczek1
Co oznacza "kryzys pustego krzesła" w UE? DDD - myślę nad matrycami, mam juź pewne pomysły, ale nie będę zapeszać, poczekam na forumowych geniuszy
I znowu chyba strzeliłbym pudło! Jak z tym TQM. Do dzisiaj byłem przekonany, że "kryzys pustego krzesła w UE" oznacza 1 krzesło dla 2 przedstawicieli danego państwa. Np. dla premiera i prezydenta Na matryce też mam już "pewne pomysły", ale nie będę się wcinał między wódkę a zakąskę
PS Proponuję by odpowiedzi przesyłać privem do osoby zadającej pytanie. Aby dać szansę próby rozwiązania tym, którzy nie siedzą każdego dnia na forum.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
16 lut 2010, 22:12
Gimnastyka umysłu
Robaczku kochany, gdzie Ty wynajdujesz te boskie pytania?
tym razem zero skojarzeń, więc looknęłam w google (czemu nie), więc odpowiedź zostawię dla siebie
a matryce porażka
16 lut 2010, 22:19
Gimnastyka umysłu
I znowu chyba strzeliłbym pudło! Jak z tym TQM. Do dzisiaj byłem przekonany, że "kryzys pustego krzesła w UE" oznacza 1 krzesło dla 2 przedstawicieli danego państwa. Np. dla premiera i prezydenta
Wiesz Nadir, zaczynam dziękować, że zeszłoroczny egzamin przygotował KSAP, a nie ci ostatnio aktywni forumowicze
17 lut 2010, 06:16
Gimnastyka umysłu
A ja zadanie nr 2 rozwiązałam w ten sposób, że kolejne liczby 23 32 i 41 różnią się o taką samą cyfrę ( 9) dlatego różnicę między podanymi liczbami (47 - 31= 16) podzieliłam na dwa (8) i odjęłam od pierwszej/dodałam do drugiej i wyszło również 39.
17 lut 2010, 06:51
Gimnastyka umysłu
takie znowu króciutkie pytanie przy kawie z Konstytucji
ile mamy teraz stałych komisji sejmowych: a) 32 b) 18 c) 25 d) 29
17 lut 2010, 08:42
Gimnastyka umysłu
Adaneta
takie znowu króciutkie pytanie przy kawie z Konstytucji
ile mamy teraz stałych komisji sejmowych: a) 32 b) 18 c) 25 d) 29
fiuuuu, fiuuuuu sporo ich jakby tak doliczyć do tego jeszcze stałe "inaczej" komisje śledcze
17 lut 2010, 10:01
Gimnastyka umysłu
bez doliczania
17 lut 2010, 10:06
Gimnastyka umysłu
Przepraszam bardzo, ja z takim nieśmiałym pytaniem.... czy jestem tu jedyną osobą, która bez sprawdzania nie znała odpowiedzi na żadne z zadanych pytań?