To jeszcze jedno moje wątpliwe dzieło i więcej Was nie męczę!
Katkow ściągnęłyśmy się myślami!!! Ta matryca mnie gryzie do teraz Przy niej myślałam jak przysłowiowy kołek Widzisz, jak szybko spełniam Twe życzenia
Załącznik:
dwie czarne dziury.JPG
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
05 lip 2010, 15:11
Gimnastyka umysłu
skarbenka
To jeszcze jedno moje wątpliwe dzieło i więcej Was nie męczę! Katkow ściągnęłyśmy się myślami!!! Ta matryca mnie gryzie do teraz Przy niej myślałam jak przysłowiowy kołek Widzisz, jak szybko spełniam Twe życzenia
Załącznik:
dwie czarne dziury.JPG
Rysuj kochana rysuj Jeszcze musimy aleksandrę 4 pomęczyć o słówka, może jeszcze pamięta jakieś
05 lip 2010, 15:23
Gimnastyka umysłu
Już ja Alesandrę pomęczę Pamiętasz Katkow, czy tak to leciało dokładnie w tych czarnych dziurach?
05 lip 2010, 15:40
Gimnastyka umysłu
skarbenka
Już ja Alesandrę pomęczę Pamiętasz Katkow, czy tak to leciało dokładnie w tych czarnych dziurach?
dokładnie nie pamiętam, ale pewna jestem tego,że ten czarny zaokrąglony środek był w pionie to była jedna z pierwszych matryc i strasznie mnie zniechęciła może to i lepiej, bo dzięki niej przeszłam do tabelek A co do tabelek - ile z nich wypełniliście w całości? Tzn. w ilu daliście sumę i robiliście resztę wyliczeń? viewtopic.php?f=6&t=1464&start=3015
Ostatnio edytowano 05 lip 2010, 16:10 przez katkow75, łącznie edytowano 1 raz
05 lip 2010, 15:45
Gimnastyka umysłu
Nie będę się spierać ale mi się jakoś to kojarzyło z zakazem wjazdu Tyle, że w szoku to człowiek widzi piony w poziomie, a poziomy ukośnie Może ktoś to jeszcze pamięta? Jak trzeba, to zmienię, choć to i tak wg mnie nie ma wpływu na możliwości wyboru, bo i kwadrat w pionie i w poziomie wygląda jednakowo i koło też raczej się nie zmienia
Idę teraz pomęczyć swe prawdziwe talenty.. na ścierce i odkurzaczu
05 lip 2010, 16:04
Gimnastyka umysłu
skarbenka
Nie będę się spierać ale mi się jakoś to kojarzyło z zakazem wjazdu Tyle, że w szoku to człowiek widzi piony w poziomie, a poziomy ukośnie Może ktoś to jeszcze pamięta? Jak trzeba, to zmienię, choć to i tak wg mnie nie ma wpływu na możliwości wyboru, bo i kwadrat w pionie i w poziomie wygląda jednakowo i koło też raczej się nie zmienia
Idę teraz pomęczyć swe prawdziwe talenty.. na ścierce i odkurzaczu
też myślę,że to bez znaczenia w tym wypadku
05 lip 2010, 16:19
Postępowanie kwalifikacyjne
lukasto90
E tam, przesadzacie. Nie było tak źle Żeby się przygotować do testu wiedzy wystarczyło 16 ustaw przerobić + raport GUSu za 2010r. + stronę internetową o funduszach europejskich + info o unii zebrać. A czasu było tyle że zdążyłem 3 razy te pytania przeczytać na teście. Wyłapałem dzięki temu parę swoich błędów. Według mnie czas potrzebny na opanowanie materiału to 3-6 miesięcy nauki w weekendy, trochę po pracy po południu + 2 tygodnie urlopu. Gorzej z testem umiejętności. Ale też nie przesadzajmy: te tabelki nie były jakoś specjalnie trudne. A to one głównie dają punkty, a nie te dziwne matryce. No i trzeba się skupić na samym egzaminie. Skoncentrować na zadaniach, na treści pytań. Nie dać się zjeść przez stres. Ja tam jestem pozytywnie nastawiony. Pozdrawiam
Zapomniałeś dodać: - dyrektywy UE (kłania się 5 art. jakieś tam dyrektywy) - umowy NATO i UE (wszystkie podpisane czy też nie- tarcza antyrakietowa, Irak, Afganistan) - wszystkie noty protestacyjne rządu (konflikt z Białorusią) to chyba wszystko
05 lip 2010, 17:09
Postępowanie kwalifikacyjne
Akurat art. 5 dotyczy NATO z tego co wiem. I jest to chyba najsłynniejszy zapis tego paktu zobowiązujący do wzajemnej obrony sojuszników. W związku z tym co jakiś czas pojawia się w mediach. Np w relacjach uzasadniających wejście NATO do Afganistanu. Chyba się nie mylę? Bo nie sprawdzałem swoich odpowiedzi z testu jeszcze.
A tak macie racje trzeba się było przebić przez te forum jeszcze. Mi to z tydzień zajęło ale się opłaciło
Hm a tak na marginesie (bo wiem że była na ten temat dyskusja duuuzo wcześniej na forum): Żubr do jelenia ma się jak bizon i karibu (zwierzęta występujące a Ameryce Północnej szpital do lazaretu tak jak ksiądz do kapelana (lazaret i kapelan to pojęcia z armią związane) Chyba:-)
05 lip 2010, 17:17
Gimnastyka umysłu
skarbenka
05 Lip 2010 14:24 Póki pamiętam, to rysuję
Nadir
05 Lip 2010 14:47 C
skarbenka
C o? Nadir, szybki jesteś Dodam jeszcze, że nigdy w to nie wątpiłam
Szybki... Odgadnąć po 23 minutach, to nie taka znowu kosmiczna szybkość. A na poważne: rozwiązanie tego zajęło mi 15-20 sekund. Niektórzy narzekaj, że było dużo elementów w matrycach. Ale może nie zauważyli jednej rzeczy: do udzielenia prawidłowej odpowiedzi wiele elementów było zbędnych - one tylko zamazywały obraz całości. Jeśli ktoś się skupiał na nich wszystkich, to nic dziwnego, że przy 10-tej matrycy już miał zamęt w głowie. Tymczasem wystarczy wyłowić np. dwa elementy, które nie występują w pozostałych 4 propozycjach odpowiedzi i nie już trzeba analizować pozostałych elementów. Tutaj viewtopic.php?p=66489#p66489 wystarczy skojarzyć: - 2 trójkąty na górnym rysunku są złączone, na dolnym - ten dolny trójkąt jest obrócony o 180 stopni, - tylko w "c" oba półkola spełniają ten warunek: dolna połówka jest obrócona o 180 stopni. Pozostałe elementy oczywiście też muszą być zgodne z tą zasadą, ale po co je analizować, skoro już ani "a", ani "b" ani "d" nie spełniają pierwszego warunku? Szkoda tracić czasu na dalsze analizy.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
05 lip 2010, 17:33
Gimnastyka umysłu
Nadir
skarbenka
Nadir, szybki jesteś Dodam jeszcze, że nigdy w to nie wątpiłam
Szybki... Odgadnąć po 23 minutach, to nie taka znowu kosmiczna szybkość. A na poważne: rozwiązanie tego zajęło mi 15-20 sekund.
I do tego jeszcze skrupulatny
Oczywiście Nadir masz rację! W większości przypadków odszukanie jednego zmieniającego się elementu z tych niecodziennych układanek pozwalało na 15-20 sekundowe odnalezienie brakującego fragmentu. Jak myślę, problem dla części osób powstawał wtedy, gdy poszukiwali innych zależności np. nie szukając relacji pomiędzy A i B, a jakiejś innej. Wtedy powstawał mały zamęt. Były też przykłady trudniejsze, choćby jak te moje dwie czarne dziury (tylko bez takich mi tu skojarzeń ). Niby proste, ale jednak nie do końca (mówię tu za siebie).
05 lip 2010, 17:50
Gimnastyka umysłu
Mi zrobienie matryc zajęło 5 minut ale tylko dlatego,że więcej czasu po zrobieniu tabelek nie miałam. Czyli wyszło jakieś 15-20 sekund na matrycę. Na początku doszukiwałam się jakiś "głębszych" zależności co było ewidentnym błędem, wystarczyło znaleźć tę jedną Po głowie chodzi mi skarbeńko taka jedna z dwoma odwróconymi SSi i ósemką.
05 lip 2010, 18:17
Gimnastyka umysłu
Jeszcze musimy aleksandrę 4 pomęczyć o słówka, może jeszcze pamięta jakieś
Miałam słówka gdzieś, kiedyś od kogoś - były w zeszłym roku. I jestem pewna, że w tym roku się powtórzyły. Szkoda tylko, że do nich wcześniej nie zajrzałam - nie przyszło mi do głowy, że będą TAKIE SAME. Nie są one kompletne, ale zawsze coś. Połączyłam je z tymi, które ktoś juz tu na forum zamieścił.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
05 lip 2010, 18:27
Gimnastyka umysłu
katkow75
Mi zrobienie matryc zajęło 5 minut ale tylko dlatego,że więcej czasu po zrobieniu tabelek nie miałam. Czyli wyszło jakieś 15-20 sekund na matrycę. Na początku doszukiwałam się jakiś "głębszych" zależności co było ewidentnym błędem, wystarczyło znaleźć tę jedną Po głowie chodzi mi skarbeńko taka jedna z dwoma odwróconymi SSi i ósemką.
Wiem, o której mówisz Też mi się "pdobała" Jak mnie najdzie melodia, to jeszcze ją wymęczę
05 lip 2010, 18:28
Gimnastyka umysłu
była też matrca z ludzikami: lewa strona na górze 3 facecików lewa strona na dole 2 dziewczynki prawa strona na górze 1 dziewczynka? niestety nie pamiętam odpowiedzi z wyjątkiem jednej - pustego prostokąta może ktoś ma lepszą pamięć?