Czy słyszeliście, żeby ktokolwiek takie odwołanie składał i jaki był jego efekt? Te punkty, których mi zabrakło były ze sprawdzianu umiejętności
Molinezja, też zabraklo mi setnych punkta z umiejetnosci (mialem 29,92). Na pewno chce napisac jakies odwolanie... Proponuje zjednoczyc sily... Dodzwonilas sie moze juz do KSAP-u?
Są już jakieś konkretne wiadomości o pisaniu odwołania??? Pisał już ktoś z tych osób co mieli 29,92 z testu umiejętności???
27 lip 2009, 19:15
Postępowanie kwalifikacyjne
Przemyślałem sobie wszystko i doszedłem do wniosku, że pisanie odwołania czy nawet prośby o wgląd do pracy niewiele zmieni. W tytule opublikowanych wyników jest napisane: "Ostateczne wyniki postępowania...", zatem co da pisanie odwołania czy czegoś tam podobnego. Ostateczne to stateczne. A czy ktoś widział jakikolwiek regulamin, który reguluje tą kwestię.
Ja powoli pogodziłem się z tą myślą, że mi nie wyszło. Cóż w dobie kryzysu zrobiłem bardzo dobrą rzecz dla "swojego" państwa, a raczej bandy kolesi nim rządzących. Po za tym to ja i tak do końca nie wierzę w sprawiedliwość przy ocenianiu i sprawdzaniu tego pseudo egzaminu, a w szczególności części dotyczącej umiejętności (tam gdzie nie ma jasno określonych reguł i pojawiają się jakieś setne części punktów to musi być jakaś manipulacja).
Zastanawia mnie również jeszcze jedna rzecz. Ile osób z tych co nie zdały miały 29,92 pkt. ze sprawdzianu umiejętności???
27 lip 2009, 22:00
"Ciekawe" jest też to, że "pozytywnie postępowanie kwalifikacyjne" mogły przejść osoby ze 123 punktami (61+31+31) a jednocześnie ktoś kto miał ich nawet 179 (100+50+29) zdać już nie musiał...
28 lip 2009, 06:38
pablo8019
"Ciekawe" jest też to, że "pozytywnie postępowanie kwalifikacyjne" mogły przejść osoby ze 123 punktami (61+31+31) a jednocześnie ktoś kto miał ich nawet 179 (100+50+29) zdać już nie musiał...
Potwierdzam, ten system oceniania jest beznadziejny... Z tego co się zorientowałam, ostatnia osoba na liście "zdanych" miała niewiele ponad 130 ptk. Ja miałam 20 ptk więcej, i co? Iiiiii... Dobrze, że za rok to się zmieni... oby na lepsze....
28 lip 2009, 07:00
biurwa1
Sorki, dzisiaj jestem na szkoleniu to sie nie dowiem. Ale postaram się jutro rano nie zapomniec zapytac przed wyjściem na szkolenie. Mi w tym roku przypada 8 dni dodatkowego urlopu, w następnym 9
Zapytałam. I jest dobrze. W przepisach nie ma nigdzie o proporcjonalności dotyczącej tego urlopu. Zatem komu przysługuje, dostanie go w całosci za ten rok po mianowaniu. Czyli w grudniu mamy ekstra urlopik Niewykorzystany urlop, jak każdy inny przechodzi na rok następny.
28 lip 2009, 08:05
biurwa1
Zatem komu przysługuje, dostanie go w całosci
A komu nie przysługuje, ten niestety musi poczekać... Ale najważniejsze, że w ogóle to będzie
28 lip 2009, 11:22
Monaliza
Giedymin
molinezja
Czy słyszeliście, żeby ktokolwiek takie odwołanie składał i jaki był jego efekt? Te punkty, których mi zabrakło były ze sprawdzianu umiejętności
Molinezja, też zabraklo mi setnych punkta z umiejetnosci (mialem 29,92). Na pewno chce napisac jakies odwolanie... Proponuje zjednoczyc sily... Dodzwonilas sie moze juz do KSAP-u?
Są już jakieś konkretne wiadomości o pisaniu odwołania??? Pisał już ktoś z tych osób co mieli 29,92 z testu umiejętności???
W ogóle ten sprawdzian umiejętności był co najmniej dziwny, na forum np. publicznych można przeczytać, ze osoby, które zaczęły ledwie rozwiązywać zadania z 5 tabelek dostały maksymalną ilość punktów, tj, 50,00. Jak to możliwe?
29 lip 2009, 11:47
50,00 pkt tylko za "rozpoczęcie" wypełniania tabelek? Ciekaw jestem kto takie rzeczy wypisuje...
29 lip 2009, 13:12
teraz wszyscy udają cfaniaków, jak to mało zrobili. A w czasie egzaminu to tylko iskry leciały od długopisów
Dodano: 29 Lip 2009 02:39 pm
ja na 50 pkt zrobiłam wszystkie tabelki - jestem pewna, że prawidłowo, znalazlam 21 zbiorów klas, wszystkie matryce, zdania, nie mam pewności tylko co do słówek A-B jak C-D
Dodano: 29 Lip 2009 02:39 pm
więc ja uażam, że na 50 pkt naharowałam sie jak wół
29 lip 2009, 15:37
pablo8019
50,00 pkt tylko za "rozpoczęcie" wypełniania tabelek? Ciekaw jestem kto takie rzeczy wypisuje...
Tak gwoli ścisłości, to na przytoczonym wyżej forum niejaki kid7 napisał dokładnie tak:
Ktoś wie dlaczego podobnie jak 100 kilkadziesiąt osób mam maksa z umiejętności mimo że połowę tabelek ledwo zacząłem?
Właśnie tak powstają mity na temat postępowania kwalifikacyjnego. Jeśli są jakieś osoby, które jeszcze nie zdawały a się wahają, to egzamin nie jest taki straszny jak go malują
29 lip 2009, 17:32
wielblad
pablo8019
Tak gwoli ścisłości, to na przytoczonym wyżej forum niejaki kid7 napisał dokładnie tak:
Ktoś wie dlaczego podobnie jak 100 kilkadziesiąt osób mam maksa z umiejętności mimo że połowę tabelek ledwo zacząłem?
Właśnie tak powstają mity na temat postępowania kwalifikacyjnego. Jeśli są jakieś osoby, które jeszcze nie zdawały a się wahają, to egzamin nie jest taki straszny jak go malują
Masz rację, że powstają mity i dużo wątpliwości - a to dlatego, że wszystko owiane jest całkowitą tajemicą (czyli można powiedzieć, że... sprawdzający test umiejętności mogą dowolnie go oceniać - według swojego widzi mi się, bo i tak nikt się o tym nie dowie?)
29 lip 2009, 18:13
Beata123
sprawdzający test umiejętności mogą dowolnie go oceniać - według swojego widzi mi się, bo i tak nikt się o tym nie dowie?)
Mam nadzieję, że "widzimisiów" tam nie ma - chociaż gdyby było dużo odwołań to może doszłoby do tego, że w końcu byłaby możliwość bezproblemowego wglądu do swojej pracy...
norrpl
znalazlam 21 zbiorów klas
Ja zatrzymałem się na ok. 14 i ani rusz dalej... Nieźle, nieźle
30 lip 2009, 06:50
Może boją się, że jak 500 zawiedzionych urzędników rzuci się na te ich testy to się może okazać, że do co drugiego pytania można się było przyczepić i udzielić innej odpowiedzi niż w teście ? ;-)
Postępowanie faktycznie bardzo nietransparentne, choć z drugiej strony to tylko A/B/C/D, a nie ustny egzamin... wtedy do dopiero byłyby jaja.
30 lip 2009, 06:53
karlee
Może boją się, że jak 500 zawiedzionych urzędników rzuci się na te ich testy to się może okazać, że do co drugiego pytania można się było przyczepić i udzielić innej odpowiedzi niż w teście ? ;-)
Postępowanie faktycznie bardzo nietransparentne, choć z drugiej strony to tylko A/B/C/D, a nie ustny egzamin... wtedy do dopiero byłyby jaja.
No... jeśli te testy sprawdzają studenci, to do sprawdzianu wiedzy mają prosty szablon, do sprawdzianu umiejętności kierowniczych klucz, a jak sprawdzają test umiejętności? i to z taką dokładnością? - wydaje mi się, że tu obowiązuje niestety zasada: na kogo trafi na tego benc!!!