Teraz jest 09 wrz 2025, 22:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Nowicjusz

REJESTRACJA26 lis 2007, 18:51

POSTY        1
Post Postępowanie kwalifikacyjne
Giedymin                    

molinezja                    

Czy słyszeliście, żeby ktokolwiek takie odwołanie składał i jaki był jego efekt?
Te punkty, których mi zabrakło były ze sprawdzianu umiejętności

Molinezja, też zabraklo mi setnych punkta z umiejetnosci (mialem 29,92). Na pewno chce napisac jakies odwolanie... Proponuje zjednoczyc sily... Dodzwonilas sie moze juz do KSAP-u?

Są już jakieś konkretne wiadomości o pisaniu odwołania??? Pisał już ktoś z tych osób co mieli 29,92 z testu umiejętności???

27 lip 2009, 19:15
Zaawansowany

REJESTRACJA27 paź 2006, 20:33

POSTY        35
Przemyślałem sobie wszystko i doszedłem do wniosku, że pisanie odwołania czy nawet prośby o wgląd do pracy niewiele zmieni.
W tytule opublikowanych wyników jest napisane: "Ostateczne wyniki postępowania...", zatem co da pisanie odwołania czy czegoś tam podobnego. Ostateczne to stateczne. A czy ktoś widział jakikolwiek regulamin, który reguluje tą kwestię.

Ja powoli pogodziłem się z tą myślą, że mi nie wyszło. Cóż w dobie kryzysu zrobiłem bardzo dobrą rzecz dla "swojego" państwa, a raczej bandy kolesi nim rządzących. Po za tym to ja i tak do końca nie wierzę w sprawiedliwość przy ocenianiu i sprawdzaniu tego pseudo egzaminu, a w szczególności części dotyczącej umiejętności (tam gdzie nie ma jasno określonych reguł i pojawiają się jakieś setne części punktów to musi być jakaś manipulacja).

Zastanawia mnie również jeszcze jedna rzecz. Ile osób z tych co nie zdały miały 29,92 pkt. ze sprawdzianu umiejętności???

27 lip 2009, 22:00
Znawca

REJESTRACJA20 kwi 2008, 16:59

POSTY        252
"Ciekawe" jest też to, że "pozytywnie postępowanie kwalifikacyjne" mogły przejść osoby ze 123 punktami (61+31+31) a jednocześnie ktoś kto miał ich nawet 179 (100+50+29) zdać już nie musiał...

28 lip 2009, 06:38
Amator

REJESTRACJA21 maja 2009, 13:50

POSTY        14
pablo8019                    

"Ciekawe" jest też to, że "pozytywnie postępowanie kwalifikacyjne" mogły przejść osoby ze 123 punktami (61+31+31) a jednocześnie ktoś kto miał ich nawet 179 (100+50+29) zdać już nie musiał...

Potwierdzam, ten system oceniania jest beznadziejny... Z tego co się zorientowałam, ostatnia osoba na liście "zdanych" miała niewiele ponad 130 ptk.  :o
Ja miałam 20 ptk więcej, i co? Iiiiii...  :dupa: Dobrze, że za rok to się zmieni... oby na lepsze....

28 lip 2009, 07:00
Znawca

REJESTRACJA19 maja 2009, 08:33

POSTY        222
biurwa1                    

Sorki, dzisiaj jestem na szkoleniu to sie nie dowiem. Ale postaram się jutro rano nie zapomniec zapytac przed wyjściem na szkolenie.
Mi w tym roku przypada 8 dni dodatkowego urlopu,  w następnym 9 :)

Zapytałam. I jest dobrze. W przepisach nie ma nigdzie o proporcjonalności dotyczącej tego urlopu. Zatem komu przysługuje, dostanie go w całosci za ten rok po mianowaniu. Czyli w grudniu mamy ekstra urlopik :)  Niewykorzystany urlop, jak każdy inny przechodzi na rok następny.

28 lip 2009, 08:05
Znawca

POSTY        252
biurwa1                    

Zatem komu przysługuje, dostanie go w całosci

A komu nie przysługuje, ten niestety musi poczekać...  :(  Ale najważniejsze, że w ogóle to będzie  :)

28 lip 2009, 11:22
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA25 maja 2009, 07:47

POSTY        7
Monaliza                    

Giedymin                    

molinezja                    

Czy słyszeliście, żeby ktokolwiek takie odwołanie składał i jaki był jego efekt?
Te punkty, których mi zabrakło były ze sprawdzianu umiejętności

Molinezja, też zabraklo mi setnych punkta z umiejetnosci (mialem 29,92). Na pewno chce napisac jakies odwolanie... Proponuje zjednoczyc sily... Dodzwonilas sie moze juz do KSAP-u?

Są już jakieś konkretne wiadomości o pisaniu odwołania??? Pisał już ktoś z tych osób co mieli 29,92 z testu umiejętności???

W ogóle ten sprawdzian umiejętności był co najmniej dziwny, na forum np. publicznych można przeczytać, ze osoby, które zaczęły ledwie rozwiązywać zadania z 5 tabelek dostały maksymalną ilość punktów, tj, 50,00. Jak to możliwe?

29 lip 2009, 11:47
Znawca

POSTY        252
50,00 pkt tylko za "rozpoczęcie" wypełniania tabelek? Ciekaw jestem kto takie rzeczy wypisuje...

29 lip 2009, 13:12
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 lut 2008, 11:48

POSTY        91
teraz wszyscy udają cfaniaków, jak to mało zrobili. A w czasie egzaminu to tylko iskry leciały od długopisów

Dodano: 29 Lip 2009 02:39 pm

ja na 50 pkt zrobiłam wszystkie tabelki - jestem pewna, że prawidłowo, znalazlam 21 zbiorów klas, wszystkie matryce, zdania, nie mam pewności tylko co do słówek A-B jak C-D

Dodano: 29 Lip 2009 02:39 pm

więc ja uażam, że na 50 pkt naharowałam sie jak wół

29 lip 2009, 15:37
Znawca

REJESTRACJA11 mar 2008, 16:49

POSTY        161
pablo8019                    

50,00 pkt tylko za "rozpoczęcie" wypełniania tabelek? Ciekaw jestem kto takie rzeczy wypisuje...

Tak gwoli ścisłości, to na przytoczonym wyżej forum niejaki kid7 napisał dokładnie tak:

Ktoś wie dlaczego podobnie jak 100 kilkadziesiąt osób mam maksa z umiejętności mimo że połowę tabelek ledwo zacząłem? ;)

Właśnie tak powstają mity na temat postępowania kwalifikacyjnego. Jeśli są jakieś osoby, które jeszcze nie zdawały a się wahają, to egzamin nie jest taki straszny jak go malują ;)

29 lip 2009, 17:32
Początkujący
Własny awatar

POSTY        7
wielblad                    

pablo8019                    

Tak gwoli ścisłości, to na przytoczonym wyżej forum niejaki kid7 napisał dokładnie tak:

Ktoś wie dlaczego podobnie jak 100 kilkadziesiąt osób mam maksa z umiejętności mimo że połowę tabelek ledwo zacząłem? ;)

Właśnie tak powstają mity na temat postępowania kwalifikacyjnego. Jeśli są jakieś osoby, które jeszcze nie zdawały a się wahają, to egzamin nie jest taki straszny jak go malują ;)

Masz rację, że powstają mity i dużo wątpliwości - a to dlatego, że wszystko owiane jest całkowitą tajemicą (czyli można powiedzieć, że... sprawdzający test umiejętności mogą dowolnie go oceniać - według swojego widzi mi się, bo i tak nikt się o tym nie dowie?)

29 lip 2009, 18:13
Znawca

POSTY        252
Beata123                    

sprawdzający test umiejętności mogą dowolnie go oceniać - według swojego widzi mi się, bo i tak nikt się o tym nie dowie?)

Mam nadzieję, że "widzimisiów" tam nie ma - chociaż gdyby było dużo odwołań to może doszłoby do tego, że w końcu byłaby możliwość bezproblemowego wglądu do swojej pracy...
norrpl                    

znalazlam 21 zbiorów klas

:blink:  Ja zatrzymałem się na ok. 14 i ani rusz dalej... Nieźle, nieźle  :brawa:

30 lip 2009, 06:50
Zaawansowany

REJESTRACJA13 cze 2007, 06:17

POSTY        81
Może boją się, że jak 500 zawiedzionych urzędników rzuci się na te ich testy to się może okazać, że do co drugiego pytania można się było przyczepić i udzielić innej odpowiedzi niż w teście ? ;-)

Postępowanie faktycznie bardzo nietransparentne, choć z drugiej strony to tylko A/B/C/D, a nie ustny egzamin... wtedy do dopiero byłyby jaja.

30 lip 2009, 06:53
Początkujący
Własny awatar

POSTY        7
karlee                    

Może boją się, że jak 500 zawiedzionych urzędników rzuci się na te ich testy to się może okazać, że do co drugiego pytania można się było przyczepić i udzielić innej odpowiedzi niż w teście ? ;-)

Postępowanie faktycznie bardzo nietransparentne, choć z drugiej strony to tylko A/B/C/D, a nie ustny egzamin... wtedy do dopiero byłyby jaja.

No... jeśli te testy sprawdzają studenci, to do sprawdzianu wiedzy mają prosty szablon, do sprawdzianu umiejętności kierowniczych klucz, a jak sprawdzają test umiejętności? i to z taką dokładnością? - wydaje mi się, że tu obowiązuje niestety zasada: na kogo trafi na tego benc!!!

30 lip 2009, 07:24
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 840  Następna strona