Skąd wy macie taką fotograficzną pamięc do tych rysunków ? Ja drugiej części tego testu w ogóle nie pamiętam. Wiem tylko, że były bardzo szczegółowe rysunki: A do B jak C do ... I że było ich 26. Więcej nic
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ Bytów nie mnożyć, fikcyj nie tworzyć, tłumaczyć fakty jak najprościej.
04 lip 2010, 13:55
Gimnastyka umysłu
Wg mnie w 61 pytaniu o źródłach dochodów jednostek samorządu terytorialnego mówi Ustaw z dnia 13 listopda 2003 r. o dochodach jednostek samorządu terytorialnego. Rozdział 2 jest temu poświęcony. Ale mogę się oczywiście mylić, gdyż pytanie mogło nie być tak oczywiste
04 lip 2010, 13:58
Gimnastyka umysłu
27 Pracownik i płatnik po połowie 30 Regionalne programy ? zarządza Marszałek ( albo raczej było ? ?zarząd?) województwa 33 Państwowego długu publicznego (art.72 ust.2 ustawy o finansach) 55 Mi się wydaje, ze było pytanie przeczace, coś w stylu: Sąd Najwyższy NIE jest: I wtedy zaznaczyłem odpowiedź Nie jest sądem powszechnym: 66 Chodziło o szkolenia centralne 65 Mi się wydaje, ze tu chodziło o powszechne - ale nie jestem pewien I wtedy prawidłowa jest odpowiedź- dyrektor generalny 68 Komisja- na wniosek rzecznika (art.126 ustawy o SC)
04 lip 2010, 14:01
Gimnastyka umysłu
Annn30
W 26 na 100% nie było KNF...przecież to byłoby oczywiste
Te pytanie brzmiało trochę inaczej, nie: "komu podlegają", ale raczej coś w stylu: "kto sprawuje nadzór"
04 lip 2010, 14:16
Gimnastyka umysłu
mr hyde
27
68 Komisja- na wniosek rzecznika (art.126 ustawy o SC)
ja zaznaczyłam Twój typ, ale jest też art.125 ust. 1 ... i już nie wiem Reszta, super, poprawiłam. Jeżeli tak odpowiadałeś na wszystko, to już wiemy kto dostanie maksa - Mr HYDE!
skarbenka
Wg mnie w 61 pytaniu o źródłach dochodów jednostek samorządu terytorialnego mówi Ustaw z dnia 13 listopda 2003 r. o dochodach jednostek samorządu terytorialnego. Rozdział 2 jest temu poświęcony. Ale mogę się oczywiście mylić, gdyż pytanie mogło nie być tak oczywiste
Masz rację Skarbenka - kolejna wtopa, już poprawiłam...
____________________________________ Bytów nie mnożyć, fikcyj nie tworzyć, tłumaczyć fakty jak najprościej.
Ostatnio edytowano 04 lip 2010, 14:24 przez robaczek1, łącznie edytowano 1 raz
04 lip 2010, 14:19
Gimnastyka umysłu
Spoko, spoko.
Sam już znalazłem kilka błędów tylko z polskich ustaw.
A te z Unią, Afganistanem to był kosmos Dużo strzałów, na pewno wiele niecelnych
Ostatnio edytowano 04 lip 2010, 14:25 przez mr hyde, łącznie edytowano 1 raz
04 lip 2010, 14:23
Gimnastyka umysłu
mam wrażenie, że niektóre pytania w grupach były inne :))
ja byłam w grupie B
i tak przy 16 - dopisać pkt d - administracja przy 27 - dopisać d - 1,5 pracownik i 4,5 pracodawca (czy jest możliwe aby w grupie B było pytanie o skłądkę rentową?) przy 31 - wydaje mi się, że w d był przewodniczący Komitetu Integracji Europejskiej (który już nie istnieje) w 48 - Włochy do pkt z portugalią i Słowacją wydaje mi się, że w 50 miałam pytanie mniej więcej takie - przetwarzanie danych jest możliwe po - i jedna z odpowiedzi to była - rejestracja w GIODO przy 55 - w moich odpowiedziach była odp - nie jest sądem powszechnym przy 57 - dopisać - miała zdany egzami9n z języka na poziomie B2 w 63 - u mnie w pytaniu było nie zajmuje się w 65 - na pewno było pytanie o szkolenia powszechne w 68 - dopisać - na wniosek dyrektora generalnego w 74 inaczej brzmiało nasze pytanie - dotyczyło bezrobotnych zarejestrowanych co najmniej przez 2 lata i w tym czsie niemających pracy przez 12 miesięcy w 81 - dopisać c - Rosja - i wydaje mi się, że to jest właściwa odp.
Robaczku nie dopisuję w sama - bo część pytań jest podobnych, ale nieco innych - chyba rzeczywiście były różnice w testach
04 lip 2010, 14:24
Gimnastyka umysłu
Partnerstwo wschodnie na pewno jest do republik postradzieckich, ale nie samej Rosji To było jedno z nielicznych unijnych, które akurat wiedziałem, gdzieś to wczesniej słyszałem http://www.euractiv.pl/eurowybory/anali ... nia-001050
robaczek1
mr hyde
27
68 Komisja- na wniosek rzecznika (art.126 ustawy o SC)
ja zaznaczyłam Twój typ, ale jest też art.125 ust. 1 ... i już nie wiem :
No własnie o to chodzi Rzecznik na wniosek kierownika (dyrektora) A sama komisja - na wniosek tylko rzecznika Tu była pułapka w tym pytaniu.
P.S. Przepraszam za posty jeden po drugim, ale nie umiem odpowiadać na kilka pytań w jednym poście. Proszę adminów o wybaczenie. Na swoją obronę mam stres poegzaminacyjny ______________________ Znam ten ból... Nadir
Ostatnio edytowano 04 lip 2010, 14:50 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
z 2 postów jeden
04 lip 2010, 14:34
Gimnastyka umysłu
madzianna1
mam wrażenie, że niektóre pytania w grupach były inne )
dzięki za wszystkie podpowiedzi, poprawiłam. Co do różnic, mi się wydaje że były takie same tylko przemieszane - wskazują na to dyskusje z koleżankami z grupy B i praktyka lat ubiegłych. Nie sugerujcie się sformułowaniami w moim podsumowaniu, moglam coś przeinaczyć, poprawiajcie ile się da
mr hyde
Na swoją obronę mam stres poegzaminacyjny
Tzw. Post-Exam Mental Disorder ja też to mam, leczę alkoholem a z tym rzecznikiem to niezły numer, niuans był dla mnie niezauważalny - jak wiele innych jak się okazuje
04 lip 2010, 14:41
Gimnastyka umysłu
skarbenka
To ja może dołożę spokojnie nikomu, ale rysunek (uprzedzam, że własnoręczny, a z plastyki w podstawówce zawsze walczyłam o 3 ) z drugiego testu.. Taki przykładowy. Jak znajdę czas i motywację, to pomęczę jeszcze swoje zdolności plastyczne i coś wyrysuję..
Załącznik:
CZAPECZKI I GŁÓWECZKI.JPG
Do wyboru jeszcze był element E, ale myślę, że dla celów poglądowych wystarczy tyle, ile wyrysowałam
Skarbenko, te matryce odrysowałaś perfekcyjnie, ja zaznaczyłam C , a Ty? Załączam wersję pytań i odpowiedzi po zmianach. Poza moimi wynikami z testu wiedzy przeraża mnie sposób obliczania punktów z testu umiejętności, o którym tyle zostało napisane w ubiegłym roku...nie można być niczego pewnym, poza tym, nie zrobiłam wszystkich tabelek i niektóre matryce na pewno schrzaniłam więc wygląda na KATASTROFĘ
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
04 lip 2010, 15:29
Gimnastyka umysłu
34. Traktat Lizboński nosi oficjalną nazwę: a. Traktat o utworzeniu UE b. Traktat o funkcjonowaniu UE c. Traktat o UE d. Traktat zmieniający Traktat o Unii Europejskiej i Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską (czy była taka odpowiedż???)