Teraz jest 05 wrz 2025, 13:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 171 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Kolejny stopień służbowy urzędnika 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA22 paź 2006, 20:34

POSTY        209
Post Re: Kolejny stopień służbowy urzędnika
espina                    

espina                    

a co w sytuacji gdy:
-poprzednia ocena dokonana była przed reorganizacją i dłuższą nieobecnością w pracy,
-termin kolejnej przypadał na czas nieobecności już po reorganizacji,
-po powrocie do pracy zmienił się dział i kierownik, a poprzedni oceniający już nie pracuje?

kiedy i kto powinien dokonać oceny (która będzie miała wpływ na ewentualny kolejny stopień)?

nie ma chętnych do pomocy? :blush:

Jeśli w wyniku reorganizacji zmienił Ci się w sposób zasadniczy zakres obowiązków a przy okazji przełożony to taka sytuacja powodowała konieczność już wówczas sporządzenia oceny. Poczytaj usc tam znajdziesz odpowiedź.

26 lis 2012, 15:21
Znawca

REJESTRACJA30 cze 2009, 07:30

POSTY        169
komis                    

Jeśli w wyniku reorganizacji zmienił Ci się w sposób zasadniczy zakres obowiązków a przy okazji przełożony to taka sytuacja powodowała konieczność już wówczas sporządzenia oceny. Poczytaj usc tam znajdziesz odpowiedź.

Zakres obowiązków nie zmienił się zasadniczo, a Usc czytałam, ale nie znalazłam...

26 lis 2012, 20:20
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
espina                    

komis                    

Poczytaj usc tam znajdziesz odpowiedź.
Usc czytałam, ale nie znalazłam...

A ROZPORZĄDZENIE PREZESA RADY MINISTRÓW z dnia 8 maja 2009 r.  w sprawie warunków i sposobu przeprowadzania ocen okresowych członków korpusu służby cywilnej (Dz. U. z dnia 19 maja 2009 r.) ?
:D

26 lis 2012, 20:36
Znawca

REJESTRACJA30 cze 2009, 07:30

POSTY        169
Nadir                    

A ROZPORZĄDZENIE PREZESA RADY MINISTRÓW z dnia 8 maja 2009 r.  w sprawie warunków i sposobu przeprowadzania ocen okresowych członków korpusu służby cywilnej (Dz. U. z dnia 19 maja 2009 r.) ?
:D

będę szukać, dzięki Nadir.

26 lis 2012, 20:40
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA13 cze 2010, 14:58

POSTY        45
Zastanawiam się nad pewnym zagadnieniem...

Zgodnie z art. 89 ust. 2 ustawy o służbie cywilnej urzędnik służby cywilnej, który od otrzymania ostatniego stopnia służbowego uzyskał dwie kolejne następujące po sobie pozytywne oceny okresowe na jednym z dwóch najwyższych poziomów przewidzianych w skali ocen, otrzymuje kolejny stopień służbowy w terminie 30 dni od dnia zapoznania urzędnika służby cywilnej z oceną okresową.
Z drugą oceną pozytywną na jednym z dwóch najwyższych poziomów zostałam zapoznana 20 lutego br., kolejny, tj. drugi stopień otrzymam zgodnie z ww. przepisem 22 marca br.
W związku z tym mam pytanie:
- czy dodatek będzie wypłacony w marcu za cały miesiąc, tj. moja pensja wzrośnie w marcu o ok. 230 zł netto,
- czy też będzie on wypłacony proporcjonalnie od 22 marca do końca miesiąca, a zatem za 10 dni, w wysokości ok. 75 zł,
- czy też może za marzec w ogóle nie będzie on wypłacony?  

Czu urzednicy "kolejnych stopni" przypominają sobie jak to było w ich przypadku?

08 mar 2013, 10:15
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
wiwiankaw                    

- czy też będzie on wypłacony proporcjonalnie od 22 marca do końca miesiąca, a zatem za 10 dni, w wysokości ok. 75 zł,

Tak

08 mar 2013, 19:00
Znawca

POSTY        209
wiwiankaw                    

- czy dodatek będzie wypłacony w marcu za cały miesiąc, tj. moja pensja wzrośnie w marcu o ok. 230 zł netto,

Według mnie tak będzie.

08 mar 2013, 19:40
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Pinero                    

wiwiankaw                    

Tak

komis                    

wiwiankaw                    

Według mnie tak będzie.

Czyli na dwoje babka wróżyła :)
Z przepisów nie wynika wprost, ale skoro w przypadku mianowania w grudniu urlop przysługuje nie proporcjonalne (1/12), tylko za cały rok, to logiczne byłoby gdyby dodatek również przysługiwał nie proporcjonalne (10/31) za cały okres czyli miesiąc...
Czego z okazji Dnia Kobiet życzę :D
(to nic, że jesteś mężczyzną...)

08 mar 2013, 19:58
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
komis                    

wiwiankaw                    

Według mnie tak będzie.

A według mnie dostanie 75zł.
Ja dostałam za 1 dzień i nawet tego w pierwszym miesiącu nie zauważyłam.  :wacko:

08 mar 2013, 20:16
Znawca

POSTY        209
Hmm, a wymiar uzupełniający w urlopie.  A 1/12 jest wtedy gdy nie przepracowałem całego roku. Chyba że czegoś nie dostrzegam.

Ostatnio edytowano 08 mar 2013, 20:38 przez komis, łącznie edytowano 2 razy

08 mar 2013, 20:16
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
komis                    

Jaka 1/12? A z czego to wynika. Z jakiego przepisu?

No właśnie, że nie wynika. A 1/12 wynikałaby z logiki: skoro mianowanie uzyskujesz w grudniu, to i dodatkowy urlop logicznie powinien przysługiwać tylko za grudzień - 1 miesiąc czyli 1/12. USC jesteś 1/12 roku. A dodatkowy urlop masz za cały rok.

08 mar 2013, 20:27
Znawca

POSTY        209
Nadir                    

komis                    

Jaka 1/12? A z czego to wynika. Z jakiego przepisu?

No właśnie, że nie wynika. A 1/12 wynikałaby z logiki: skoro mianowanie uzyskujesz w grudniu, to i dodatkowy urlop logicznie powinien przysługiwać tylko za grudzień - 1 miesiąc czyli 1/12. USC jesteś 1/12 roku. A dodatkowy urlop masz za cały rok.

Nadir - zmieniłem wcześniejszy post, bo napisałeś, że nie wynika to wprost z przepisu więc  na szybko napisałem te pytania. Zmieniłem mają odp. wyżej hehe, ale w czasie twojej odpowiedzi więc się nałożyło czasowo ;). A więc jest coś takiego jak wymiar uzupełniający w urlopie. Można znaleźć w necie. Np. jeśli ktoś ma staż pracy u danego pracodawcy za który przysługuje mu 20 dnia, a w trakcie roku osiągnie staż uprawniający do 26 dni urlopu, to w tym momencie zyska prawo do 6 dni dodatkowych za ten rok.

http://www.prawopracy.gofin.pl/17,1,96, ... akcie.html

08 mar 2013, 20:37
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA13 cze 2010, 14:58

POSTY        45
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Pinero                    

A według mnie dostanie 75zł.
Ja dostałam za 1 dzień i nawet tego w pierwszym miesiącu nie zauważyłam.  :wacko:

Dzięki Pinero. Skoro Ty dostałaś dodatek proporcjonalnie, to u mnie na pewno będzie tak samo.

A Nadirowi dziękuję za życzenia   :)  Jestem kobietą - genetycznie, psychicznie, społecznie...  ;)

09 mar 2013, 12:37
Znawca

POSTY        209
Wiwiankaw nie trać nadziei ;)

09 mar 2013, 19:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 171 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona