a co w sytuacji gdy: -poprzednia ocena dokonana była przed reorganizacją i dłuższą nieobecnością w pracy, -termin kolejnej przypadał na czas nieobecności już po reorganizacji, -po powrocie do pracy zmienił się dział i kierownik, a poprzedni oceniający już nie pracuje?
kiedy i kto powinien dokonać oceny (która będzie miała wpływ na ewentualny kolejny stopień)?
nie ma chętnych do pomocy?
Jeśli w wyniku reorganizacji zmienił Ci się w sposób zasadniczy zakres obowiązków a przy okazji przełożony to taka sytuacja powodowała konieczność już wówczas sporządzenia oceny. Poczytaj usc tam znajdziesz odpowiedź.
26 lis 2012, 15:21
Re: Kolejny stopień służbowy urzędnika
komis
Jeśli w wyniku reorganizacji zmienił Ci się w sposób zasadniczy zakres obowiązków a przy okazji przełożony to taka sytuacja powodowała konieczność już wówczas sporządzenia oceny. Poczytaj usc tam znajdziesz odpowiedź.
Zakres obowiązków nie zmienił się zasadniczo, a Usc czytałam, ale nie znalazłam...
26 lis 2012, 20:20
espina
komis
Poczytaj usc tam znajdziesz odpowiedź.
Usc czytałam, ale nie znalazłam...
A ROZPORZĄDZENIE PREZESA RADY MINISTRÓW z dnia 8 maja 2009 r. w sprawie warunków i sposobu przeprowadzania ocen okresowych członków korpusu służby cywilnej (Dz. U. z dnia 19 maja 2009 r.) ?
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
26 lis 2012, 20:36
Nadir
A ROZPORZĄDZENIE PREZESA RADY MINISTRÓW z dnia 8 maja 2009 r. w sprawie warunków i sposobu przeprowadzania ocen okresowych członków korpusu służby cywilnej (Dz. U. z dnia 19 maja 2009 r.) ?
będę szukać, dzięki Nadir.
26 lis 2012, 20:40
Zastanawiam się nad pewnym zagadnieniem...
Zgodnie z art. 89 ust. 2 ustawy o służbie cywilnej urzędnik służby cywilnej, który od otrzymania ostatniego stopnia służbowego uzyskał dwie kolejne następujące po sobie pozytywne oceny okresowe na jednym z dwóch najwyższych poziomów przewidzianych w skali ocen, otrzymuje kolejny stopień służbowy w terminie 30 dni od dnia zapoznania urzędnika służby cywilnej z oceną okresową. Z drugą oceną pozytywną na jednym z dwóch najwyższych poziomów zostałam zapoznana 20 lutego br., kolejny, tj. drugi stopień otrzymam zgodnie z ww. przepisem 22 marca br. W związku z tym mam pytanie: - czy dodatek będzie wypłacony w marcu za cały miesiąc, tj. moja pensja wzrośnie w marcu o ok. 230 zł netto, - czy też będzie on wypłacony proporcjonalnie od 22 marca do końca miesiąca, a zatem za 10 dni, w wysokości ok. 75 zł, - czy też może za marzec w ogóle nie będzie on wypłacony?
Czu urzednicy "kolejnych stopni" przypominają sobie jak to było w ich przypadku?
08 mar 2013, 10:15
wiwiankaw
- czy też będzie on wypłacony proporcjonalnie od 22 marca do końca miesiąca, a zatem za 10 dni, w wysokości ok. 75 zł,
Tak
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
08 mar 2013, 19:00
wiwiankaw
- czy dodatek będzie wypłacony w marcu za cały miesiąc, tj. moja pensja wzrośnie w marcu o ok. 230 zł netto,
Według mnie tak będzie.
08 mar 2013, 19:40
Pinero
wiwiankaw
- czy też będzie on wypłacony proporcjonalnie od 22 marca do końca miesiąca, a zatem za 10 dni, w wysokości ok. 75 zł,
Tak
komis
wiwiankaw
- czy dodatek będzie wypłacony w marcu za cały miesiąc, tj. moja pensja wzrośnie w marcu o ok. 230 zł netto,
Według mnie tak będzie.
Czyli na dwoje babka wróżyła Z przepisów nie wynika wprost, ale skoro w przypadku mianowania w grudniu urlop przysługuje nie proporcjonalne (1/12), tylko za cały rok, to logiczne byłoby gdyby dodatek również przysługiwał nie proporcjonalne (10/31) za cały okres czyli miesiąc... Czego z okazji Dnia Kobiet życzę (to nic, że jesteś mężczyzną...)
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
08 mar 2013, 19:58
komis
wiwiankaw
Według mnie tak będzie.
A według mnie dostanie 75zł. Ja dostałam za 1 dzień i nawet tego w pierwszym miesiącu nie zauważyłam.
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
08 mar 2013, 20:16
Hmm, a wymiar uzupełniający w urlopie. A 1/12 jest wtedy gdy nie przepracowałem całego roku. Chyba że czegoś nie dostrzegam.
Ostatnio edytowano 08 mar 2013, 20:38 przez komis, łącznie edytowano 2 razy
08 mar 2013, 20:16
komis
Jaka 1/12? A z czego to wynika. Z jakiego przepisu?
No właśnie, że nie wynika. A 1/12 wynikałaby z logiki: skoro mianowanie uzyskujesz w grudniu, to i dodatkowy urlop logicznie powinien przysługiwać tylko za grudzień - 1 miesiąc czyli 1/12. USC jesteś 1/12 roku. A dodatkowy urlop masz za cały rok.
08 mar 2013, 20:27
Nadir
komis
Jaka 1/12? A z czego to wynika. Z jakiego przepisu?
No właśnie, że nie wynika. A 1/12 wynikałaby z logiki: skoro mianowanie uzyskujesz w grudniu, to i dodatkowy urlop logicznie powinien przysługiwać tylko za grudzień - 1 miesiąc czyli 1/12. USC jesteś 1/12 roku. A dodatkowy urlop masz za cały rok.
Nadir - zmieniłem wcześniejszy post, bo napisałeś, że nie wynika to wprost z przepisu więc na szybko napisałem te pytania. Zmieniłem mają odp. wyżej hehe, ale w czasie twojej odpowiedzi więc się nałożyło czasowo . A więc jest coś takiego jak wymiar uzupełniający w urlopie. Można znaleźć w necie. Np. jeśli ktoś ma staż pracy u danego pracodawcy za który przysługuje mu 20 dnia, a w trakcie roku osiągnie staż uprawniający do 26 dni urlopu, to w tym momencie zyska prawo do 6 dni dodatkowych za ten rok.