Na początek proponuję zapoznanie się z regulaminem forum ( jak byś miał problem z czasem, to chociaż pkt 16 ). Będzie to dobra wprawka przed egzaminem. ( Twoją prośbę przeniosłem w należne jej miejsce ) :piwo:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
20 kwi 2008, 19:30
Ara2008
Życzę powodzenia na egzaminie. Ja już mam go za sobą - jestem urzędnikiem sc. Jeśli zdacie i dostaniecie mianowanie musicie liczyć się z tym, że niektórzy nie będą mogli znieść tego, że macie dodatek (a przecież nie robicie nic więcej niż inni!). "Wycieczki" na skargę do dyrekcji, tych którym się nie udało zdać lub nawet nie spróbowali zdać, są u nas na porządku dziennym. Już nie mówiąc o tym co się dzieje, jesli ktoś mógły awansować na następny stopień.... To taka łyżka dziegciu.... Mimo wszystko życzę powodzenia. Może jeśli będzie nas więcej, to zaczną nas traktować normalnie. Pozdrawiam
no tak liczę się z tym, ponieważ atmosfera na dziś jest w pracy raczej niezbyt ciekawa , ale najpierw zadowolę się dodatkiem, a później będę myśleć co dalej...jeśli chodzi o "docenianie" mianowanych, to u nas jedyna dziewczyna mająca mianowanie i będąca pracownikiem (bo pozostali to kierownicy), w ramach wyróżnienia często zastępuje panią w sekretariacie, natomiast w innych urzędach moi koledzy od razu po otrzymaniu mianowania dostali awanse na stanowiska kierownicze bądź samodzielne...no cóż profesjonalizm widać gołym okiem....
21 kwi 2008, 14:09
[mam pytanie, a jak wygląda egzamin z języka?? Zagadnienia ogólne czy ekonomiczne? Znacie link do stonki z poprzednimi testami??
21 kwi 2008, 19:09
bratek
[mam pytanie, a jak wygląda egzamin z języka?? Zagadnienia ogólne czy ekonomiczne? Znacie link do stonki z poprzednimi testami??
Egzaminu z języka jako takiego nie ma. Ty sam indywidualnie zdobywasz jeden z cerytfikatów ujętych w rozporządzeniu. No chyba że posiadasz dyplom zagranicznej uczelni. Dla pewności sprawdź jeszcze w rozporządzeniu. Pozdrawiam
21 kwi 2008, 19:12
a możesz podac jakies na miary na to rozprządzenie? z góry dziekuję
juz mam dzieki, przydają sie nie raz google :brawa:
21 kwi 2008, 19:38
Witam dzisiaj wypełniałem formularz zgłoszeniowy do postępowania na 2008 rok w prawym dolnym rogu zgłoszenia, jest napisane że to jest zgłoszenie około nr 1600, czy ktoś z was rejestrował się w ciągu ostatnich kilku dni na tej stronie i może potwierdzić , że jest już około 1600 chętnych na egzamin w tym roku a może się mylę ?
26 kwi 2008, 14:30
dss
Witam dzisiaj wypełniałem formularz zgłoszeniowy do postępowania na 2008 rok w prawym dolnym rogu zgłoszenia, jest napisane że to jest zgłoszenie około nr 1600, czy ktoś z was rejestrował się w ciągu ostatnich kilku dni na tej stronie i może potwierdzić , że jest już około 1600 chętnych na egzamin w tym roku a może się mylę ?
ja sie rejestrowałam ponad miesiąc temu i miałam nr ok. 1300
27 kwi 2008, 18:54
To aż tyle chętnych, a limit 1000. Czyli wracają te czasy...
30 kwi 2008, 20:15
Madziara
To aż tyle chętnych, a limit 1000. Czyli wracają te czasy...
Nie martwcie się nie ma aż tylu chętnych. Moim zdaniem ten system nadaje numery kolejno począwszy od zeszłorocznego postępowania- bo wtedy po raz pierwszy użyto tego sposobu zgłoszenia się do postępowania. W zeszłym ropku brałem udział i miałem numer ok 400 z groszami a wiadomo, że chętnych było ponad 800 osób więc skoro teraz zarejestrowano nr 1600 to liczba przystepujących będzie podobna. Ale nawet gdyby była wyższa to nie przypuszczam, żeby zdało 1000 osób. Wystarczy porównać zeszłoroczne wyniki zdało tylko 20%. Więc lepiej w ogóle nie patrzeć na liczbę osób zdających tylko zabrać się do ostrej nauki.
01 maja 2008, 17:53
a macie link z testami na inteligencję lub testami bardzo podobnymi to tych, które występują na danym teście..., z góry dziękuję :brawa:
____________________________________ przeczekać zimię i można uciekać...
02 maja 2008, 10:01
rocco siffredi
a macie link z testami na inteligencję lub testami bardzo podobnymi to tych, które występują na danym teście..., z góry dziękuję :brawa:
www.allegro.pl. Jest kilka ciekawych pozycji (przez małe po). Poszukam czegoś jak troszkę wytrzeźwieję i podam autorów. Najlepiej szukaj książek szefów MENS-y, ale nie nie testów do MENS-y! Te wystrasza każdego normalnego zjadacza ogórków. UWAGA!!! czasem w takich książkach zdążają się błędy!!!!
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
02 maja 2008, 19:51
znam te ksiżki, niestety na postępowaniu kwalifikacyjnym testy są dużo trudniejsze i te książki nic nie dają...
03 maja 2008, 20:46
rocco siffredi
znam te ksiżki, niestety na postępowaniu kwalifikacyjnym testy są dużo trudniejsze i te książki nic nie dają...
Hm.... wiesz... po prostu może pojedź i zdaj??? Na tym forum jest taka opcja że tam się normalnie jedzie i zdaje (tzn... że ma się tam coś załatwiome życzę szczęścia
03 maja 2008, 22:10
Tobie też życzę powodzenia...