Teraz jest 05 wrz 2025, 13:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Opinie na temat kursów przygotowujących do egzam. na USC 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA30 cze 2009, 07:30

POSTY        169
Post Opinie na temat kursów przygotowujących do egzam. na USC
I napisz który WSAP.

10 lip 2009, 11:10
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA16 sty 2007, 13:10

POSTY        2
WSAP w Szczecinie. Dostaliśmy mnóstwo materiałów i kazali się tego nauczyć. No i nauczyli pisać notatkę z materiałów które dostawaliśmy. Teraz już tych notatek nie ma na egzaminie. Część tzw. psychologiczną mieliśmy z psychologiem i robiliśmy mnóstwo testów bardzo podobnych do tych z egzaminu. Na co zwrócić uwagę, to ciężko powiedzieć, bo odkąd KSAP zajął się egzaminami to są oni nieprzewidywalni. Tak czy inaczej polecam taką podyplomówkę.

Ostatnio edytowano 16 lip 2009, 11:39 przez Nadir, łącznie edytowano 2 razy

literówki!!!

16 lip 2009, 11:28

REJESTRACJA14 lip 2009, 22:12

POSTY        6
ola69                    

WSAP w Szczecinie. Dostaliśmy mnóstwo materiałów i kazali się tego nauczyć. No i nauczyli pisać notatkę z materiałów które dostawaliśmy. Teraz już tych notatek nie ma na egzaminie. Część tzw. psychologiczną mieliśmy z psychologiem i robiliśmy mnóstwo testów bardzo podobnych do tych z egzaminu. Na co zwrócić uwagę, to ciężko powiedzieć, bo odkąd KSAP zajął się egzaminami to są oni nieprzewidywalni. Tak czy inaczej polecam taką podyplomówkę.

A sama nie mogłaś się nauczyć do tego egzaminu tylko musiałaś bulić złotówki ...?

17 lip 2009, 12:45
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 sty 2008, 09:35

POSTY        53
Ja ukończyłam kurs przygotowawczy w Warszawie - około 50 godzin za 1700 zł. Średnio polecam, program trochę niedostosowany do egzaminu, mało prawa zamówień  publicznych i prawa europejskiego. Materiały które otrzymaliśmy z pozostałych dziedzin opracowane dobrze. Czy mogłabym wiedzieć jaki wydział organizuje takie studia podyplomowe na WSAP w Szczecinie?

19 lip 2009, 08:35
Znawca

REJESTRACJA20 kwi 2008, 16:59

POSTY        252
_Joanna_                    

1700 zł.

Jejku... Ciekawe czy ktoś sprawdzał jaka jest zdawalność po takim kursie w porównaniu z przygotowującymi się "metodą domową"...

23 lip 2009, 16:17
Znawca

REJESTRACJA11 mar 2008, 16:49

POSTY        161
Najlepszym kursem przygotowawczym jest wątek Postępowanie kwalifikacyjne :)  Wystarczy dokładnie przeczytać od początku (uwaga, na pierwszych kilku stronach jest mały bałagan, związany z przeprowadzką forum ze starego serwera).

I jeszcze jedno, można zdać ten egzamin przygotowując się zaledwie 2 tygodnie (choć zapewne znajdą się i tacy, którzy podchodzili w ogóle nieprzygotowani, i zdali...). Ja w tym czasie przeczytałem 2 (słownie: dwie) ustawy: Konstytucję i ustawę o SC (bez rozdziału 10, który zajmuje jakieś 3/4 treści ;) ). Do tego wybrane fragmenty innych ustaw i znalezione w internecie zagadnienia nt. ekonomiczne, UE, funduszy, wyborów itd. I wystarczyło żeby zdać za pierwszym podejściem.

Po co bulić 1700? :sex:

23 lip 2009, 16:55
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 sty 2008, 09:35

POSTY        53
Człowiek uczy się na błędach. Mam pytanie do tych co zdali - jak przygotowywali się do testu z umiejętności, czego się uczyli itd. Daję sobie czas do końca roku na podjęcie decyzji czy podejdę 2 raz.

23 lip 2009, 17:10
Znawca

POSTY        161
Czytając wątek "Postępowanie kwalifikacyjne"! Naprawdę, nic więcej nie trzeba.
Nie ma się co zastanawiać, za drugim razem zdasz na 100%. Ważne, żeby się nie poddawać.

23 lip 2009, 17:20
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA04 lut 2008, 18:11

POSTY        120
Dokładnie jak mówi Wielbłąd  :D
Sam walczyłem z zadaniami na forum, a potem na egzaminie poszło łatwo i szybko. Wynik testu umiejętności: 48,96 :)

24 lip 2009, 06:27
Zaawansowany

REJESTRACJA13 cze 2007, 06:17

POSTY        81
Uczyłem się sam i też zdałem. Testy umiejetności były tutaj, dlatego idąc na egzamin wiedziałem czego się spodziewać. Dzięki skarbowcom test umiejętności 50/50 :)

24 lip 2009, 06:40
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 lis 2007, 10:15

POSTY        29
wielblad                    

Najlepszym kursem przygotowawczym jest wątek Postępowanie kwalifikacyjne :)  Wystarczy dokładnie przeczytać od początku (uwaga, na pierwszych kilku stronach jest mały bałagan, związany z przeprowadzką forum ze starego serwera).

I jeszcze jedno, można zdać ten egzamin przygotowując się zaledwie 2 tygodnie (choć zapewne znajdą się i tacy, którzy podchodzili w ogóle nieprzygotowani, i zdali...). Ja w tym czasie przeczytałem 2 (słownie: dwie) ustawy: Konstytucję i ustawę o SC (bez rozdziału 10, który zajmuje jakieś 3/4 treści ;) ). Do tego wybrane fragmenty innych ustaw i znalezione w internecie zagadnienia nt. ekonomiczne, UE, funduszy, wyborów itd. I wystarczyło żeby zdać za pierwszym podejściem.

Po co bulić 1700? :sex:

Albo zdrowo koloryzujesz albo miałeś dużego farta - pytania były z wielu ustaw i na pewno nie wystarczyło przeczytanie kilku fragmentów. No chyba, że rok temu skończyłeś administrację

24 lip 2009, 06:48
Znawca

POSTY        161
Nie koloryzuję! :nonono: I administracji nie skończyłem, ani nawet nie zacząłem ;)
Kilka osób tuż po egzaminie przyznało na forum, że czytanie ustaw niewiele im dało. Zresztą, w jakiej ustawie można znaleźć "szklany sufit"? :unsure:

24 lip 2009, 06:59
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 06:51

POSTY        36
I tu was zaskoczę - najwięcej przydatnych wiadomości na test wiedzy skojarzyłam ze studiów, które o zgrozo skończyłam 5 lat temu (wydział zarządzania). Szczególnie jeśli chodzi o pytania typu szklany sufit, zarządzanie przez jakość itp. Za to jeśli chodzi o ustawy to odnoszę wrażenie, że wystarczyło skupić się na tej o finansach publicznych. Co do pozostałych to rzeczywiście można było się oprzeć na opracowaniach. Jako, że nie cierpię oglądać wiadomości zabrakło mi natomiast wiedzy o tych sławnym "gazociągu" i unii europejskiej - i tu warto by włączyć od czasu do czasu telewizję ............... (kończy się na 24  ^_^ )
Natomiast jeśli chodzi o test umiejętności to zgadzam się z przedmówcami - wystarczy to co znajdziemy na forum  :D
Pozdrawiam

24 lip 2009, 07:10
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
szept                    

Dokładnie jak mówi Wielbłąd
Sam walczyłem z zadaniami na forum, a potem na egzaminie poszło łatwo i szybko. Wynik testu umiejętności: 48,96 :)

karlee                    

Uczyłem się sam i też zdałem. Testy umiejetności były tutaj, dlatego idąc na egzamin wiedziałem czego się spodziewać. Dzięki skarbowcom test umiejętności 50/50 :)

Nie załamujcie już mnie!!
34/50  <_<
Jeszcze nie mogę się otrząsnąć z szoku :lol:
wielblad                    

Kilka osób tuż po egzaminie przyznało na forum, że czytanie ustaw niewiele im dało. Zresztą, w jakiej ustawie można znaleźć "szklany sufit"? :unsure:

Też przyznaję! Poświęciłem na czytanie ustaw wiele dni i godzin Np. ustawę o zamówieniach publicznych znałem niemal na pamięć. A zdobytą z nich wiedzę wykorzystałem może w 2-3%?
Konstytucję warto znać "na pamięć"!

A może ktoś zechciałby posegregować pytania tematycznie?...  :rolleyes:

24 lip 2009, 07:28
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 31 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona