A ja mam teraz kilka pytań z innej beczki, tj. z Kpa może ktoś pomoże, bo już nie mogę patrzeć na ustawy? 1. Organy administracji publicznej obowiązane są umożliwić stronom przeglądanie akt sprawy objętych tajemnicą państwową: a) w każdym stadium postępowania; b) odmawiają stronom przeglądania akt sprawy; c) umożliwiają stronom przeglądanie akt sprawy, gdy strona posiada dopuszczenie do informacji niejawnych; d) umożliwiają stronom przeglądanie akt sprawy, gdy strona posiada dopuszczenie do informacji niejawnych; udostępnienie odbywa się w kancelarii tajnej. .
Ja jednak typuję odpowiedż B. Gdy art.10 i 73 KPA dotyczy materiałów objętych tajemnicą państwową, wówczas stosuje się równieć przepisy ustawy o ochronie informacji niejawnych, która przewidują dalekoidącą ochronę takich akt. Art.4 ustawy o ochronie informacji niejawnych precyzuje zasady zwalniania z obowiązku zachowania tajemnicy panstwowej, a art. 4 ust. 2 wskazuje, że uprawnienie swobodnego dostępu do akt zawierających informacje niejawne , wynikające z innych ustaw, są realizowane z zachowaniem przepisów ustawy o ochr. inf. niej. Poza tym, zgodnie z art. 74 kodeksu postępowania administracyjnego przepisu art. 73 nie stosuje się do akt sprawy objętych ochroną tajemnicy państwowej ani do innych akt, które organ administracji publicznej wyłączy ze względu na ważny interes państwowy.
Robaczek masz rację, nie doczytałam , że chodzi o tajemnicę państwowa. No to chyba pora zebym się nad sobą trochę zastanowiła.
01 lip 2010, 12:56
Gimnastyka umysłu
ale załamka, nie sa trudne te tabelki, a mi zupełnie inne liczby wychodzą
z czego tu jest wyliczone :że aż 80% osób nie potępiających podrabiania podpisów stanowiły kobiety ( w zadaniu 1) mi wyszło 264 a tu jest 310. Nie wiem czy jasno to napisałam
Mam wielka prośbę. Umiem (z trudem) powyliczać te dane, ale nie wiem czy dobrze robię te tabelki. W tabelce o klasach zostają puste miejsca. Czy tak ma być? Czy ktoś może sprawdzić to co zrobiłam i wyjaśnić czy tak to ma wyglądać?
Dzięki z góry wielkie
Załącznik:
Tabelki - klasy.doc
Załącznik:
Tabelki - przesłuchanie.doc
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
01 lip 2010, 13:27
Gimnastyka umysłu
tam ma być , ale klasa 3 źle, o połowę WIECEJ uczniów niż w klasie niżej
01 lip 2010, 13:35
Gimnastyka umysłu
zadanie 2 to z przesłuchaniem w sprawie podpisów jest chyba ok(to nad tym dziś od rana deliberuję ) a co do zadania z klasami w szkole - załączam tabelkę z odpowiedzią
01 lip 2010, 13:41
Gimnastyka umysłu
Powiedzcie mi proszę jaki ma być alfabet bo każdy ma inna wersję.
01 lip 2010, 13:59
Gimnastyka umysłu
zadanie 2 to z przesłuchaniem w sprawie podpisów jest chyba ok(to nad tym dziś od rana deliberuję ) a co do zadania z klasami w szkole - załączam tabelkę z odpowiedzią
Dzięki wielkie! A zadanie o palancie przekracza moje mozliwości!!! Ta tabelka jest za mała!!! Będę wdzięczna za oświecenie!!!
Załącznik:
Tabelki - palant.doc
01 lip 2010, 14:06
Gimnastyka umysłu
asia78
a moim zdaniem rozwiązanie zadania z przesłuchaniem nie jest ok. załączam moją wersję - moje liczby zaznaczone na czerwono. może ktoś trzeci to oceni.
01 lip 2010, 14:18
Gimnastyka umysłu
mi również właśnie takie rozwiązanie tabelki wyszło
01 lip 2010, 14:26
Gimnastyka umysłu
Anaoxy
Dzięki wielkie! A zadanie o palancie przekracza moje mozliwości!!! Ta tabelka jest za mała!!! Będę wdzięczna za oświecenie!!!
Załącznik:
Tabelki - palant.doc
ta ma to chyba być, cały problem jest z rozróżnieniem uczniów od rówieśnic, he, he
01 lip 2010, 14:27
Gimnastyka umysłu
ja nie uwzględniłam w tabeli młodszych dziewczynek, bo nic o nich nie wiemy w wierszach mam młodszych chłopców, starsze dziewczynki i starszych chłopców w kolumnach powyżej 18m, 13-18, poniżej 18 nie ma sum i się mieści niestety nie załączę rozwiązania z przyczyn technicznych
oo, już jest...dokładnie o tym mówię
macie rację, szczerze mówiąc ja tylko na liczby spojrzałam,że takie same :) bo ja dopiero finanse czytam i to tylko pytania robaczka
Kto pokrywa należności i zobowiązania likwidowanej IGB? bo ja się nauczyłam,że Skarb Państwa a dopiero doczytałam,że to jest błędna odpowiedź
Ostatnio edytowano 01 lip 2010, 14:43 przez katkow75, łącznie edytowano 2 razy
01 lip 2010, 14:29
Gimnastyka umysłu
katkow75
ja nie uwzględniłam w tabeli młodszych dziewczynek, bo nic o nich nie wiemy w wierszach mam młodszych chłopców, starsze dziewczynki i starszych chłopców w kolumnach powyżej 18m, 13-18, poniżej 18 nie ma sum i się mieści niestety nie załączę rozwiązania z przyczyn technicznych
a ja nie mogłam zamieszczać załączników a teraz znowu mogę może jakiś limit czasowy obowiązuje (do dzisiaj, wstyd przyznać, nie przeczytałam dokładnie regulaminu)
01 lip 2010, 14:37
Gimnastyka umysłu
jaask
asia78
a moim zdaniem rozwiązanie zadania z przesłuchaniem nie jest ok. załączam moją wersję - moje liczby zaznaczone na czerwono. może ktoś trzeci to oceni.
takie rozwiązanie zostało podane razem z tabelkami (a więc zapewne przez osobę, która je zamieściła - niestety nie pamietam dokładnie na której stronie i w którym temacie )
01 lip 2010, 14:44
Gimnastyka umysłu
katkow75
macie rację, szczerze mówiąc ja tylko na liczby spojrzałam,że takie same bo ja dopiero finanse czytam i to tylko pytania robaczka
Kto pokrywa należności i zobowiązania likwidowanej IGB? bo ja się nauczyłam,że Skarb Państwa a dopiero doczytałam,że to jest błędna odpowiedź
tak nie sprawdzając (zweryfikuj jednak) to ta jednostka co przejmuje
01 lip 2010, 14:47
Gimnastyka umysłu
Adaneta
katkow75
tak nie sprawdzając (zweryfikuj jednak) to ta jednostka co przejmuje
fenkju tenkju kochana, nie weryfikuję - przyswajam jak mówisz