____________________________________ Czy przyszła pierwsza dama będzie sikać do kuwety ??? Okaże się wkrótce ...
30 cze 2010, 17:34
Gimnastyka umysłu
miałam taką minę przez chwilę, za drugą chwilę wymyśliłam odpowiedzi, a pewnie jak zobaczę Twoje to mina z filmiku powróci
1/ 39 (bo 20x2-1) 2/2 (bo 2x2x2=8) 3/ zupełna abstrakcja: 23,5 (bo 49-2:2); w pozostałych się zgadza, chociaż z góry wiem, że to bzdura 4/ 412 (b0 2x2 na początku i 6x2 potem); w pozostałych się zgadza
tylko dlaczego to nigdy się nie zgadza z kluczem?
30 cze 2010, 17:47
Gimnastyka umysłu
A może tak by ktoś rzucił jakieś zadanie "z treścią" z tabelkami ... bym poćwiczył zrozumienie tekstu i odpowiednie wpisanie wartości do tabelek, bo już dawno nic tu nie było ... ??
____________________________________ Czy przyszła pierwsza dama będzie sikać do kuwety ??? Okaże się wkrótce ...
Tak jak Asi - moja odpowiedź to B i prosimy Nadirku o więcej
marcinekmk
moja odpowiedź to rysunek C. Tok rozumowania - za dużo by tłumaczyć.
aras32
wg mnie C jest odpowiedzią prawidłową
Zima123
Nie rozumiem zależności w czwartej figurze może mi ktoś wytłumaczyć?
madzianna1
ja wszystkie zmiany odniosłam do 1 figury ale czy prawidłowo? nadir wie i nie powie
katkow75
cześć, no niby macie rację ale ja dalej nie trybię figury 4(ćwiartka pomiędzy godziną 9 a 12). Czemu tam jest kwadrat-trójkąt, a nie czarne kółko i elipsa? Madzianna co Ty na to?
madzianna1
no tak - na to nie zwróciłam uwagi nie wiem
Odpowiedź: C. Połowa figury obraca się przy każdym kroku o 180 stopni. Najpierw górna połowa, później - dolna, lewa strona, prawa strona.
Na pocieszenie dodam, że oczywiście takich trudnych zadań na egzaminie nie będzie. Dla ścisłości podam, że zadanie jest ocenione na poziomie trudności "6" w 20-stopniowej skali trudności...
3cit
A może tak by ktoś rzucił jakieś zadanie "z treścią" z tabelkami ... bym poćwiczył zrozumienie tekstu i odpowiednie wpisanie wartości do tabelek, bo już dawno nic tu nie było... ??
A te które były już przećwiczyłeś? Jeśli tak, to zdasz.
PS Nie lubisz kotów? Ja uwielbiam zwierzęta! Chociaż są i tacy co do nich strzelają...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
30 cze 2010, 18:09
Gimnastyka umysłu
Mam tabelki, ale stare. Może ktoś nie zna?
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
30 cze 2010, 18:11
Gimnastyka umysłu
Coś bardzo intelektualnie się tu zrobiło, a mój umysł już nie potrafi się wzbić na ten poziom W związku z tym mam pytanie z innej beczki
Miano "wędrującego cyrku" przypisuje się: a) Parlamentowi Europejskiemu b) Cyrkowi Europa c) związkom zawodowym artystów komediowych występujących w cyrku d) uczestnikom egzaminu przybywającym raz w roku do hali EXPO w Warszawie
30 cze 2010, 18:32
Gimnastyka umysłu
skarbenka
Coś bardzo intelektualnie się tu zrobiło, a mój umysł już nie potrafi się wzbić na ten poziom W związku z tym mam pytanie z innej beczki
Miano "wędrującego cyrku" przypisuje się: a) Parlamentowi Europejskiemu b) Cyrkowi Europa c) związkom zawodowym artystów komediowych występujących w cyrku d) uczestnikom egzaminu przybywającym raz w roku do hali EXPO w Warszawie
Odpowiedź "e": jarkobus i bronkobus w trasie
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
30 cze 2010, 18:36
Gimnastyka umysłu
skarbenka
ha, ha, ha, ja obstawiam d
30 cze 2010, 18:39
Gimnastyka umysłu
nooo a)
Protesty budzi również cykliczne przenoszenie obrad Parlamentu pomiędzy Brukselą i Strasburgiem, którego koszty wynoszą 250 milionów euro oraz emisję ponad 20 tys. ton CO2 rocznie. W 2008 w proteście przeciwko przenosinom, określanym mianem "wędrującego cyrku", zebrano ponad 1,2 miliona podpisów obywateli z całej Unii. Przeciwko trwałemu przeniesieniu obrad Parlamentu poza Strasburg protestuje część posłów francuskich[5].
źródło: nie zawsze dobra Wikipedia ...
30 cze 2010, 18:43
Gimnastyka umysłu
3cit
nooo a)
Protesty budzi również cykliczne przenoszenie obrad Parlamentu pomiędzy Brukselą i Strasburgiem, którego koszty wynoszą 250 milionów euro oraz emisję ponad 20 tys. ton CO2 rocznie. W 2008 w proteście przeciwko przenosinom, określanym mianem "wędrującego cyrku", zebrano ponad 1,2 miliona podpisów obywateli z całej Unii. Przeciwko trwałemu przeniesieniu obrad Parlamentu poza Strasburg protestuje część posłów francuskich[5].
źródło: nie zawsze dobra Wikipedia ...
przecież żartowałam
ale baardzo mi się spodobało to d? Skarbeńki
30 cze 2010, 18:45
10 na 20
nadir
A te które były już przećwiczyłeś? Jeśli tak, to zdasz.
już je przerobiłem jakiś czas temu
nadir
PS Nie lubisz kotów? Ja uwielbiam zwierzęta! Chociaż są i tacy co do nich strzelają...
30 cze 2010, 18:47
Gimnastyka umysłu
Adaneta
3cit
nooo a) Protesty budzi również cykliczne przenoszenie obrad Parlamentu pomiędzy Brukselą i Strasburgiem, którego koszty wynoszą 250 milionów euro oraz emisję ponad 20 tys. ton CO2 rocznie. W 2008 w proteście przeciwko przenosinom, określanym mianem "wędrującego cyrku", zebrano ponad 1,2 miliona podpisów obywateli z całej Unii.... źródło: nie zawsze dobra Wikipedia ...
przecież żartowałam
ale baardzo mi się spodobało to d? Skarbeńki
A mi baaaardzo się spodobało "e" Badmana
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.