Z tego, że coś jest większe wynika, że coś jest większe równe, ponieważ znak większe równe oznacza, że coś jest większe LUB równe. Z tego, że 5 jest większe od 4 wynika to, że 5 jest większe LUB równe 4. Jest to zdanie prawdziwe, ponieważ spełnia jeden z tych warunków.
14 lis 2024, 07:11
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Wie ktoś czy będą wysyłane zaproszenia na wręczanie mianowań w wersji papierowej? Czy będzie to forma delegacji na ten dzień?
Czy może ktoś z Państwa polecić książkę/zbiór zadań do poćwiczenia zadań matematycznych i tabelek?
27 sty 2025, 21:19
oscylot
multi288
Macie może patent na rozwiązanie nierówności typu A<B B>C lub ewentualnie materiały w których jest to w miarę wyjaśnione? Pytam ponieważ, nie mogę znaleźć sposobu rozwiazywania tego typu zadań. Będę wdzięczny za pomoc.
Podpinam się pod pytanie, szukam informacji na ten temat ale nic nie ma. Drogą dedukcji mniej więcej już potrafię te zadania rozwiązywać ale trochę teorii by sie przydało żeby to zrozumieć a nie po omacku działać. Umie ktoś w te zadania ?? Może podam przykład: B = C, C > A, D < E, B ≥ E
a. D ≤ E <---- odpowiedz prawidłowa tylko dlaczego. b. A > C c. C ≤ A d. B > E
03 lut 2025, 18:13
eunika
Czy może ktoś z Państwa polecić książkę/zbiór zadań do poćwiczenia zadań matematycznych i tabelek?
Wszelkiego typu testy na IQ, ja nie mam konkretnie jednego zbioru zadań.
18 lut 2025, 15:10
Witam wszystkich,
posiadam bardzo dużo materiałów pozwalających zdanie egzaminu. Zdałem w 2023 r. bazując na nich, większość sam przygotowywałem. Jest tego ok. 300 mb dokumentów dot. części wiedzy jak i praktycznej. - materiały i notatki z różnych szkoleń; - zestawienia pytań z forum; - zestawienia pytań z poprzednich lat: - tabelki dot. UE, sądownictwa, finansów, zamówień publicznych, organów, terminów i dużo innych; - testy na inteligencję; - jak rozwiązywać poszczególne typy zadań; - ustawy, które trzeba znać, a które dodatkowo; - i wiele wiele innych.
posiadam bardzo dużo materiałów pozwalających zdanie egzaminu. Zdałem w 2023 r. bazując na nich, większość sam przygotowywałem. Jest tego ok. 300 mb dokumentów dot. części wiedzy jak i praktycznej. - materiały i notatki z różnych szkoleń; - zestawienia pytań z forum; - zestawienia pytań z poprzednich lat: - tabelki dot. UE, sądownictwa, finansów, zamówień publicznych, organów, terminów i dużo innych; - testy na inteligencję; - jak rozwiązywać poszczególne typy zadań; - ustawy, które trzeba znać, a które dodatkowo; - i wiele wiele innych.
Trochę późno taka informacja, mam nadzieje że nie przemodelują tego mocno.
06 mar 2025, 08:16
zmiany w trakcie gdy już jesteśmy za półmetkiem nauki według wzoru lat ubiegłych .... co to jest ?
06 mar 2025, 09:46
wojtek166
Witam wszystkich,
Dogadałem się z Wojtkiem, możecie śmiało korzystać z tych materiałów - dużo ciekawych i przydatnych informacji do egzaminu.
07 mar 2025, 12:34
Polecam zbiór ćwiczeń: Postępowanie kwalifikacyjne w służbie cywilnej" część umiejętności - ćwiczenia. Jacek Tomaszewski, Błażej Gadziński. Egzamin na urzędnika mianowanego. Część umiejętności - ćwiczenia. 158 stron zadań / testów merytorycznch: Relacje Liczbowe Sylogizmy Prawa Logiczne Zadania Tabelaryczne Matryce Obrazkowa Analogie Słowne Używane, stan idealny, brak zaznaczonych odpowiedzi ale dodaję wydrukowany klucz do odpowiedzi. Mam do odstąpienia, bo w zeszłym roku zdałem :). Wystawiłem na olx https://www.olx.pl/d/oferta/postepowani ... 4S9pL.html Zapraszam.
23 mar 2025, 13:39
czy na egzaminie występują sylogizmy np takie wybierz wniosek, który na pewno wynika z przesłanek: Jan zdał egzamin z logiki lub Kasia nie gra na fortepianie. lub Nieprawda, ze p lub nieprawda, ze q.