Teraz jest 04 wrz 2025, 04:11

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 833, 834, 835, 836, 837, 838, 839, 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 paź 2024, 17:59

POSTY        13
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
multi288                    

Macie może patent na rozwiązanie nierówności typu A<B B>C lub ewentualnie materiały w których jest to w miarę wyjaśnione? Pytam ponieważ, nie mogę znaleźć sposobu rozwiazywania tego typu zadań. Będę wdzięczny za pomoc.

Podpinam się pod pytanie, szukam informacji na ten temat ale nic nie ma. Drogą dedukcji mniej więcej już potrafię te zadania rozwiązywać ale trochę teorii by sie przydało żeby to zrozumieć a nie po omacku działać. Umie ktoś w te zadania ?? Może podam przykład:
B = C, C > A, D < E, B ≥ E

a. D ≤ E <---- odpowiedz prawidłowa tylko dlaczego.
b. A > C
c. C ≤ A
d. B > E

30 paź 2024, 07:45
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 lut 2024, 17:50

POSTY        17
Hej, wiecie może kiedy podadzą datę egzaminu w 2025 r.??

04 lis 2024, 12:13
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA14 lis 2022, 07:33

POSTY        3
annaoj                    

Hej, wiecie może kiedy podadzą datę egzaminu w 2025 r.??

Hej,
podadzą, w nowym roku, na początku stycznia, ale zawsze był w pierwszą sobotę lipca.

05 lis 2024, 17:22
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 sty 2020, 21:41

POSTY        18
A wiecie może kiedy będzie uroczystość mianowania? Bo nie otrzymałem jeszcze żadnego listu.

06 lis 2024, 10:27
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA06 cze 2019, 17:44

POSTY        3
robertusiak                    

A wiecie może kiedy będzie uroczystość mianowania? Bo nie otrzymałem jeszcze żadnego listu.

Dzwoniliśmy do departamentu służby cywilnej. Podali nam datę 29.11.2024.

08 lis 2024, 09:29
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA06 cze 2019, 17:44

POSTY        3
paula1220                    

robertusiak                    

Dzwoniliśmy do departamentu służby cywilnej. Podali nam datę 29.11.2024.

Dodam jeszcze, że 3 lata temu zaproszenia na uroczystość mianowania były wysyłane do urzędów w połowie listopada.

08 lis 2024, 11:02
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA22 mar 2020, 10:04

POSTY        15
Do mojego urzędu przyszło zaproszenie epuapem w czwartek

12 lis 2024, 11:19
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA22 mar 2020, 10:04

POSTY        15
W załączniku

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

12 lis 2024, 11:21
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2019, 09:41

POSTY        48
oscylot                    

multi288                    

Macie może patent na rozwiązanie nierówności typu A<B B>C lub ewentualnie materiały w których jest to w miarę wyjaśnione? Pytam ponieważ, nie mogę znaleźć sposobu rozwiazywania tego typu zadań. Będę wdzięczny za pomoc.

Podpinam się pod pytanie, szukam informacji na ten temat ale nic nie ma. Drogą dedukcji mniej więcej już potrafię te zadania rozwiązywać ale trochę teorii by sie przydało żeby to zrozumieć a nie po omacku działać. Umie ktoś w te zadania ?? Może podam przykład:

b. A > C
c. C ≤ A
d. B > E

gdzie ta odpowiedź jest prawidłowa? Chyba w tym syfnym portalu na A? za gruby hajs?! To nie jest prawidłowa odpowiedź bo D < E!!! Nie ma D, które jest równe E skoro D jest mniejsze niż E. Na przykładzie:
mamy D = (1, 4) i E = (5, 10) Czyli D < E a według tych idiotów jest E=D. Nie polecam tego syfu do tych zadań, bo się tylko zrobi mętlik.
Idąc ich tropem odpowiedź d też jest poprawna a NIE JEST!
w podanym zadaniu nie ma poprawnej odpowiedzi.
Dla D ≤ E zbiory wyglądają np. D=(1,5> E= <5,10)

12 lis 2024, 13:24
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA14 lis 2022, 07:33

POSTY        3
oscylot                    

multi288                    

b. A > C
c. C ≤ A
d. B > E

Polecam kursy w City school, pan Jacek świetnie wszystko tłumaczy, przerabia się dużo takich przykładów, podaje zasady, które należy zapamiętać i wszystko staje się jasne:)
odp. a jest prawidłowa, ponieważ wynika z przesłanki D<E, z zasady, że coś jest < wynika <= oraz różne

12 lis 2024, 17:40
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2019, 09:41

POSTY        48
aanrog                    

Polecam kursy w City school, pan Jacek świetnie wszystko tłumaczy, przerabia się dużo takich przykładów, podaje zasady, które należy zapamiętać i wszystko staje się jasne:)
odp. a jest prawidłowa, ponieważ wynika z przesłanki D<E, z zasady, że coś jest < wynika <= oraz różne

JAK D<E to wynika że <, równe i różne?
a co to za herezja!??? Wynika TYLKO, że D<E i nic więcej!!
Jeżeli coś jest większe to nie może być równe. Podkładając za D i E liczby tj. 4 i 5 kiedy 4=5? "Ktoś" opuścił lekcje matematyki z logiką i działaniami na zbiorach.
Można to sprawdzić w np. w excelu. Jeżeli znajomość excela jest na poziomie matematyki to podsyłam formułę:
https://www.projektgamma.pl/strefa-wied ... ja-jezeli/
Proszę to sobie na osi odciętych przedstawić.

Ostatnio edytowano 12 lis 2024, 18:58 przez Macieje, łącznie edytowano 4 razy

12 lis 2024, 18:48
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA16 wrz 2024, 12:27

POSTY        3
hej.co do zbiorów to mi ktoś po szkoleniach w cityschool przekazał że jak coś jest większe to może być i większe i równe i że najlepiej rozrysować sobie to na zbiorach więc jak C jest większe niż E  to może też być większe lub równe

13 lis 2024, 14:00
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 paź 2024, 17:59

POSTY        13
Macieje                    

aanrog                    

JAK D<E to wynika że <, równe i różne?
a co to za herezja!??? Wynika TYLKO, że D<E i nic więcej!!
Jeżeli coś jest większe to nie może być równe. Podkładając za D i E liczby tj. 4 i 5 kiedy 4=5? "Ktoś" opuścił lekcje matematyki z logiką i działaniami na zbiorach.
Można to sprawdzić w np. w excelu. Jeżeli znajomość excela jest na poziomie matematyki to podsyłam formułę:
https://www.projektgamma.pl/strefa-wied ... ja-jezeli/
Proszę to sobie na osi odciętych przedstawić.

Staram się to zrozumieć, brak jest materiałów do tego ( a przynajmniej nic nie znalazłem). Tutaj raczej nie chodzi o zbiory i przedstawianie tego na osi bo nie wyjdzie, wydaje mi się że to nadal jest związane z rachunkiem zdań. Jeśli ktoś to rozumie to proszę o przedstawienie w skrócie dlaczego jeśli coś jest < wynika <= ? Trudno to pojąć.

13 lis 2024, 14:07
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA16 wrz 2024, 12:27

POSTY        3
Myślę ze nie ma co tego rozkładać na czynniki pierwsze. Po prostu tak tam jest i tego się trzymać.

13 lis 2024, 14:12
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 833, 834, 835, 836, 837, 838, 839, 840  Następna strona