Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Ja byłem na kursach CITY, zarówno dot. umiejętności jak i zagadnień prawnych.
Kurs dot. umiejętności polecam. Na pewno sporo mi pomógł i przygotował mnie do szybkiego rozwiązywania zadań z sylogizmów, zbiorów, większy/mniejszy. Z tym, że sam kurs nie wystarczy, trzeba sporo ćwiczyć poza kursem, żeby widzieć pewne zależności "na pierwszy rzut oka", bez tracenia czasu na zastanawianie się. Natomiast kurs dotyczący wiedzy był taki sobie... Coś tam może się przydało z kursu wiedzy, ale generalnie do wiedzy przygotowywałem się w ten sposób, że czytałem daną ustawę, a później robiłem testy na arslege. Oczywiście nie wszystkie tematy z wiedzy przerabiałem. Czytałem ustawy i robiłem testy tylko z tych ustaw (w tych częściach), które się powtarzają na egzaminach co roku i z czego jest co najmniej kilka pytań. Jeśli jakaś ustawa, wg tabelki, która jest na arslege, występuje na egzaminie raz na kilka lat, to sobie nią nie zawracałem głowy.
Zdawałem pierwszy raz i zdałem z dużym zapasem, więc może nie trzeba było aż tyle się uczyć, żeby zdać

Gratuluję wszystkim, którzy zdali, a pozostałym życzę wytrwałości i powodzenia w następnym roku![/quote]
Bardzo dziękuje za wyczerpującą i niezwykle pomocną odpowiedź
Jeśli miałbyś ochotę przesłać mi materiały z kursów Cityschool będę bardzo wdzięczna.
e-mail:
monika.egzamin@o2.pl[/quote]
Czy ja również mogłabym się podpiąć pod prośbę "Monka1" i poprosić gdybyś wyraził taką wolę oczywiście o przesłanie materiałów z kursu Cityschool?
email:
mon.nowak@wp.pl