Teraz jest 06 wrz 2025, 13:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 818, 819, 820, 821, 822, 823, 824 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Początkujący

REJESTRACJA03 lip 2022, 19:32

POSTY        6
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Dziwne... W poprzednich latach zawsze było info o zebraniu Rady Służby Publicznej. W tym roku żadnego info.... Cisza...

29 sie 2022, 11:33
Początkujący

REJESTRACJA03 lip 2022, 19:32

POSTY        6
Być może to już dziś...Emocje sięgają zenitu...Jak wrażenia przed ogłoszeniem wyników?

PS. Co to za głupi pomysł, aby przed pojawieniem się wpisu administrator musiał go zaakceptować? Kilka moich wpisów czeka od kilku tygodni na udostępnienie...Bez sensu bo nic złego w nich nie napisałem. Uniemożliwia to jakąkolwiek dyskusje. O co chodzi? Po co jest to forum?

30 sie 2022, 10:48
Amator

REJESTRACJA04 maja 2017, 16:01

POSTY        20
Wyniki egzaminu dziś po 14 w Aktualnościach w Serwisie służby cywilnej :) powodzenia

30 sie 2022, 12:37
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA11 lut 2019, 17:42

POSTY        6
Ciągle stres :blink: Choć staram się nie przejmować

30 sie 2022, 12:41
Zaawansowany

REJESTRACJA28 lip 2014, 16:09

POSTY        36
https://www.gov.pl/web/sluzbacywilna/wy ... ego-w-2022

Wszyscy, którzy są na liście załapali się na mianowanie. Gratulacje :) :brawa:

Ostatnio edytowano 30 sie 2022, 13:17 przez uspiech, łącznie edytowano 2 razy

30 sie 2022, 13:08
Początkujący

REJESTRACJA03 lip 2022, 16:03

POSTY        7
:piwo:

30 sie 2022, 13:57
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:59

POSTY        9
Kamień z serca!  pije-===[  pije-===[  pije-===[  pije-===[  pije-===[  pije-===[  pije-===[  pije-===[

30 sie 2022, 14:16
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA17 lis 2006, 10:52

POSTY        4
W końcu  :rolleyes: Oczywiście  gratulacje dla pozostałych 219 osób z listy  :piwo:

30 sie 2022, 14:31
Amator

REJESTRACJA30 lip 2021, 16:14

POSTY        27
Gratulacje wszystkim, którzy zdali  ;)  ;) Świętujcie  pije-===[  pije-===[
Moglibyście się podzielić informacjami z czego się uczyliście zarówno do części wiedzy jak i umiejętności :)
Jestem również ciekawa czy korzystaliście z jakichś kursów i za którym razem udało Wam się zdać :)

30 sie 2022, 16:25
Początkujący

REJESTRACJA03 lip 2022, 16:03

POSTY        7
Zdawałam 1szy raz. Testy z ars lege, potem ustawy plus info z neta dot. UE i instytucji międzynarodowych. W zakresie testu umiejętności testy ars lege plus wszystkie możliwe testy na inteligencje (darmowe) które znalazłam w necie. Trochę się martwiłam testem umiejętności. Ogólnie bez szału ale ponad 90 pkt

30 sie 2022, 17:45
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA11 lut 2019, 17:42

POSTY        6
Jeden punkt mi zabrakło <_<

31 sie 2022, 11:12
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:59

POSTY        9
Monka1                    

Moglibyście się podzielić informacjami z czego się uczyliście zarówno do części wiedzy jak i umiejętności :)
Jestem również ciekawa czy korzystaliście z jakichś kursów i za którym razem udało Wam się zdać :)

Ja byłem na kursach CITY, zarówno dot. umiejętności jak i zagadnień prawnych.
Kurs dot. umiejętności polecam. Na pewno sporo mi pomógł i przygotował mnie do szybkiego rozwiązywania zadań z sylogizmów, zbiorów, większy/mniejszy. Z tym, że sam kurs nie wystarczy, trzeba sporo ćwiczyć poza kursem, żeby widzieć pewne zależności "na pierwszy rzut oka",  bez tracenia czasu na zastanawianie się. Natomiast kurs dotyczący wiedzy był taki sobie... Coś tam może się przydało z kursu wiedzy, ale generalnie do wiedzy przygotowywałem się w ten sposób, że czytałem daną ustawę, a później robiłem testy na arslege. Oczywiście nie wszystkie tematy z wiedzy przerabiałem. Czytałem ustawy i robiłem testy tylko z tych ustaw (w tych częściach), które się powtarzają na egzaminach co roku i z czego jest co najmniej kilka pytań. Jeśli jakaś ustawa, wg tabelki, która jest na arslege, występuje na egzaminie raz na kilka lat, to sobie nią nie zawracałem głowy.

Zdawałem pierwszy raz i zdałem z dużym zapasem, więc może nie trzeba było aż tyle się uczyć, żeby zdać :)

Gratuluję wszystkim, którzy zdali, a pozostałym życzę wytrwałości i powodzenia w następnym roku!

01 wrz 2022, 11:54
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 lut 2017, 16:28

POSTY        7
szadoll                    

Przyjdzie informacja do DG. Wszyscy którzy uzyskali mianowanie dostaną zaproszenie na oficjalną uroczystość w KPRM, a jedynie kilkudziesięciu najlepszym urzędnikom akty zostaną osobiście wręczone na tej uroczystości. Pozostali dostaną swoje akty wraz z treścią przysięgi do podpisania przed wejściem na salę.

Czyli ilu wyręczane są osobiście?

02 wrz 2022, 19:22
Amator

REJESTRACJA30 lip 2021, 16:14

POSTY        27
tommek12345                    

Monka1                    

Ja byłem na kursach CITY, zarówno dot. umiejętności jak i zagadnień prawnych.
Kurs dot. umiejętności polecam. Na pewno sporo mi pomógł i przygotował mnie do szybkiego rozwiązywania zadań z sylogizmów, zbiorów, większy/mniejszy. Z tym, że sam kurs nie wystarczy, trzeba sporo ćwiczyć poza kursem, żeby widzieć pewne zależności "na pierwszy rzut oka",  bez tracenia czasu na zastanawianie się. Natomiast kurs dotyczący wiedzy był taki sobie... Coś tam może się przydało z kursu wiedzy, ale generalnie do wiedzy przygotowywałem się w ten sposób, że czytałem daną ustawę, a później robiłem testy na arslege. Oczywiście nie wszystkie tematy z wiedzy przerabiałem. Czytałem ustawy i robiłem testy tylko z tych ustaw (w tych częściach), które się powtarzają na egzaminach co roku i z czego jest co najmniej kilka pytań. Jeśli jakaś ustawa, wg tabelki, która jest na arslege, występuje na egzaminie raz na kilka lat, to sobie nią nie zawracałem głowy.

Zdawałem pierwszy raz i zdałem z dużym zapasem, więc może nie trzeba było aż tyle się uczyć, żeby zdać :)

Gratuluję wszystkim, którzy zdali, a pozostałym życzę wytrwałości i powodzenia w następnym roku!

Bardzo dziękuje za wyczerpującą i niezwykle pomocną odpowiedź :)
Jeśli miałbyś ochotę przesłać mi materiały z kursów Cityschool będę bardzo wdzięczna.
e-mail: monika.egzamin@o2.pl

04 wrz 2022, 10:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 818, 819, 820, 821, 822, 823, 824 ... 840  Następna strona