Teraz jest 06 wrz 2025, 23:14

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 816, 817, 818, 819, 820, 821, 822 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 kwi 2013, 17:13

POSTY        67
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
olkasz                    

2.07 będę po raz pierwszy brała udział w postępowaniu kwalifikacyjnym na USC. Mam w związku z tym kilka pytań organizacyjnych. Co można/trzeba ze sobą mieć podczas egzaminu? Czy są jakieś wytyczne czym pisać - długopis/ołówek? Czy są dostępne jakieś brudnopisy do rozwiązywania zadań z TU? Czy można mieć ze sobą np. linijkę? Co jeszcze warto wziąć ze sobą na egzamin?
Z góry dzięki za pomoc.

Stan z roku 2017: musisz mieć tylko dowód żeby dostać się na egzamin. Cała reszta była na miejscu. Długopisy, brudnopis były na miejscu (ale długopis na wszelki wypadek weź do torebki). Torebkę chyba miałam przy sobie z zastrzeżeniem, że telefon ma być wyłączony i schowany. Co będzie w tym roku trudno powiedzieć. Linijka nie była mi potrzebna. Woda była, zegarka też nie potrzebujesz (godzina była wyświetlana na rzutniku). Powodzenia

24 cze 2022, 11:00
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA30 lip 2021, 16:14

POSTY        27
Informacja z KSAP:
"Szanowni Państwo,

Postępowanie kwalifikacyjne odbędzie się w Centrum Targowo-Kongresowym EXPO XXI, przy ul. Prądzyńskiego 12/14 w Warszawie.

Bardzo prosimy o dokładne zapoznanie się ze sposobem dojazdu i zarezerwowanie odpowiedniej ilości czasu na dotarcie na miejsce.

Na salę egzaminacyjną zabieramy koniecznie:
- dokument tożsamości,
- wydane w punkcie rejestracyjnym karty kodowe
- czarno piszący długopis.

Ponadto, na sali egzaminacyjnej można mieć ze sobą wyłącznie niezbędne rzeczy osobistego użytku, m.in. portfel, chusteczki, lekarstwa, wyłączony telefon komórkowy i ewentualnie smartwatch. Wymienione rzeczy na czas egzaminu powinny być umieszczone w przezroczystej plastikowej torebce depozytowej (wydawanej w punkcie „torebki depozytowe”), którą zabieracie Państwo ze sobą na sale egzaminacyjną. Torby, walizki, plecaki, parasole i pozostałe bagaże należy obowiązkowo zostawić w szatni.

W czasie egzaminu odpowiedzi należy udzielać wyłącznie na arkuszach odpowiedzi, czarno piszącym długopisem, zgodnie z instrukcją, bez znaków identyfikujących uczestnika np. podpisów lub paraf.

W trakcie egzaminu nie wolno:
- używać ołówków, gumek, długopisów z funkcją ścierania, korektorów, kalkulatorów itp.
- korzystać z materiałów innych, niż dostarczone przez zespół sprawdzający
- porozumiewać się z innymi osobami
- korzystać z urządzeń służących przechowywaniu, przekazywaniu lub odbiorowi informacji (np. telefon komórkowy, smartwatch itp.). Telefon komórkowy i smartwatch na czas egzaminu należy bezwzględnie włożyć do torebki depozytowej.

Osoba, która podczas sprawdzianu korzysta z materiałów innych niż dostarczone przez zespół sprawdzający, porozumiewa się z innymi osobami, korzysta z urządzeń służących przechowywaniu, przekazywaniu lub odbiorowi informacji, zakłóca przebieg sprawdzianu lub opuści salę egzaminacyjną z otrzymanymi materiałami lub arkuszami odpowiedzi, podlega wykluczeniu z udziału w sprawdzianie.

Podczas sprawdzianu zapewniamy:
- wodę niegazowaną,
- bezpłatny parking,
- opiekę medyczny,
- czarno piszący długopis,
- torebkę depozytową,
- pokój dla rodzica z dzieckiem.

Uwaga: sala klimatyzowana (proszę zabrać ze sobą wierzchnie okrycie).

Na terenie EXPO XXI Prądzyńskiego znajduje się punkt gastronomiczny.

HARMONOGRAM
08:00 – 10:30 rejestracja uczestników
10.30 –10.45 wejście uczestników do sali
10.45 – 11.00 powitanie uczestników oraz informacje organizacyjne
11.00 – 12.15 sprawdzian umiejętności (instrukcja / sprawdzian 60 min)
12.15 – 13.15 przerwa
13.15 – 15.00 sprawdzian wiedzy (instrukcja / sprawdzian 90 min)"

28 cze 2022, 14:47
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA22 maja 2009, 21:12

POSTY        17
Dzień dobry,
czy możecie polecić hotel w pobliżu ul. Prądzyńskiego 12/14.

29 cze 2022, 07:03
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA04 sie 2020, 15:21

POSTY        1
A stać Cię na wynajęcie hotelu w Warszawie? :D

29 cze 2022, 09:04
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 kwi 2013, 17:13

POSTY        67
np IBIS Warszawa Reduta

01 lip 2022, 10:31
Amator
Własny awatar

POSTY        27
Cześć wszystkim, jak nastroje po egzaminie?

02 lip 2022, 17:10
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA11 sty 2019, 16:43

POSTY        2
Witam forumowiczów, jak wrażenia po dzisiejszym egzaminie?? Możecie się podzielić?
Według mnie test wiedzy był trudny, niektóre pytania zawiłe i wymagające szczegółowej wiedzy. Natomiast test umiejętności - analogie słowne, nierówności  i sylogizmy w miarę łatwe, wykresy dało radę,  natomiast zadania nawet nie wiem bo treści większości nawet nie zdążyłam przeczytać... :blink:

02 lip 2022, 20:51
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA22 maja 2009, 21:12

POSTY        17
Podzielam Twoją wypowiedź...

02 lip 2022, 21:56
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 kwi 2014, 17:46

POSTY        38
Anastazjap                    

Witam forumowiczów, jak wrażenia po dzisiejszym egzaminie?? Możecie się podzielić?
Według mnie test wiedzy był trudny, niektóre pytania zawiłe i wymagające szczegółowej wiedzy. Natomiast test umiejętności - analogie słowne, nierówności  i sylogizmy w miarę łatwe, wykresy dało radę,  natomiast zadania nawet nie wiem bo treści większości nawet nie zdążyłam przeczytać... :blink:

Test umiejętności trudny, ten test z roku na rok robi się coraz trudniejszy. Czasu brakuje na rozwiązanie go, ale to standard, tablice ravena trudne bardzo.
Natomiast jeśli chodzi  o test wiedzy uważam, że był trudny tak jak napisałeś szczegółowe pytania.
Czy znów będzie powtórka nie zapełnienia całego limitu ?
zobaczymy.  
Nie jestem zadowolony z tego jak mi poszło.

03 lip 2022, 17:42
Amator
Własny awatar

POSTY        27
Zgadzam się z Wami, egzamin był trudny.
Pamiętacie może jakieś pytaniami z testu wiedzy?

04 lip 2022, 17:37
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:59

POSTY        9
Wg mnie test wiedzy był trudny. Sporo było szczegółowych pytań. Na pewno był trudniejszy od testu wiedzy z 2019 (który chyba był najłatwiejszy na przestrzeni kilku lat - stąd wówczas wysoki próg punktowy załapania). Wg mnie poziom testu wiedzy był tak wysoki, że  skromny limit ustalony na ten rok może nie być wypełniony.
Co do testu umiejętności, to w mojej ocenie zadania nie były szczególnie trudne (poza obrazkami), standardowym problemem był brak czasu. Przez brak czasu tabelki do strzelania. Ale taka jest zasada tego testu, że czasu musi być za mało...
Teraz trzeba uzbroić się w cierpliwość :)

05 lip 2022, 07:33
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA26 sie 2014, 13:10

POSTY        29
Nie zgodzę się z tym że test wiedzy był trudny. Jeśli ktoś się przygotował (niestety mi zabrakło czasu) to test był łatwy, o czym świadczy to ile osób wyszło wcześniej. Było znacznie mniej pytań od czapy niż w 2019 r., a te które były nie były aż tak bezndziejne (nie było nikomu o życia potrzebnych pytań ze statystyk wszelkiej maści). Ci co wyszli wcześniej jak się nie wyłożyli na teście wiedzy to pewnie mają stopień. Pozostałe miejsca są dla nas reszty;D.

Nie liczyłbym na niewypełnienie limitu. Bardziej zastanawiałbym się ile pkt ponad limit będzie trzeba mieć żeby się dostać

07 lip 2022, 00:15
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 lip 2022, 16:03

POSTY        7
Ja wyszłam wcześniej, a już wiem że popełniłam kilka błędów. Szkoda, że tych 30 min które zaoszczędziłam na teście wiedzy nie mogłam zużyć na teście umiejętności - tam by mi się przydały  ;)
No zobaczymy czekam (nie)cierpliwie na wyniki. Mój pierwszy raz.

07 lip 2022, 07:15
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 kwi 2014, 17:46

POSTY        38
Hau                    

Nie zgodzę się z tym że test wiedzy był trudny. Jeśli ktoś się przygotował (niestety mi zabrakło czasu) to test był łatwy, o czym świadczy to ile osób wyszło wcześniej. Było znacznie mniej pytań od czapy niż w 2019 r., a te które były nie były aż tak bezndziejne (nie było nikomu o życia potrzebnych pytań ze statystyk wszelkiej maści). Ci co wyszli wcześniej jak się nie wyłożyli na teście wiedzy to pewnie mają stopień. Pozostałe miejsca są dla nas reszty;D.

Nie liczyłbym na niewypełnienie limitu. Bardziej zastanawiałbym się ile pkt ponad limit będzie trzeba mieć żeby się dostać

Ale o jakim egzaminie piszesz  ?? :unsure:
Jeśli o ww. to szacun dla Ciebie i Twojej wiedzy,

08 lip 2022, 11:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 816, 817, 818, 819, 820, 821, 822 ... 840  Następna strona