Po co więc aż tyle stopni urzędniczych: zrobić 2 - jeden po mianowaniu a drugi przed przejściem na emeryturę
Albo w ogóle tylko jeden. Bo po co komu wyższy stopień przed przejściem na emeryturę?
Ku chwale i za wytrwałość Tak jak medal z okazji 50 lecie pożycia małżeńskiego
23 lis 2017, 17:25
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
czere?nia
Ku chwale i za wytrwałość Tak jak medal z okazji 50 lecie pożycia małżeńskiego
Dobre! Czyli takie coś na otarcie łez. Gratuluje pomysłowości i... wyobraźni!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
23 lis 2017, 18:07
Czy może ktoś podpowiedzieć ile otrzymam dni urlopu po mianowaniu, jeśli jestem zatrudniona w Urzędzie od grudnia 2009 r. ? 1 dzień?
27 lis 2017, 12:02
Nie było pytania Wszystko już wiem.
27 lis 2017, 13:57
Na wszelki wypadek gdyby ktoś inny nie wiedział:
Art. 105. 1. Urzędnikowi służby cywilnej przysługuje corocznie dodatkowy urlop wypoczynkowy w wymiarze wynoszącym po 5 latach zatrudnienia w służbie cywilnej 1 dzień. Urlop ten wzrasta z każdym rokiem pracy o 1 dzień aż do osiągnięcia 12 dni. 2. Do okresu zatrudnienia uprawniającego do dodatkowego urlopu wypoczynkowego wlicza się okres zatrudnienia w administracji publicznej.
USTAWA z dnia 21 listopada 2008 r. o służbie cywilnej (Dz. U. z dnia 23 grudnia 2008 r. Nr 227, poz. 1505
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
27 lis 2017, 16:38
Czy ktoś z już mianowanych urzędników był na ceremonii z osobą towarzyszącą? Zastanawiam się czy osoby towarzyszące będą w ogóle wpuszczone do KPRM?
28 lis 2017, 08:04
julka84
Czy ktoś z już mianowanych urzędników był na ceremonii z osobą towarzyszącą? Zastanawiam się czy osoby towarzyszące będą w ogóle wpuszczone do KPRM?
Nie będą.
28 lis 2017, 09:43
Moi drodzy, za jutrzejszy dzień. Gratulacje raz jeszcze dla Wszystkich
29 lis 2017, 13:51
Wszystkim ogromne gratulacje. Zdawałam w 2011r. , nie udało mi się zdobyć mianowania. I tak zleciało ładnych parę lat. W 2018 r. startuje po raz drugi i ostatni. Mam cichą nadzieję, że za rok będę mogła cieszyć się podobnie jak Wy.
29 lis 2017, 19:45
Urzędnicy, jak wrażenia po ślubowaniu? Moje bardzo pozytywne, warto było pracować na ten sukces Zastanawiam się, z czego wynika fakt, że większość mianowanych to pracownicy ministerstw. Może większa presja kierownictwa, żeby jednak w tych najwyższych instytucjach było jak najwięcej urzędników? A w pozostałych ludzie częściej zastanawiają się, czy w ogóle warto. Bo kierownik i współpracownicy krzywo patrzą, bo brak szans na wyższe stopnie itp. itd...?
30 lis 2017, 21:58
Podobało mi się Było warto. Super doświadczenie. I też się zastanawiałam nad ilościami Ale w sumie wytłumaczyłam to statystyką. A tak poza tym, to u mnie w firmie w ogóle mało kto wie o takiej możliwości. W ministerstwach, KAS SC to praktycznie ogół zatrudnienia. U mnie jedynie "aparat pomocniczy"
01 gru 2017, 07:46
Witam wszystkich mianowanych w tym roku:) Mam pytanie - czy składaliście już oświadczenia majątkowe? Do kiedy powinniśmy je złożyć i wg stanu na jaki dzień? Jest jakiś przepis, który to reguluje? Od mojej kadrowej, która się tym zajmuje niestety nic się nie dowiem:/
06 gru 2017, 12:20
Malina85
Witam wszystkich mianowanych w tym roku:) Mam pytanie - czy składaliście już oświadczenia majątkowe? Do kiedy powinniśmy je złożyć i wg stanu na jaki dzień? Jest jakiś przepis, który to reguluje? Od mojej kadrowej, która się tym zajmuje niestety nic się nie dowiem:/
Jeśli chodzi o mnie to składałem "normalnie" czyli do 31.03 następnego roku za stan na 31.12 roku ubiegłego.
06 gru 2017, 12:30
Tez taki miałam zamiar, ale koleżanka z Urzędu Wojewódzkiego powiedziała, że jej od razu kazali złożyć na dzień 1.12.2017. I teraz już sama nie wiem jak powinno być, a nie ma chyba przepisu, który by się do tego odnosił - lub ja go nie potrafię znaleźć:/.