Tak, pismo-zaproszenie przychodzi do DISa a Ciebie poinformują kadry, przy czym powinny wręczyć Ci delegację na ten wyjazd do Wawy... ale jak życie pokazuje... różnie to bywa w urzędach z delagacją
Ostatnio edytowano 04 paź 2017, 17:31 przez Yankidudee, łącznie edytowano 1 raz
04 paź 2017, 17:30
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Pismo do Dyrektora przyszło w tydzień po ogłoszeniu wyników. Na początku listopada znowu coś przyślą, czy to już koniec ?
05 paź 2017, 07:53
Ja pierwsze słyszę, że coś już przyszło w tydzień po ogłoszeniu wyników.
Coś w tym stylu, ale tam zostałem imiennie wymieniony oraz jeszcze jedna osoba z mojego województwa, z tym że z innego urzędu.
05 paź 2017, 13:29
Dokładnie, najpierw przysyłają info ile osób uzyskało mianowania i DIAS musi odesłać info o wynagrodzeniu i jego składnikach a zaproszenie przyjdzie... jakiś tydzień przed datą ślubowania z tym akurat za bardzo się nie spieszą w DSC ależ czyż to nie jest RADOSNE OCZEKIWANIE?
Ostatnio edytowano 05 paź 2017, 14:34 przez Yankidudee, łącznie edytowano 1 raz
05 paź 2017, 14:32
01.09. przyszła informacja z Urzędu Wojewódzkiego z listą osób przewidzianych do mianowania 01.12.2017 r.
06 paź 2017, 09:19
Czy ktoś z Was już wie kiedy będzie mianowanie? U mnie w urzędzie nikt nic nie wie!
30 paź 2017, 13:00
Poza informacją, o której mowa wyżej, nic nie dostałem.
31 paź 2017, 11:36
Mam pytanie odnośnie dodatkowego urlopu czy w przypadku mianowania w listopadzie 2017 dodatkowy urlop przysługuje od 2018 czy już od 2017? A jeśli tak to cały zgodnie z ilością przepracowanych lat czy jest obliczany proporcjonalnie tylko za okres do końca 2017 r. , mam także pytanie czy ktoś może wie czy w Izbie Administracji Skarbowej w Bydgoszczy wyjazd na odebranie mianowania do Warszawy jest traktowany jako delegacja czy nie?
02 lis 2017, 14:06
Hej, mam pytanie odnośnie egzaminu z języka obcego na poziomie B2. Są może osoby które również miały dylemat jaki certyfikat wybrać? Jestem na etapie nauki języka angielskiego na poziom B2 i zastanawiam się, który certyfikat byłoby najłatwiej zdać. Na ten moment zastanawiam się głównie nad TELC'iem. Jeżeli jest ktoś, kto również miał taki dylemat lub zna odpowiedź na pytanie, który certyfikat jest najłatwiej zdać, to proszę o odpowiedź. Osobiście zamierzam dalej dla samego siebie uczyć się języka, na ten moment zależy mi jednak, wyłącznie na osiągnięciu chociażby minimalnego progu punktowego zdawalności i otrzymania certyfikatu w jak najszybszym czasie
05 lis 2017, 15:33
Elementar
Hej, mam pytanie odnośnie egzaminu z języka obcego na poziomie B2. Są może osoby które również miały dylemat jaki certyfikat wybrać? Jestem na etapie nauki języka angielskiego na poziom B2 i zastanawiam się, który certyfikat byłoby najłatwiej zdać. Na ten moment zastanawiam się głównie nad TELC'iem. Jeżeli jest ktoś, kto również miał taki dylemat lub zna odpowiedź na pytanie, który certyfikat jest najłatwiej zdać, to proszę o odpowiedź. Osobiście zamierzam dalej dla samego siebie uczyć się języka, na ten moment zależy mi jednak, wyłącznie na osiągnięciu chociażby minimalnego progu punktowego zdawalności i otrzymania certyfikatu w jak najszybszym czasie
Moim zdaniem najłatwiej zdać TOEIC, a to z tego względu, że najłatwiej jest się przygotować samodzielnie, bo na egzaminie nie ma mówienia ani pisania. Egzamin składa się tylko ze słuchania i czytania, a poza tym jest fajny podręcznik, z którego można się przygotować do tego egzaminu. Mnie się udało bez problemu
05 lis 2017, 15:54
kasia_100
Moim zdaniem najłatwiej zdać TOEIC, a to z tego względu, że najłatwiej jest się przygotować samodzielnie, bo na egzaminie nie ma mówienia ani pisania. Egzamin składa się tylko ze słuchania i czytania, a poza tym jest fajny podręcznik, z którego można się przygotować do tego egzaminu. Mnie się udało bez problemu
Zastanawia mnie jednak ważność tego certyfikatu. W internecie znalazłem informację: "Na karcie wyników TOEIC widnieje informacja o ważności certyfikatu. Jest on ważny – cokolwiek to znaczy – dwa lata." Również była informacja, że jest on akceptowany w słuzbie cywilnej od 700 pkt ale z drugiej strony poziom B2 jest od 785+ pkt. Orientujesz się może, jak to jest z tą ważnością dla SC?
05 lis 2017, 18:39
bartolomeoo
Mam pytanie odnośnie dodatkowego urlopu czy w przypadku mianowania w listopadzie 2017 dodatkowy urlop przysługuje od 2018 czy już od 2017? A jeśli tak to cały zgodnie z ilością przepracowanych lat czy jest obliczany proporcjonalnie tylko za okres do końca 2017 r.