____________________________________ Dramatem naszej epoki jest to, że głupota zabrała się do myślenia.
23 sty 2017, 18:23
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Poszukujemy chętne osoby na kurs na urzędnika mianowanego w Cityschool. Kurs miałby się odbyć we Wrocławiu. Na dzień dzisiejszy brakuje nam 4 osób. Jeśli ktoś chętny to czekam na wiadomość na PW.
____________________________________ 2015 - U 18 W 50 2017 - U 35 W 57 2018 - U 35 W 51 2019- U 35 W 62
30 sty 2017, 17:48
Ja jestem po dwóch różnych kursach i jeśli chodzi o wiedzę, mam wrażenie, że to się coraz bardziej rozmija I już sama nie wiem jak się uczyć do części wiedzy W kwestii umiejętności polecam zdecydowanie City School, PCE odradzam...
31 sty 2017, 13:45
Czy wiecie coś o projektowanej ustawie, która ma objąć wszystkich urzędników administracji publicznej, a przy okazji skasować mianowanie i odebrać dodatki sc? Kiedy o tym usłyszałem, pomyślałem że to jakiś ponury żart, ale poszperałem w sieci i znalazłem prezentację, która wydaje się to potwierdzać - https://dsc.kprm.gov.pl/sites/default/files/sluzba_publiczna_-_diagnoza.pdf . Brzmi to kuriozalnie, bo z jednej strony zwiększają limit mianowań, a z drugiej – szykują cios w plecy. Chciałem w tym roku zdawać, ale teraz zastanawiam się, czy w tej sytuacji jest sens uczyć się tych wszystkich ustaw.
05 lut 2017, 14:59
Ja słyszałem jedynie o rozszerzeniu dobrodziejstw korpusu służby cywilnej na pracowników samorządowych. Ale przy okazji "nowej" ustawy o służbie publicznej wszystko jest możliwe.
06 lut 2017, 10:04
Cześć, polecacie jakieś konkretne kursy w Warszawie przygotowujące do egzaminu? A ze stron internetowych/e-learningu polecacie, np. ArsLege?
edit: a może i 120:/ jakoś wydaje mi się że widziałam krótszą listę po egzaminie.
____________________________________ 2015- po raz pierwszy U43, W48 2016- po raz drugi U42, W39 2017- po raz trzeci U37, W50, nienawidzę kretyńskiej normalizacji
____________________________________ Dramatem naszej epoki jest to, że głupota zabrała się do myślenia.
08 lut 2017, 14:56
dilek85
Cześć, polecacie jakieś konkretne kursy w Warszawie przygotowujące do egzaminu? A ze stron internetowych/e-learningu polecacie, np. ArsLege?
Tak, polecam CitySchool, dzięki temu kursowi od 01 grudnia 2016 jestem MIANOWANYM urzędnikiem szczególnie dziękuję Panu Jackowi (logik/matematyk) za fantastyczne wykłady nie będziesz żałował ale też dużo będzie zależało od Ciebie i Twojego zaangażowania w naukę a co do ArsLege... zdarzają się błędy i pytania są bardzo łatwe... nijak się mają do pytań na examinie, szkoda mamony...
Ostatnio edytowano 14 lut 2017, 20:11 przez Yankidudee, łącznie edytowano 1 raz
14 lut 2017, 20:10
Yankidudee
dilek85
Tak, polecam CitySchool, dzięki temu kursowi od 01 grudnia 2016 jestem MIANOWANYM urzędnikiem szczególnie dziękuję Panu Jackowi (logik/matematyk) za fantastyczne wykłady nie będziesz żałował ale też dużo będzie zależało od Ciebie i Twojego zaangażowania w naukę a co do ArsLege... zdarzają się błędy i pytania są bardzo łatwe... nijak się mają do pytań na examinie, szkoda mamony...
Dzięki za odzew
A co sądzicie o kursie w Globalu? Reklamują się na swojej stronie, że "w zeszłorocznym egzaminie uczestnik (...) kursu uzyskał pierwsze miejsce!" Warto?
18 mar 2017, 21:04
Ciekawe czy ta pierwsza osoba z listy, łatwo sprawdzić po liście kto, podpisałaby się pod ta reklamą, jak ja widzę wpisy o G... to powiedzenie nic ciekawego to za mało.
20 mar 2017, 05:53
Reklama dźwignią handlu, jak to się mówi. Dla mnie taka informacja jest zupełnie nic nie warta. Równie dobrze mogą się "pochwalić" ile osób z kursów nawet nie załapało się na listę wyników a na 100% takie są.
20 mar 2017, 10:29
Yankidudee
dilek85
Podpisuję się pod tym dwiema łapkami Ja jestem od 2015