Teraz jest 11 wrz 2025, 23:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 752, 753, 754, 755, 756, 757, 758 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Marzenie                    

Kanapki były pyszne :piwo:

Napisałam piosnkę:

"Czekałam na ciebie tyle lat,
podporządkowałam ci swój cały czas.
Myślałam, że nie będziesz mój,
udało się i jesteś już!
I chociaż wiem, jak smakuje trud, 
dziś nie żal mi przeżytych chwil."
:rolleyes:

Marzenie, gratuluję spełnienia marzeń! :brawa:
Tobie i wszystkim, którym się powiodło.   :piwo:

01 gru 2016, 20:20
Specjalista

REJESTRACJA06 lut 2014, 23:13

POSTY        820
Dziękuję! :)
Marzenie spełniło się marzenie pije-===[
Kiedy pojawią się jakieś zdjęcia z uroczystości ślubowania? Co roku były publikowane, przeważnie wraz z informacją o ślubowaniu. W tym roku jest tylko zdjęcie Aktu Mianowania.
Nie wiem czy Mianowani mają takie same odczucia, podobne lub odmienne, ale jak dla mnie - to wszystko było piękne! Od myśli, zamierzeń, przygotowywań, nauki, egzaminu, stresu, nerwów, płaczu, załamania, depresji, motywacji, szczęścia, ślubowania, uczestnictwa na żywo w KPRM :) Aż trudno w to uwierzyć, ile człowiek przeszedł i jest w stanie znieść! Im bardziej było ciężko, trudno i dłużej to trwało - tym bardziej jest to piękne! Pamiętam dokładnie to wszystko, od ponad trzech lat jestem z Wami. Pamiętam załamanie, płacz, zrezygnowanie, bezsilność, niechęć - takich emocji było najwięcej. Nie raz siedziałam nad ustawą, patrzyłam w sufit i beczałam. Albo jak popatrzyłam sobie w necie na przykładowy wzór Aktu Mianowania, pomarzyłam sobie i znowu beczałam, bo bardzo pragnęłam żeby moje nazwisko tam widniało. Albo gdy nie mogłam rozwiązać prostej matrycy na kilka dni przed egzaminem i nerwy mnie tak poniosły, że serce mnie bolało. Lub gdy zdrowie zaczęło szwankować, przez co nauka nie szła i miałam zrezygnować z egzaminu. Może to głupie ;) Gromadziłam papierzyska z myślą, że z nich skorzystam, przeczytam, a nawet ich nie ruszyłam. Co roku wykupywałam półroczny dostęp do testów i w ogóle nie używałam. Strata pieniędzy, ale nie chciało mi się, odciągałam w czasie, a potem już nie było czasu. Jednak najbardziej załamująca chwila to taka, gdy średnio pół roku się przygotowywało do egzaminu, potem siedzi się na egzaminie, otwiera test np. umiejętności i załamuje się, że płakać się chce. Nowe wymyślne zadania, trudniejszy poziom, same tabelki. Nachodzi myśl, że cały rok na marne, bo taki straszny test, no i że za rok znowu to samo, te przygotowania, bo zdecydowanie się nie powiedzie. Pamiętam słowa dyrektora KSAP gdy powiedział, że w tym roku jest nas mało i jest duża szansa na "załapanie się". Usłyszałam te słowa bardzo wyraźnie i pomyślałam sobie, że Ktoś będzie miał szczęście, że fajnie byłoby być tą osobą. Również pamiętam gdy dzwoniłam do City School zapytać o cenę dostępu do platformy z zadaniami, zastanawiałam się czy wykupywać czy nie. Nie wykupiłam, ale Pan powiedział, że w tym roku jak Ktoś się przyłoży to dostanie się, bo mało nas będzie. Niby się ucieszyłam z tej wieści, ale był już chyba kwiecień, a ja z nauką byłam jeszcze w lesie i jakoś tak sobie myślałam, że nie wyrobię się, że mi się nie chce i nie mam już siły się uczyć, ale faktycznie okazja na "załapanie się" jest! Radosne chwile to były tylko takie, gdy Ktoś coś śmiesznego napisał na forum :) Pamiętam po egzaminie 2015, Ktoś napisał, że przyjechał cyrk, bilety po 700 zł, potrwał z godzinę i się zwinął, no i że losowanie wejściówek było :) Coś podobnego, ale uśmiałam się do łez. Pamiętam też, jak tuż przed egzaminem w tym roku ludzie pisali i rozwiązywali jeszcze zadania na forum (jak na tonącym Titanicu), wesoło było. Dojazd na egzamin, hotel, EXPO XXI, dworzec - i tak co roku. Fajnie z Wami było się spotykać, błądzić na skróty na egzamin :D Dużo przeżyłam z Wami 3mmsie-- Ale najradośniejsza jednak chwila to zobaczenie siebie na liście w limicie i potem ślubowanie. Nie da się tego opisać. Tym bardziej, że czekało się na negatywny wynik. Trudno uwierzyć do tej pory, że to już koniec. Koniec sylogizmów, matryc. Jakoś niby dziwnie. Ale zobaczycie, że każdy z Was, który się stara o mianowanie, osiągnie to! Tylko trzeba się starać, nie poddawać i walczyć, nawet gdy będzie to kilka razy.

Jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik.

02 gru 2016, 13:40
Specjalista

POSTY        820
Zaobserwowalam od wczoraj kilkaset wyświetleń. Trochę to dziwne i zagadkowe, że aż tyle osób czyta i nikt nic nie napisał ;) Kochani nie bójcie się pisać, a zyskacie na tym! Jak Kogoś "widać", to potem tworzą się super znajomości na priv :piwo:
Do starajacych się o mianowanie: Regenerujecie siły przed nauką po Nowym Roku? Czy Ktoś już zaczął gromadzić jakieś notatki? :)

03 gru 2016, 11:21
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Marzenie                    

Marzenie spełniło się marzenie pije-===[
Kiedy pojawią się jakieś zdjęcia z uroczystości ślubowania? Co roku były publikowane, przeważnie wraz z informacją o ślubowaniu.
W tym roku jest tylko zdjęcie Aktu Mianowania.

Takiego jak ten: viewtopic.php?p=93518#p93518
?

03 gru 2016, 11:30
Specjalista

POSTY        820
Nie :) Na stronie dsc przy artykule o uroczystości ślubowania jest jedno zdjęcie - fragment Aktu M. jakiegoś Pana Adama. Myślałam, że będzie więcej zdjęć, bo widziałam fotoreporterów w akcji B)))

03 gru 2016, 12:33
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Rzeczywiście jest różnica: tamten akt (pana Jerzego) jest na podst. art. 27 ustawy z 2006 roku, a ten (pana Adama) jest na podst. art. 48 ustawy z 2008 roku. No i inny jest podpis na Akcie.

Uroczyste ślubowanie nowych urzędników służby cywilnej
29.11.2016

Obrazek
Zdjęcie przedstawia zanonimizowany akt mianowania urzędnika służby cywilnej

Laureaci tegorocznego postępowania kwalifikacyjnego oraz absolwenci KSAP złożyli uroczyste ślubowanie i otrzymali akty mianowania z rąk Szefa Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Beaty Kempy oraz Szefa Służby Cywilnej Dobrosława Dowiata-Urbańskiego. W tym roku prawo do mianowania uzyskało 155 osób, w tym 121 laureatów postępowania kwalifikacyjnego i 34 absolwentów KSAP.
(...)

List premier Beaty Szydło do uczestników uroczystości ślubowania nowych urzędników służby cywilnej.
https://dsc.kprm.gov.pl/sites/default/f ... wilnej.pdf

https://dsc.kprm.gov.pl/aktualnosci/uro ... cywilnej-0

Zdjęcia pewnie jeszcze będą, tylko po weekendzie :)

03 gru 2016, 13:38
Zaawansowany

REJESTRACJA28 lip 2014, 16:09

POSTY        36
No i faktycznie są  :P
https://dsc.kprm.gov.pl/aktualnosci/uro ... cywilnej-0

05 gru 2016, 18:16
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 gru 2014, 07:17

POSTY        10
Witam wszystkich którzy myślą już o egzaminie.
Zgłasza się ktoś ze mną na kurs do CITYSCHOOL, można wtedy pomyśleć o zniżkach czytaj=--===

15 gru 2016, 10:47
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA12 gru 2016, 18:47

POSTY        2
Witam. Ja będę się przygotowywać sama:)

15 gru 2016, 19:00
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 maja 2008, 11:42

POSTY        15
Witam,
ja na 99,9% też, plus oczywiście forum :)

16 gru 2016, 09:02
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 gru 2014, 07:17

POSTY        10
za duża stawka, a ja muszę być nad kreską inaczej <_<

16 gru 2016, 11:14
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lut 2010, 22:09

POSTY        55
Wiadomo ile miejsc będzie w tym roku?

23 sty 2017, 13:13
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lut 2010, 22:09

POSTY        55
wnui                    

Wiadomo ile miejsc będzie w tym roku?

Już wiem, 280

23 sty 2017, 14:45
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA16 lip 2009, 15:45

POSTY        102
Przypomnę, że w tamtym roku 200 miejsc wystarczyło bo mniej osób zdało niż było miejsc  boje--==

23 sty 2017, 15:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 752, 753, 754, 755, 756, 757, 758 ... 840  Następna strona