Ja dałam tutaj Euforię, ale oczywiście pewności nie mam , ze dobrze. Wyszłam z założenia , że Depresja jest czymś głębszym niż smutek, dlatego Euforia jest czymś większym niż radość. Wg mnie zadowolenie to to samo co radość a tu chyba chodziło o definicję mniejsze-większe, ale to mój punkt widzenia...
____________________________________ TW-57, TU 29
12 lip 2016, 13:54
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Mam pytanie do osób, które zdawały egzamin w latach ubiegłych: pamiętacie mniej więcej kiedy KSAP udostępnia na swojej stronie internetowej test wiedzy wraz z prawidłowymi odpowiedziami? Czy to się gdzieś zbiega w czasie z terminem ogłoszenia wyników, czy raczej udostępniają test wcześniej?
12 lip 2016, 14:38
Wyniki KSAP (w 90% ostatni piątek sierpnia) w tym samym dniu publikują test wiedzy
12 lip 2016, 16:42
Wypełniliście już ankietę? Ja dostałam dzisiaj.
12 lip 2016, 21:10
trebor
Wyniki KSAP (w 90% ostatni piątek sierpnia) w tym samym dniu publikują test wiedzy
A jednak, dzięki. W dzień egzaminu słyszałam od jednego z uczestników, że "juz za dwa tygodnie KSAP udostępni na swojej stronie internetowej test wiedzy wraz z prawidłowymi odpowiedziami -tak było w latach ubiegłych" ale jak widzę nie do końca to prawda.
Co do ankiety to wypełniałam dzisiaj, zaznaczyłam że TU był bardzo trudny i TW dosyć trudny, takie zresztą mam odczucia po pierwszym podejściu. Dla mnie właśnie zwłaszcza TU był nie do ogarnięcia
12 lip 2016, 21:29
trebor
W zeszłym roku pytania na pewno były dużo szybciej niż wyniki.
13 lip 2016, 14:12
kinka
W zeszłym roku pytania na pewno były dużo szybciej niż wyniki.
W zeszłym roku, jak wynika choćby z tego forum, wyniki były 28 sierpnia, a odpowiedzi na pytania były 31 sierpnia
13 lip 2016, 15:36
Na pytanie KSAP o komunikacie przebiegu postępowania odpowiedziałam tak: "Komunikat na temat samego przebiegu postępowania kwalifikacyjnego był zrozumiały natomiast niezrozumiała dla mnie było informacja na temat punktacji zadań w sprawdzianie umiejętności. Pani psycholog przeczytała, że za jedno prawidłowo rozwiązane zadanie jest jeden punkt a następnie dodała, że wyniki będą znormalizowane (czy standaryzowane - w tej chwili już nie pamiętam jakie słowo dokładnie padło) natomiast nie zostało to wytłumaczone jakie są zasady tej normalizacji wyników co budzi we mnie niepokój. Proponuję aby po ogłoszeniu wyników została opublikowana zasada normalizacji wyników i wtedy będzie dla mnie jasne ile mogłam dostać punktów za konkretne zadanie."
Może gdyby więcej nas napisało o tym to coś może wskóramy
13 lip 2016, 20:05
METIS bardzo słuszna uwaga. Może nie zrobię kopiuj/wklej, ale też napiszę coś w ten deseń. "W konfrontacji strumienia ze skałą strumień zawsze wygrywa, nie przez swoją siłę, ale przez wytrwałość." Jeśli będzie nas więcej to i efekt może jakiś będzie.
13 lip 2016, 21:14
A ta normalizacja wyników TU to: - w odniesieniu do grup, sektorów A, B, C - relacja do najlepszego wyniku w danym sektorze - w odniesieniu do typu, kategorii zadań (np. tabelki i wykresy) - relacja do prawidłowo rozwiązanych zadań danej kategorii ? Normalizacja przedmiotowa czy podmiotowa?
____________________________________ 2016 r. U-45 + W-54 = 99 - PASSED - SZOK! 2015 r. U-43 + W-53 = 96 - PASSED - w limicie 200-jest miejsce - z absolwentami-ni ma miejsca :( 2014 r. U-14 + W-61 = 75 - FAILED Jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik.
14 lip 2016, 07:28
Metis
Na pytanie KSAP o komunikacie przebiegu postępowania odpowiedziałam tak: "Komunikat na temat samego przebiegu postępowania kwalifikacyjnego był zrozumiały natomiast niezrozumiała dla mnie było informacja na temat punktacji zadań w sprawdzianie umiejętności. Pani psycholog przeczytała, że za jedno prawidłowo rozwiązane zadanie jest jeden punkt a następnie dodała, że wyniki będą znormalizowane (czy standaryzowane - w tej chwili już nie pamiętam jakie słowo dokładnie padło) natomiast nie zostało to wytłumaczone jakie są zasady tej normalizacji wyników co budzi we mnie niepokój. Proponuję aby po ogłoszeniu wyników została opublikowana zasada normalizacji wyników i wtedy będzie dla mnie jasne ile mogłam dostać punktów za konkretne zadanie."
Może gdyby więcej nas napisało o tym to coś może wskóramy :blush:
Ja również napisałam uwagę dotyczącą niejasnych zasad oceniania TU. Im więcej takich uwag, tym lepiej, bo może ktoś to weźmie pod uwagę
14 lip 2016, 09:00
I ja już wypełniłam ankietę Również napisałam żeby wyjaśnili tą normalizację No i że TU i TW był trudny Nie wiem z czego się uczyć na następny rok Naprawdę podziwiam jak ktoś z TW ma ok. 60 punktów Dodać TU - ok. 40 punktów i już jest AKT
____________________________________ 2016 r. U-45 + W-54 = 99 - PASSED - SZOK! 2015 r. U-43 + W-53 = 96 - PASSED - w limicie 200-jest miejsce - z absolwentami-ni ma miejsca :( 2014 r. U-14 + W-61 = 75 - FAILED Jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik.
14 lip 2016, 17:35
W zeszłym roku wyniki były 17 lipca!
14 lip 2016, 18:59
Uchwała zespołu sprawdzającego była z dnia 17 lipca 2015 r. ale data publikacji to: 28 sierpnia 2015, 16:00