W lutym zdawałam TELC B2 przygotowywałam się sama (z dużą pomocą książki wydanej przez Politechnikę Krakowską - przykładowe testy z odpowiedziami i płyty do słuchania) polecam ten sposób
10 kwi 2014, 19:10
Re: Certyfikat B2
Ja znalazłem również książkę z testami i plikami audio do nich na chomiku, też polecam ten sposób uczenia. Książka była węgierska ale oczywiście testy i pliki audio były po angielski
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
11 kwi 2014, 07:23
Przypomniałem sobie jak nazywały się pliki z testami (jak ktoś zainteresowany to może pobrać sobie z chomika): telc book - pliki w pdf z testami - bodajże cztery przykładowe testy telc book audio - pliki audio do testów zapakowane w rar
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
11 kwi 2014, 08:19
Witam, czy ktoś w tym roku zdawał egzamin na poziomie B2 z j.rosyjskiego? Jeżeli tak to gdzie i z czego przygotowywał się, jakie zagadnienia są na takim egzaminie.
10 lis 2015, 07:41
Przymierzam się do egzaminu TOEIC .Może ktoś chciałby się dołączyć do egzaminu w Olsztynie lub ewentualnie w Gdańsku. Myślę o terminie luty/marzec.
13 sty 2017, 09:51
Cześć, Czy ktoś z Was robił jeden z poniższych certyfikatów na poziomie B2 i zaakceptowano go w postępowaniu: - The Global Language System (TGLS) - APTIS British Council. lub jakiś inny, który nie został wymieniony w rozporządzeniu.
Pytałem w KSAP, odpowiedzieli, że zgodnie z obowiązującymi przepisami ww. certyfikaty nie są dokumentami potwierdzającymi znajomość języka obcego na poziomie umożliwiającym przystąpienie do postępowania kwalifikacyjnego...
08 mar 2019, 11:46
Czy w Krakowie ktoś się przygotowuje do certyfikatu. W jakiej szkole najlepiej i szybciej się przygotować ?
09 mar 2019, 13:44
Mam pytanie dot. certyfikatu TOEIC. Czy jest on traktowany przez KSAP jako certyfikat terminowy ważny przez dwa lata? Czy to nie ma znaczenia?