Teraz jest 05 wrz 2025, 20:00

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 128 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Nagrody za III kwartał 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2011, 10:15

POSTY        163
Post Re: Nagrody za III kwartał
avacs                    

markk                    

Avacs, akurat just pracownik ma rację co do GK, dostali wypowiedzenie zmieniające, które swój bieg kończyło 30 czerwca. Czyli dopiero od 1 lipca przestali być GK. Może w jakiejś Izbie było inaczej, ale nie sądze. A jesteś Avacs byłym GK, albo pracujesz w kadrach, że tak kategorycznie zarzucasz komuś picie  :D

Odkąd sięgam pamięcią przy zmianie stanowiska nigdy nikt się nie bawił w wypowiedzenia zmieniające. Pracownikowi podsuwało się do podpisu aneks do umowy o pracę związany ze zmianą stanowiska i wynagrodzenia. Pracownik podpisywał i było to traktowane jako porozumienie zmieniające. W trybie tym nie obowiązują żadne okresy wypowiedzenia, a dniem wejścia w życie nowych warunków była data wskazana w aneksie lub gdy jej nie wskazano to data podpisania tegoż aneksu. Znając podejście kierownictwa do pracowników jakoś ciężko mi uwierzyć, że nagle zaczęto stosować wypowiedzenia zmieniające. Po co czekać trzy miesiące jak można obniżyć pensję od zaraz.

Tak było, dostali wypowiedzenia zmieniające. Z faktami nie dyskutuje się argumentami - ciężko mi uwierzyć. Dlatego się pytałem czy jesteś byłym GK czy może pracujesz w kadrach, skoro kategorycznie twierdzisz, że tak nie było. Avacs zawsze podziwiałem Ciebie, za inteligencje i trafne spostrzeżenia, ale w tym wypadku się mylisz.

25 paź 2015, 09:41
Zaawansowany

REJESTRACJA02 lip 2011, 11:05

POSTY        74
avacs                    

markk                    

Avacs, akurat just pracownik ma rację co do GK, dostali wypowiedzenie zmieniające, które swój bieg kończyło 30 czerwca. Czyli dopiero od 1 lipca przestali być GK. Może w jakiejś Izbie było inaczej, ale nie sądze. A jesteś Avacs byłym GK, albo pracujesz w kadrach, że tak kategorycznie zarzucasz komuś picie  :D

Odkąd sięgam pamięcią przy zmianie stanowiska nigdy nikt się nie bawił w wypowiedzenia zmieniające. Pracownikowi podsuwało się do podpisu aneks do umowy o pracę związany ze zmianą stanowiska i wynagrodzenia. Pracownik podpisywał i było to traktowane jako porozumienie zmieniające. W trybie tym nie obowiązują żadne okresy wypowiedzenia, a dniem wejścia w życie nowych warunków była data wskazana w aneksie lub gdy jej nie wskazano to data podpisania tegoż aneksu. Znając podejście kierownictwa do pracowników jakoś ciężko mi uwierzyć, że nagle zaczęto stosować wypowiedzenia zmieniające. Po co czekać trzy miesiące jak można obniżyć pensję od zaraz.

No cóż, a u mnie zawsze bawili się w wypowiedzenia zmieniające. Aneksu nikt by nie podpisał. Ale akurat mój NUS należał do tych normalnych.

26 paź 2015, 23:06
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA24 lip 2015, 12:43

POSTY        2
W Łodzi około 1000 na głowę, ale nie dla wszystkich. Nie od III kwartału wiadomo, że głównym kryterium przyznawania nagród jest 60% załogi zasłużyła! inni czyli 40% załogi może pomarzyć - nie muszę wspominać, że to ciągle ci sami 60% i 40% też. Kiedy ktoś się za to weźmie? Nasz DIS kierując się dobrym doradztwem, kolejny kwartał robi sobie żarty z ludzi, którzy zapiep...ją i bardzo dobrze wykonują swoje obowiazki. Odzwierciedleniem była nagroda za II kwartał dla DISa w kwocie 7800 znaleziona gdzieś na skarbowcach (a pracownicy czyli tylko 60% wszystkich marne 750 brutto). W większości US nie jest tak źle bo NUS lepiej zna swoich pracowników, ale w IS masakra!

27 paź 2015, 19:13
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 07:14

POSTY        29
W Łodzi kasa już na kontach. Od 1000, 2000, 3000, 4000  do 5000. Ok 65% załogi. Dostaliście?

30 paź 2015, 20:00
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA10 wrz 2015, 18:30

POSTY        7
Dział pomocniczy w Szczecińskich Urzędach bez premii. Ponoć niektórzy dostaną ok. 550 złotych nie wiem czy brutto czy netto ale ogólnie to bez wsparcia. Dział SW za każdy pkt. Z oceny 130 złotych. Nasze działy zostały bez wszelkich możliwych dodatków i chyba bez trzynastki w nowym roku. Atmosfera przed połączeniem z Izbą napięta , Kier...y straszą , że będą zwolnienia i co niektórzy ich "zaufani" to samo rozprowadzaja aby ekipa się wysypala aby "zaufani" byli spokojni o robotę. Po połączeniu wszystko co źle i złe to oczywiście Izba jakby tam pracowali obcy. Działania poniektórych Kierowników jest szokujące , wspieranie "zaufanych" , tabele ocen , ktorych ci nie przedstawi , ukrywanie wpadek "zaufanych" i braku podstawowej wiedzy i logicznego myślenia , premiowanie tego niskiego poziomu i ratownie 4liter tym , ktorzy nie są w stanie przygotować papierow we właściwym terminie . Wtedy wszyscy na baczność bo Kier. Obiecał komuś załatwienie tematu. Ogólnie zła atmosfera i brak współpracy i komunikacji utrudnia najprostsza pracę. Widać też , że niektórzy są nie do ruszenia .

31 paź 2015, 18:43
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA24 wrz 2015, 16:11

POSTY        16
Świętokrzyskie... nadal cisza jak makiem zasiał. Pewnie już nie będzie wcale a jak będzie to jakieś ochłapy rzędu 100 zł jak ostatnim razem. Ale loteria paragonowa ma się świetnie.

01 lis 2015, 14:52

REJESTRACJA04 wrz 2015, 22:39

POSTY        19
Opolskie 1000 zl <_<  <_<

01 lis 2015, 18:07
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 07:07

POSTY        323
pomocnikszn                    

Nasze działy zostały bez wszelkich możliwych dodatków i chyba bez trzynastki w nowym roku.

Jak to bez 13-stki? Napisano specjalną ustawę dla waszego działu?

01 lis 2015, 20:24
Zaawansowany

REJESTRACJA02 lip 2011, 11:05

POSTY        74
bolismatunore                    

Naprawdę 1000 zl to tak źle? Pamiętam jak pracowałam u prywaciarza za minimalną i bez jakichkolwiek nagród. Ciekawa jestem w którym urzędzie / izbie pracujesz i ile miałeś przed konsolidacją. Chyba trochę się co niektórym w  :dupa:  poprzewracało.

02 lis 2015, 22:26
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2009, 08:09

POSTY        145
Demeter                    

bolismatunore                    

Naprawdę 1000 zl to tak źle? Pamiętam jak pracowałam u prywaciarza za minimalną i bez jakichkolwiek nagród. Ciekawa jestem w którym urzędzie / izbie pracujesz i ile miałeś przed konsolidacją. Chyba trochę się co niektórym w  :dupa:  poprzewracało.

Autor zapewne pracuje w samej IS, a dla nich 1000zł to jest WIELKA OBNIŻKA  w porównaniu z poprzednimi latami...

03 lis 2015, 15:24
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
Demeter                    

bolismatunore                    

Nie poprzewracało. Po prostu widzą jak ludzie zarabiają i jak żyją.
Ja znam paru prywaciarzy, którzy co roku (!) dają pracownikom podwyżki. Czasami po 50-100zł, a czasami 400-500zł.
Jeżeli dla ciebie 1000zł to WIELKIE pieniądze to współczuję.

03 lis 2015, 19:44

REJESTRACJA04 wrz 2015, 22:39

POSTY        19
Jak żyć Panie Jarosławie  <_<

03 lis 2015, 20:46
Znawca

REJESTRACJA05 gru 2010, 14:54

POSTY        118
Pinero,
ale jeśli dostawało się po 200 zł, w porywach, na rękę to 1000 jest przyjemną odmianą.
Wolę się cieszyć tym, niż znowu narzekać, zdecydowanie!

04 lis 2015, 10:50
Zaawansowany

REJESTRACJA20 lip 2010, 13:19

POSTY        43
Świętokrzyskie 500zł brutto

04 lis 2015, 15:14
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 128 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona