I nagrody i premie i pobory powinny dla wszystkich być takie same nie ważne dyrektor naczelnik referent wtedy byłoby prawo i sprawiedliwość i szacunek i wszyscy byliby szczęśliwi.
I oczywizda żyłoby się lepiej. Donkowi, Małgosi i Kasi. I Józkowi Bąkowi. Upsss i Michałowi Tuskowi.
A tak a propos konia: co Ci się nie podoba w prawie i sprawiedliwości? Prawo cię uwiera, a sprawiedliwość tak - ale tylko dla naszych kolesi?
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
18 kwi 2014, 19:31
Re: Nagrody za I kw. 2014
Badman
jolau1976
I nagrody i premie i pobory powinny dla wszystkich być takie same nie ważne dyrektor naczelnik referent wtedy byłoby prawo i sprawiedliwość i szacunek i wszyscy byliby szczęśliwi.
I oczywizda żyłoby się lepiej. Donkowi, Małgosi i Kasi. I Józkowi Bąkowi. Upsss i Michałowi Tuskowi.
A tak a propos konia: co Ci się nie podoba w prawie i sprawiedliwości? Prawo cię uwiera, a sprawiedliwość tak - ale tylko dla naszych kolesi?
Wskaż mi gdzie pisałam, że coś mi się nie podoba w prawie i sprawiedliwości? Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem i komentuj to co napisałam, a nie dziel się swoimi urojeniami, bo nie potrafię inaczej skomentować tego co napisałeś w odpowiedzi na mój tekst. Chyba, że tą formułkę wklejasz do każdego tekstu, ale poczytaj regulamin i stosuj się do niego.
18 kwi 2014, 19:51
To najprawdopodobniej ostatnie nagrody ....
18 kwi 2014, 20:17
syntatusia
To najprawdopodobniej ostatnie nagrody ...
wyssane z palca bzdury lub plotki.
21 kwi 2014, 21:13
Duży US w kuj-pom na 18 osób w dziale dostały 3 wybitne po 800zł brutto. Wszyscy stracili na tej "kombinacji" oprócz NUS. Bo ci będą zawsze (co kwartał) dostawać nagrodę i tylko dzięki "skarbowcy.pl" dowiemy się jakie to są kwoty. Oby niektórym żyło się dostatnio!
22 kwi 2014, 08:26
A co Wy sądzicie na odmrożenie płac dopiero w 2017r. ?
22 kwi 2014, 13:29
Skarbowiec0812
A co Wy sądzicie na odmrożenie płac dopiero w 2017r. ? :angry2:
Ja nawet nie liczę na odmrożenie w 2017r. Po tym jak nasz kraj zadłużyli Ryży z Gargamelem wątpię czy kiedykolwiek doczekam się podwyżki A co do premii - brutto 650 zł.
22 kwi 2014, 13:33
A może wyrównają nam wynagrodzenia jak podejdziemy pod izbę?
Ostatnio edytowano 22 kwi 2014, 13:41 przez Skarbowiec0812, łącznie edytowano 1 raz
22 kwi 2014, 13:39
Skarbowiec0812
A może wyrównają nam wynagrodzenia jak podejdziemy pod izbę?
A ile Ty masz lat, że takie bajki opowiadasz
22 kwi 2014, 13:43
Tyle, że jeszcze wierze w to co Naczelnictwo mówiło za marzenia nie karają .... A swoją drogą jakie macie zdanie na ten temat?
Ostatnio edytowano 22 kwi 2014, 13:54 przez Skarbowiec0812, łącznie edytowano 1 raz
22 kwi 2014, 13:45
Za marzenia może i nie, byleby nie wypowiadać ich na głos bo możemy podpaść pod łamanie Kodeksu Służby Cywilnej - patrz: ostatni numer Przeglądu Służby Cywilnej. Kto płaci za takie wypociny na temat lojalności wobec władzy w tym Naszym Kołchozie? Nie wiem czy śmieszno czy straszno takie coś czytać? Dla mnie to taki paluszek ostrzegawczy - "nie krytykuj, nie odzywaj się, Boże broń - nie strajkuj, tylko tyraj, tyraj aż padniesz z wycieńczenia albo głodu", a my wtedy ogłosimy redukcję liczby urzędasów o 10% jako zrealizowaną.
22 kwi 2014, 14:24
Ja ciągle dziwię się ZZ, że to tolerują. Jeżeli jest taka trudna sytuacja finansowa państwa to najpierw zaczyna się od cięcia lub zamrożenia wszelakich nagród i premii od samej góry do dołu, a potem dopiero zamraża się wynagrodzenia. Poza tym jeżeli zmusza się pracowników do zaciskania pasa przez tyle lat (ewenement w UE) to może ktoś pomyślałby o jakiejś osłonie dla najniżej zarabiających np. samotnie wychowujących rodziców czy jedynych żywicieli rodzin. Jak można uzasadniać zamrożenie przez tyle lat jednej grupie podczas gdy innej daje się - może i marne - ale jednak podwyżki (nauczyciele), albo dlaczego nie rozłożyć tego na całą bez wyjątków sferę budżetową i wtedy wystarczyłoby np. 3 lata zamrożenia. Dalej skoro jest kryzys to nie funduje się jakichś pomników w Korei albo przeznacza 1 mln Euro na nagrodę w imieniu Solidarności, która de facto nic o tym nie wie i wiele innych wydatków, które nie są wydatkami pierwszej potrzeby. Uzasadnianie tak długiego zamrożenia nie ma racji bytu, bo jest zwykłym kłamstwem.
22 kwi 2014, 16:34
Derek
Ja ciągle dziwię się ZZ, że to tolerują.
Powiedz panu Jaceniukowi żeby przestał tolerować Putina. Co było kiedy ZZ protestowały przeciwko E67? Wałęsa wzywał do pałowania.
Derek
Jeżeli jest taka trudna sytuacja finansowa państwa to najpierw zaczyna się od cięcia lub zamrożenia wszelakich nagród i premii od samej góry do dołu, a potem dopiero zamraża się wynagrodzenia.
Powiedz panu Szczurkowi, że to skarbowcy (jak sama nazwa wskazuje) są na 1 linii walki o budżet państwa. Bo jego poprzednik albo tego nie rozumiał albo kompletnie miał to w... głębokim POważaniu.
Derek
Poza tym jeżeli zmusza się pracowników do zaciskania pasa przez tyle lat (ewenement w UE) to może ktoś pomyślałby o jakiejś osłonie dla najniżej zarabiających np. samotnie wychowujących rodziców czy jedynych żywicieli rodzin. Jak można uzasadniać zamrożenie przez tyle lat jednej grupie podczas gdy innej daje się - może i marne - ale jednak podwyżki (nauczyciele), albo dlaczego nie rozłożyć tego na całą bez wyjątków sferę budżetową i wtedy wystarczyłoby np. 3 lata zamrożenia.
Powiedz panu Tuskowi, że miało żyć się lepiej. Tego, że ma się pracować dłużej nie trzeba, bo sam nam to zafundował. Wbrew woli większości narodu.
Derek
Dalej skoro jest kryzys to nie funduje się jakichś pomników w Korei albo przeznacza 1 mln Euro na nagrodę w imieniu Solidarności, która de facto nic o tym nie wie i wiele innych wydatków, które nie są wydatkami pierwszej potrzeby. Uzasadnianie tak długiego zamrożenia nie ma racji bytu, bo jest zwykłym kłamstwem.
Powiedz panu Komorowskiemu, że L. Kaczyński dawno zrozumiał to co on wraz z panem Sikorskim zatrybili dopiero niedawno.
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
22 kwi 2014, 20:37
Derek
Ja ciągle dziwię się ZZ, że to tolerują. Jeżeli jest taka trudna sytuacja finansowa państwa to najpierw zaczyna się od cięcia lub zamrożenia wszelakich nagród i premii od samej góry do dołu, a potem dopiero zamraża się wynagrodzenia. Poza tym jeżeli zmusza się pracowników do zaciskania pasa przez tyle lat (ewenement w UE) to może ktoś pomyślałby o jakiejś osłonie dla najniżej zarabiających np. samotnie wychowujących rodziców czy jedynych żywicieli rodzin. Jak można uzasadniać zamrożenie przez tyle lat jednej grupie podczas gdy innej daje się - może i marne - ale jednak podwyżki (nauczyciele), albo dlaczego nie rozłożyć tego na całą bez wyjątków sferę budżetową i wtedy wystarczyłoby np. 3 lata zamrożenia. Dalej skoro jest kryzys to nie funduje się jakichś pomników w Korei albo przeznacza 1 mln Euro na nagrodę w imieniu Solidarności, która de facto nic o tym nie wie i wiele innych wydatków, które nie są wydatkami pierwszej potrzeby. Uzasadnianie tak długiego zamrożenia nie ma racji bytu, bo jest zwykłym kłamstwem.
Bardzo mądra wypowiedź. Ciekawe spostrzeżenia. Bardzo logiczne pytania. Odpowiedzi nasuwają się same. Ale jak widać rządzącym to wisi. A Wam skarbowcom - jako były skarbowiec - mogę odpowiedzieć tak: są dwie możliwości - albo siedzieć w tym bagienku i narzekać albo wydostać się z tego bagienka i mieć w d..pie zamrażarki, premie, nagrody, awanse. A właściwie to tylko te pierwsze: zamrażarki. Premie, nagrody i awanse są i tak tylko dla nusów, disów, diksów. Nie dla szaraczków. Jak ktoś niedawno gdzieś tutaj pisał: szukasz kariery i pieniędzy w skarbówce? Kariera i pieniądze to dla tych wyżej wymienionych. Reszta do roboty. Której macie coraz więcej. Za te same pieniądze od 7 lat. I jeszcze ze dwa najbliższe. A jak PO wygra wybory za półtora roku to i z 5. Wybór należy do Was.
Ja wybrałem prawie 4 lata temu. To drugie
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 23 kwi 2014, 12:26 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz