Nie znam cudzych mnożników, wiem jaki ja mam i dlaczego. Dlatego o ile ktokolwiek mnie przygarnie, na pewno tu nie zostanę.
26 mar 2023, 12:28
Re: Nasze wynagrodzenia
Zosia2023
Nie znam cudzych mnożników, wiem jaki ja mam i dlaczego. Dlatego o ile ktokolwiek mnie przygarnie, na pewno tu nie zostanę.
Ja znam mnożniki i widzę np. przepaść między tymi w IAS a US. W takim razie życzę powodzenia.
26 mar 2023, 12:31
Dziękuję Cykam się jak cholera, ale tu nie widzę innej przyszłości jak powolne topnienie zarobków dzięki inflacji i przez pomijanie przy podwyżkach. PS - Jeżeli mogę zapytać - bo ja naprawdę nie wiem, jak to u nas jest - wg Twojej opinii od jakiego mnożnika można mówić o godnej płacy dla kogoś z 20+ stażem? Bardzo jestem ciekawa tych różnic, tzn., jakie mnożniki są akceptowalne, a które de facto oszukańcze.
26 mar 2023, 13:54
Zosia2023
Dziękuję Cykam się jak cholera, ale tu nie widzę innej przyszłości jak powolne topnienie zarobków dzięki inflacji i przez pomijanie przy podwyżkach. PS - Jeżeli mogę zapytać - bo ja naprawdę nie wiem, jak to u nas jest - wg Twojej opinii od jakiego mnożnika można mówić o godnej płacy dla kogoś z 20+ stażem? Bardzo jestem ciekawa tych różnic, tzn., jakie mnożniki są akceptowalne, a które de facto oszukańcze.
Wg jeszcze starych mnożników dla np. głównego eksperta to od 3 wzwyż (ja sam po 25-ciu latach mam 2,5). Tak mają głównie w IAS a średnia w US oscyluje właśnie koło 2,5,-2,7. Niestety moja niewyparzona gęba się do tego przyczyniła że mam jak mam bo nikt z przełożonych nie lubi jak mu się wytyka błędy i kretyństwa ale przynajmniej spokojnie w lustro mogę patrzeć.
26 mar 2023, 17:49
Dziękuję. Minimalnie wzrosły o ok 0,2, więc przyzwoity byłby od 3,2. Nie mam tyle również.
26 mar 2023, 18:09
Czuję tak samo. Starszy eksp. w wyspecjalizowanym us, kontrola ze stażem 27 lat, mnożnik 2,7. Do mnoznika minimalnego - lata świetlne! Żyć nie umierać.
27 mar 2023, 08:04
O Panie jeśli mowa o tej siatki płac to mi się wydaje bardzo mocno nierealna. Ja mam stanowisko starszy ekspert skarbowy. Według tej siatki w moim dziale na moim stanowisku to jest dążenie do mnożnika 3,5. Ja obecnie 2,39....
27 mar 2023, 08:29
A czy ktoś ma jakąś informacje w sprawie nagrody za pierwszy kwartał?
28 mar 2023, 17:45
Mnożniki w dziale orzecznictwa.
Witam wszystkich pracowników KAS! Mam do Was pytanie odnośnie do kariery zawodowej, stopnia zaszeregowania i związanego z tym mnożnika. Jestem pracownikiem średniego urzędu z okolic Warszawy – aglomeracja warszawska. Mam kilkanaście lat doświadczenia związanego z podatkami i wykształcenie wyższe prawnicze. W KAS pracuje około 5 lat, obecnie mam stopień starszego referenta i mnożnik w około 2,05, zajmuję się postępowaniami podatkowymi we wszystkich obszarach podatkowych. Czy możecie napisać, jakie stanowiska służbowe i mnożniki mają pracownicy działów orzecznictwa z wykształceniem wyższym kierunkowym (lub bez)? Spotyka się tam referentów czy pracownik w dziale orzecznictwa nawet jak zacznie pracę z niskim stanowiskiem jest szybko awansowany, aby go zatrzymać? Co sądzicie o mojej sytuacji? Uważacie, że spełnione są wszystkie przesłanki i powinienem domagać się awansu względnie zmiany mnożnika we względu na zakres wykonywanej pracy, doświadczenie i wykształcenie, czy pokornie czekać na decyzję przełożonych i mając na uwadze obecne tzw. oszczędności budżetowe nie oczekiwać szybkiego zrobienia kariery i większych zarobków w firmie, rzucić papiery i szukać możliwości rozwoju w poza KAS-em? Pozdrawiam!
18 kwi 2023, 21:49
Osobiście doradzam odejście. ja prowadzę około 200 postepowań zmian na lepsze nie ma i nie będzie jest coraz gorzej
22 kwi 2023, 07:21
justice
Osobiście doradzam odejście. ja prowadzę około 200 postepowań zmian na lepsze nie ma i nie będzie jest coraz gorzej
Ewentualnie "rozmowę" polecającą z kierownikiem.
23 kwi 2023, 11:09
Witajcie. Czy ktoś ma może wiedzę, czy my też dostaniemy cokolwiek z tych obiecanych podwyżek dla całej budżetówki?
19 cze 2023, 08:15
a dlaczego mielibyśmy nie dostać?
20 cze 2023, 14:59
O jakich wy podwyżkach piszecie? Bo z tego co wiem to ma być jednorazowa nagroda specjalna a nie jakaś podwyżka.