Teraz jest 07 wrz 2025, 21:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 382 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 28  Następna strona
Nasze wynagrodzenia 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2016, 08:13

POSTY        164
Post Re: Nasze wynagrodzenia
blacksheep                    

No i mamy potwierdzenie że zamrożenie naszych wynagrodzeń obejmie również rok 2022...
Po prostu to jest SKURWYSYŃSTWO!!!!
https://businessinsider.com.pl/finanse/ ... ji/pmmsndc
https://biznes.interia.pl/gospodarka/ne ... Id,5284083

Nom, rząd zakłada, że średnie wynagrodzenie w przedsiębiorstwach skoczy o 6,7%, a nie przewiduje podwyżek w budżetówce. Takie trochę niszczenie państwa.  :(

08 cze 2021, 21:01
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
Brawo My!!! Medycy 30%, nauczyciele 15%, skarbowcy 0%. Przyjemniej jakaś gradacja. Co do wartości człowieka, oczywiście.

08 cze 2021, 21:32
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
Na 2022 r. w założeniach do budżetu nie ma przewidzianego wzrostu kwoty bazowej nawet o informacje.

09 cze 2021, 06:21
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2013, 19:40

POSTY        274
No jasne plebs i tak robi wszystko. A kasa musi być dla utworzonych stanowisk personalnych w randze wicedyrektorów !!! Oraz oczywiści dla nowatorów np. czegoś takiego jak "ulga językowa". A PIS i bankster tylko wysyła ludzi po kredyty do banku...

09 cze 2021, 07:03
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA06 lip 2010, 13:41

POSTY        4

LOKALIZACJASląsk
Wszyscy doceniają syzyfowe pracę związków zawodowych, jednak po pojawieniu się takiej zapowiedzi, już powinny być na rozmowach w MF.

10 cze 2021, 06:49
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA05 cze 2020, 10:38

POSTY        487
agrawa                    

Wszyscy doceniają syzyfowe pracę związków zawodowych, jednak po pojawieniu się takiej zapowiedzi, już powinny być na rozmowach w MF.

Raczej przed urzędami z flagami zamiast w urzędach wyłączając kompy (jeżeli już to wyłączać co 15 minut)  :mur:

10 cze 2021, 17:39
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA07 gru 2019, 11:20

POSTY        11
Proponuję zamknąć wątek o wynagrodzeniach i premiach. Związki mają wszystko gdzieś a bezsensowne komentarze (tak wiem- nie chcesz nie czytaj) są zbędne. Irytacja bierze w górę. Rzygać się chce. Brawo związki.

11 cze 2021, 20:22
Specjalista
Własny awatar

POSTY        487
deborah                    

Proponuję zamknąć wątek o wynagrodzeniach i premiach. Związki mają wszystko gdzieś a bezsensowne komentarze (tak wiem- nie chcesz nie czytaj) są zbędne. Irytacja bierze w górę. Rzygać się chce. Brawo związki.

Związki pokazały swoją uległość i układność w poprzednim roku ( nie tylko) i raczej zaufania nie odzyskają :mur:  Od lat podkładały się MF w imię
tzw wyższego dobra, a rząd robi swoje  palka--==   i maluczcy do roboty <_<  teraz to już nawet na ryż nie wystarczy  :czytaj:  ceny w górę
a pensje  :stop:  na kolejne dwa lata (docelowo z pięć) bo pewnie  w roku wyborczym znowu będą twarde rozmowy i negocjacje (obietnice) :wysmiewacz:

13 cze 2021, 08:17
Znawca

REJESTRACJA20 lut 2020, 18:34

POSTY        146
uskasek                    

deborah                    

Związki pokazały swoją uległość i układność w poprzednim roku ( nie tylko) i raczej zaufania nie odzyskają :mur:  Od lat podkładały się MF w imię
tzw wyższego dobra, a rząd robi swoje  palka--==  palka--==  i maluczcy do roboty <_<  teraz to już nawet na ryż nie wystarczy  :czytaj:  ceny w górę
a pensje  :stop:  na kolejne dwa lata (docelowo z pięć) bo pewnie  w roku wyborczym znowu będą twarde rozmowy i negocjacje (obietnice) :wysmiewacz:

Powiem troszkę inaczej - ZZ dotąd dbały praktycznie wyłącznie o najlepiej zarabiające grupy czyli egzekucję (walka o prowizje) i kontrolę (włączenie części dodatków kontrolerskich do podstawy) no i efekt jest taki że oni mają teraz niewspółmiernie wysokie wynagrodzenia w stosunku do pozostałych pracowników... Jakoś o poprawę dla szaraczków ZZ tak ostro nie walczyły a dalczego? Wystarczy zobaczyć kim są członkowie ZZ - w mojej Izbie głównie ludzie z kontroli i egzekucji...

13 cze 2021, 08:52
Specjalista
Własny awatar

POSTY        487
Powiem troszkę inaczej - ZZ dotąd dbały praktycznie wyłącznie o najlepiej zarabiające grupy czyli egzekucję (walka o prowizje) i kontrolę (włączenie części dodatków kontrolerskich do podstawy) no i efekt jest taki że oni mają teraz niewspółmiernie wysokie wynagrodzenia w stosunku do pozostałych pracowników... Jakoś o poprawę dla szaraczków ZZ tak ostro nie walczyły a dalczego? Wystarczy zobaczyć kim są członkowie ZZ - w mojej Izbie głównie ludzie z kontroli i egzekucji...[/quote]
Karma wróciła rykoszetem? Trochę zyskali, ale na dłuższą metę tracą wszyscy  <_<

13 cze 2021, 12:19
Znawca

POSTY        146
...syny  :zly1:  :zly1:  :zly1:
Nam zamrażają a sobie chcą podnieść wynagrodzenia  :zygi:
https://www.money.pl/gospodarka/polski- ... 2544a.html

26 cze 2021, 08:56
Znawca

POSTY        146
Tylko do naszych przełożonych ta prawda nie dociera...
https://biznes.interia.pl/gospodarka/ne ... Id,5319754

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

28 cze 2021, 15:02
Znawca

POSTY        146
No comment...
https://businessinsider.com.pl/twoje-pi ... ak/ld2gp6d

30 cze 2021, 09:54
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
No to już wiadomo ile zarabia kierownictwo. Razem jemy gołąbki choć oni jedzą mięso a my kapustę.

30 cze 2021, 11:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 382 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 28  Następna strona