Czy będzie zawieszenie wypłat dodatku dla urzędników sc?
Autor
Treść postu
Re: Czy będzie zawieszenie wypłat dodatku dla urzędników sc?
frankop
"Kau ma na wardze" nie masz się czym chwalić
.... Szalom.
Dodano: Czw Lip 02, 2009 10:34 am
frankop
"Kaumanawardze" nie masz się czym chwalić
Postaram się teraz nie "obrazić" frankopa. Choć nie wiem, czy posiada on zdolność honorową, i czy to możliwe. Frankopuńku mój drogi. Podaj przykład czym się chwaliłem. Napisałeś nie na temat. Naśmiewasz się z obcobrzmiącego nazwiska jednego z moich gruzińskich przodków (co zostało skorygowane prawdopodobnie przez administratorów). Pozdrawiam wszystkich kreatorów wolności słowa (bo wolność słowa musi być ograniaczana dla dobra wyżego, jakim jest jedność skarbowców).
Natomiast w temacie dodam, że nie sądze, iż taka propozycja wejdzie kiedykolwiek w życie bo WE a niebawem UE nie pozwoli na zrobienie krzywdy biurokracji (w szerokim rozumieniu), którą kreuje i pielęgnuje, gdyż to ona jest jednym z podstawowych sensów istnienia tej polityczno - społecznej struktury.
Ostatnio edytowano 19 lut 2012, 14:30 przez toga, łącznie edytowano 3 razy
Obrażanie innych uzytkowników forum
02 lip 2009, 08:14
Kaumanawardze
... Natomiast w temacie dodam, że nie sądze, iż taka propozycja wejdzie kiedykolwiek w życie bo WE a niebawem UE nie pozwoli na zrobienie krzywdy biurokracji (w szerokim rozumieniu), którą kreuje i pielęgnuje, gdyż to ona jest jednym z podstawowych sensów istnienia tej polityczno - społecznej struktury.
No i udało się bez obrażania
A co do biurokracji, to owszem dbają ale o taką na poziomie parlamentu, KE, rządów. My dla nich nie istniejemy. Faktycznie jednak obecnie cała nasza nadzieja w UE.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
02 lip 2009, 10:40
SEGREGATOR -
Jestem bardzo zarozumiały, inteligentny i prę do przodu. Mówię co myślę, ale na forum, w życiu trzeba zacisnąć zęby i robić swoje. Pokora nie popłaca , widzę to co dnia- kto jest bardziej obgadywany i bardziej obgaduje ten awansuje.
Gdzie Ty żyjesz człowieku? Nie dostrzegasz wokół nic dobrego? Pewnie pierwszy, zupełnie sprawiedliwy wokół Ciebie awans to bedzie... Twój własny. Współczuję koledze.
02 lip 2009, 21:44
ślązak1
SEGREGATOR -
Jestem bardzo zarozumiały, inteligentny i prę do przodu. Mówię co myślę, ale na forum, w życiu trzeba zacisnąć zęby i robić swoje. Pokora nie popłaca, widzę to co dnia - kto jest bardziej obgadywany i bardziej obgaduje ten awansuje.
Gdzie Ty żyjesz człowieku? Nie dostrzegasz wokół nic dobrego? Pewnie pierwszy, zupełnie sprawiedliwy wokół Ciebie awans to będzie... Twój własny. Współczuję koledze.
A może kolega Segregator po prostu stąpa po ziemi? I może jest zwyczajnie asertywny?...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
03 lip 2009, 05:52
Kaumanawardze
...Postaram się teraz nie "obrazić" frankopa. Choć nie wiem, czy posiada on zdolność honorową, i czy to możliwe. Frankopuńku mój drogi. Podaj przykład czym się chwaliłem. Napisałeś nie na temat. Naśmiewasz się z obcobrzmiącego nazwiska jednego z moich gruzińskich przodków...
supersaper
Kaumanawardze
... ...No i udało się bez obrażania ...
Pewnie, że udało się bez obrażania, mimo iż nie obyło się bez ...Choć nie wiem, czy posiada on zdolność honorową, i czy to możliwe... Czy nie na temat? - było to do m.in. takich stwierdzeń i popisów elokwencji, chociaż nie ukrywam, że i nick mnie razi (nie obraża)
Kaumanawardze
... nieuki z KPRM... ...nędzne wypociny... ...sam bełkot... ...szczyt debilizmu społecznego... ...to pie....e taki kraj, taką służbę i całą administrację publiczną i przechodzę na drugą stronę barykady... Szalom
Natomiast co do naśmiewania się z przodka, to oczywiście przepraszam, chociaż mam wrażenie, iż w gronie Twoich przodków są w takim razie prawdopodobnie i innni znani: Gruzin Josef Jaksratokvili oraz Rumun Ilie Szczypopascu.
03 lip 2009, 08:16
Szacuneczek moim przedmówcą, chciałbym jednak zwrócić uwagę na fakt, iż w naszej kochanej "PAJDOKRACJI" wszystko jest możliwe i bynajmniej nie wiąże się to z żadną logiką czy prawem (prawo tworzy się na poczekaniu - w zależności od potrzeb). Przeczytajcie sobie USC w pierwotnej wersji jakie przyświecały jej idee i jakie wynikały z niej uprawnienia dla nas USC. No i co? Najpierw wyrzeczenia, wielkie przygotowania, wydatki wreszcie zdany egzamin i nagle jednym cięciem zabrali niemal wszystko nawet pozorne poczucie bezpieczeństwa, które przyświecało temu wszystkiemu. Jak to mówią "nigdy nie mów nigdy". :nonono: :mur:
03 lip 2009, 09:11
frankop
Pewnie, że udało się bez obrażania, mimo iż nie obyło się bez ...Choć nie wiem, czy posiada on zdolność honorową, i czy to możliwe... Czy nie na temat? - było to do m.in. takich stwierdzeń i popisów elokwencji, chociaż nie ukrywam, że i nick mnie razi (nie obraża)
Natomiast co do naśmiewania się z przodka, to oczywiście przepraszam, chociaż mam wrażenie, iż w gronie Twoich przodków są w takim razie prawdopodobnie i innni znani: Gruzin Josef Jaksratokvili oraz Rumun Ilie Szczypopascu.
Panie Frankopuńku kochanieńki. Nieuki z KPRM nikogo nie obrażają, to stwierdzenie faktu, ktoś umie więcej, a ktoś mniej (Panie i Panowie realizujący ten prokekt widocznie mniej), nędzne wypociny - odnoszą się do tekstu, a nie konkretnej osoby, sam bełkot j.w., szczyt debilizmu społecznego - odnosi się do sposobu przedstawiania (argumentowania) faktów, pi...le taki kraj itd. to wypowiedź emocjonalna (może mocna) ale podsumowująca wszystkie działania rządu, które sprawiają, że rzygać mi się chcę, iż żyje w tak pokręconym kraju rządzonym przez pseudoliberałów. Dodam, że nie chce mie się z Tobą bawić w jednej piaskownicy, bo okres pozapryszczowy mam już za sobą, daruj sobie więc dziecinne uszczypliwości w stylu "Gruzin Josef Jaksratokvili oraz Rumun Ilie Szczypopascu" i napisz coś w temacie. Ponadto nie napisałeś czym się chwaliłem, no czym?
W temacie dodam, że w razie czarnego scenariusza, czyli zawieszenia lub odebrania dodatków dla USC możnaby wypróbować instytucję pozwu zbiorowego, powołując się w szczególności na zasadę praw nabytych i zaufania obywateli do państwa oraz oczywiście odpowiednio nagłośnić sprawę w mediach, a że nas nikt nie lubi to trzebaby oczywiście współpracować z innymi USC (spoza UC, US, IS, IC, UKS), którzy być może wzudzą wśród ludzi większe współczucie niż My. Szalom.
03 lip 2009, 09:48
Chwaliłeś się i chwalisz swoją elokwencją i stosunkiem do reszty ludzi stąpających gdzieś tam u Twoich stóp i jak widać nawet niegodnych ich myć. Wypowiedź moja była na temat - był to sprzeciw wobec takiego traktowania ludzi wokół (prawdopodobnie wielu też jak Ty USC) i plucia na nich tylko dlatego, że,... tak właściwie to nie wiadomo skąd Ci się to bierze. Co ciekawe jak zaczynasz faktycznie pisać na temat to nawet racjonalne pomysły przedstawiasz, może więc bez wycieczek do mojego wieku i mojej piaskownicy, bo tu brniesz w ślepy zaułek.
03 lip 2009, 11:06
Frankopeńku znów nie na temat. W której części moich wypowiedzi chwalę się swoją elokwencją? Czy napisałem - jestem bardzo elokwentny podziwiajcie mnie? Nie. W jaki sposób opluwam tych, którzy nie są USC? Proszę o przykład. Uważam jedynie, że np. Ci którzy zajmują eksponowane stanowiska (NUS, DIS, DUKS itd) powinni zdać egzamin na USC, aby w ogóle mogli marzyć o wysokich stanowiskach (taki egzamin jest dość obiektywny i w miarę nie do sfałszowania). Zaś z wypocin pracowników KPRM można wywnioskować, że USC zostawałby tylko ktoś enigmatycznie określony jako zajmujący stanowisko "wiążące się w sposób bezpośredni z wykonywaniem władzy publicznej", bo takie stanowiska są obsadzne zawsze z jakiegoś króliczego klucza i żadne konkursy nie zamglą tego obrazu. Szalom.
03 lip 2009, 13:16
Nie wiem czy zawieszą te dodatki dla USC ale powiem tylko , że nie będzie oddzielnej oceny USC i pracowników sc. Tak więc wkrótce wszyscy będą mogli się porównywać swoimi ocenami i unikniemy głupawej dyskusji.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
03 lip 2009, 15:49
Nadir
ślązak1
SEGREGATOR -
Jestem bardzo zarozumiały, inteligentny i prę do przodu. Mówię co myślę, ale na forum, w życiu trzeba zacisnąć zęby i robić swoje. Pokora nie popłaca, widzę to co dnia - kto jest bardziej obgadywany i bardziej obgaduje ten awansuje.
Gdzie Ty żyjesz człowieku? Nie dostrzegasz wokół nic dobrego? Pewnie pierwszy, zupełnie sprawiedliwy wokół Ciebie awans to będzie... Twój własny. Współczuję koledze.
A może kolega Segregator po prostu stąpa po ziemi? I może jest zwyczajnie asertywny?...
Oj stąpam, stąpam. Na koncie ma dwa kursy z asertywności, ale i bez tego wiem czego chcę. I czego nie chcę. Ale ponieważ to nie na temat, to wyłączam się. Na forum pt." Poznajmy się " mogę ujawnić więcej szczegółów mojej osobowości, ale nie sądzę, by ktoś był zainteresowany. Aż tak zarozumiały nie jestem. Miłego weekendu!
____________________________________ Zajadły
03 lip 2009, 22:55
Ten złodziej Tusk nas okrada!
18 lut 2012, 15:27
A jakieś szczegóły?
____________________________________ Osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć - bite! - studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jakby ktoś dał mi w mordę
19 lut 2012, 12:31
Obawiam się, że to jedynie frustracja i bicie politycznej piany