Teraz jest 08 wrz 2025, 16:07

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 382 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 28  Następna strona
Nasze wynagrodzenia 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 lis 2007, 14:21

POSTY        45
Post Re: Nasze wynagrodzenia
Oskarżyciel skarbowy-po ostatnich podwyżkach mnożnik 2.513.

25 sie 2020, 09:44
Znawca

REJESTRACJA01 lut 2019, 17:00

POSTY        128
Piotrek99                    

Nick może być mylący...Pozory mylą...Nie jestem mężczyzną- jestem kobietą od urodzenia...

Załącznik:
Michał była kobietą!.jpeg

Załącznik:
Kobiety nie widziałeś!.jpeg

Załącznik:
nie wszystkie dziewczyny mają waginy.jpeg

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

25 sie 2020, 17:29
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA04 paź 2019, 21:41

POSTY        11
Referent od 1.5 roku w US mnoznik 1.901

26 sie 2020, 20:06
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 maja 2020, 12:24

POSTY        153
Piotrek99                    

Nick może być mylący...Pozory mylą...Nie jestem mężczyzną- jestem kobietą od urodzenia...

ej, lepiej sprawdź w akcie urodzenia... czytaj=--===  ;)

27 wrz 2020, 11:46
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA13 maja 2020, 21:12

POSTY        20
Po 13 latach pracy (w tym 13 w us) mam takie samo wynagrodzenie jak osoby nowo przyjmowane. Mnożnik mają minimalnie niższy, ale wlicza się też 20 lat stażu w sklepach, barach czy magazynach.  Praca musi być atrakcyjna dla nowych, dla tych co mają ponad 20 lat pracy w urzędzie też coś tam się należy, ale o tych pomiędzy to nikt nie pomyśli.

27 wrz 2020, 16:52
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 maja 2020, 12:24

POSTY        153
jacekplacek                    

Po 13 latach pracy (w tym 13 w us) mam takie samo wynagrodzenie jak osoby nowo przyjmowane. Mnożnik mają minimalnie niższy, ale wlicza się też 20 lat stażu w sklepach, barach czy magazynach.  Praca musi być atrakcyjna dla nowych, dla tych co mają ponad 20 lat pracy w urzędzie też coś tam się należy, ale o tych pomiędzy to nikt nie pomyśli.

OJ myśli, myśli...MF..jak dołożyć roboty, staż stażem...
ale to NIE TO SAMO co wiedza i doświadczenie, a z tym sklepem, barem to coś pokręciłeś...raczej idą do baru... :czytaj:  :piwo:
...ale, jak przychodzą to ludzie z ulicy zgodnie z wolą JACKA KAPICY...prorok, czy jak???

27 wrz 2020, 18:49
Amator
Własny awatar

POSTY        20
Zastanawiające są różnice ok. 1 000 pln w proponowanych wynagrodzeniach w ofertach pracy w różnych izbach.  Od 2820  pln brutto na zastępstwo w ias rzeszów do 3770 pln łódź.

03 paź 2020, 20:15
Amator
Własny awatar

POSTY        20
ias katowice 3810

04 paź 2020, 15:45
Własny awatar
jacekplacek                    

Zastanawiające są różnice ok. 1 000 pln w proponowanych wynagrodzeniach w ofertach pracy w różnych izbach.  Od 2820  pln brutto na zastępstwo w ias rzeszów do 3770 pln łódź.

To nie są żadne zastanawiające różnice. To efekt „polityki” kadrowej w KAS. Wcześniej zresztą też.

Najkrócej nabory powinny być ogłaszane tylko na stanowisko referenta.
Stanowiska specjalistyczne pomijam.
Mamy ścieżkę kariery, awansu.
Zaczynamy od referenta.
Jeśli w US odszedł np. ekspert to z grona pozostałych pracowników winien ktoś awansować.
Do tego mamy, raczej nie mamy, narzędzia – ocenę, IPRZ. W teorii. Bo ścieżki awansu i ciągłego  szkolenia brak.
Jeśli nie mamy nikogo do awansu, to w organizacji coś jest nie tak z kadrami.
W związku z sytuacja kadrową, kierownik zachowa się jak Reytan i nie puści pracownika do innego działu. NUS łata dziury przenosząc pracowników itd.
Pracownicy za takie wynagrodzenie „nie chcą pracować”.

W praktyce jest nas po prostu za mało.
W związku z czym ścieżka awansu, awansu pionowego w ramach działu czy urzędu nie istnieje.

Zastępstwa to oddzielny problem.
US-y nie mają żadnych rezerw kadrowych.
Więc jak ktoś 'wypadnie" to potrafi "zreorganizować" cały US  :)

Stąd różnice.
Konkursy, właściwe warunki, są odzwierciedleniem sytuacji  kadrowej w KAS.
Efekty:
IAS ogłasza nabór na referenta z różnymi wynagrodzeniami.
Ten referent potrafi mieć różne zakresy zadań. Najróżniejsze.
Wynikające wprost z potrzeb „zapchania dziury”.
Stąd w naborach pojawiają się różne kwoty.
Z punktu widzenia ogłaszającego mają uzasadnienie.
Wprost ogłaszane są zewnętrzne konkursy na inne stanowiska niż referent ?

Jakim „cudem” nikt z danego urzędu się nie nadaje ?
Jest nas za mało i to znajduje odbicie w ogłoszeniach o naborze.
To odbicie braku ścieżki zawodowej, chociażby jednolitego zwartościowania stanowisk w ramach całej KAS.
To widać w ogłoszeniach, stąd różnice i inne dziwactwa.

Pewną pociechą :) jest fakt że dotyczy to całej administracji rządowej.

Nie siedziałem w tym dawno, coś się zmieniło :)

04 paź 2020, 19:29
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA13 lis 2020, 22:35

POSTY        13
Dzisiaj zrobiłem swoje zeznanie za 2020 rok i doznałem "małego zdziwienia" ponieważ pomimo naszych zeszłorocznych podwyżek (które, żeby nie było otrzymałem) zarobiłem przeszło 2 tysiące mniej niż w roku 2019. Dodam, że nie miałem żadnego chorobowego. Brawo to tylko u nas dostając podwyżki zarabiamy mniej pije-===[  :brawa:  Tak trzymać <_<

17 lut 2021, 19:43
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA05 cze 2020, 10:38

POSTY        487
ostoja                    

Dzisiaj zrobiłem swoje zeznanie za 2020 rok i doznałem "małego zdziwienia" ponieważ pomimo naszych zeszłorocznych podwyżek (które, żeby nie było otrzymałem) zarobiłem przeszło 2 tysiące mniej niż w roku 2019. Dodam, że nie miałem żadnego chorobowego. Brawo to tylko u nas dostając podwyżki zarabiamy mniej pije-===[  :brawa:  Tak trzymać <_<

Zastosuj kreatywną księgowość :czytaj:  wzorem MF i na koniec roku wyjdziesz na + (no może z małym minusem) :mur:

19 lut 2021, 21:28
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 lut 2020, 20:28

POSTY        51
ostoja                    

Bo nagrody mniejsze, a raczej ich brak :rotfl:

20 lut 2021, 09:47
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA13 lis 2020, 22:35

POSTY        13
Tak się zastanawiam czy nie odliczyć jakieś kwoty na walkę z Covid19? W zeznaniu można to zrobić zgodnie z przepisami, a ze względu na fakt, że zabrali nam "nasze" pieniądze, które "nam się po prostu należały" (premia za czwarty kwartał) to jest konkretna pomoc, więc co sądzicie? Można by np odliczyć 3000 - 4000 zł biorąc pod uwagę fakt, że premie za IV kwartał były zawsze największe?

21 lut 2021, 09:04
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA05 cze 2020, 10:38

POSTY        487
ostoja                    

Tak się zastanawiam czy nie odliczyć jakieś kwoty na walkę z Covid19? W zeznaniu można to zrobić zgodnie z przepisami, a ze względu na fakt, że zabrali nam "nasze" pieniądze, które "nam się po prostu należały" (premia za czwarty kwartał) to jest konkretna pomoc, więc co sądzicie? Można by np odliczyć 3000 - 4000 zł biorąc pod uwagę fakt, że premie za IV kwartał były zawsze największe?

Skąd wiedza ile Ci zabrali.... czytaj=--===
Tam gdzie naliczono przed blokadą ( dla wtajemniczonych) to kwoty poszły z zastrzeżeniem -buźki w kubeł pije-===[

21 lut 2021, 09:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 382 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 28  Następna strona