Teraz jest 07 wrz 2025, 20:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 382 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 28  Następna strona
Nasze wynagrodzenia 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
Post Re: Nasze wynagrodzenia
anonymous82                    

Czy zmiany w waszych stopniach wiążą się ze zmianą wynagrodzenia?

No nie żartuj. Stanowisko się zmienia, wartościowanie a kasa jak była tak jest od 6 lat.
Oczywiście nie jestem przyd.u.pasem i mam w kółko na pieńku z "wladzą" ale podobnie mają też inni w urzędzie.

14 lut 2014, 07:06
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 cze 2009, 13:16

POSTY        57
Hallowed
Mnie się awans na inspektora przytrafił po 14 latach pracy, z zaznaczeniem na angażu, że "pozostałe warunki stosunku pracy nie ulegają zmianie" (studia magisterskie zgodne z profilem pracy w orzecznictwie) :D . Wtedy było mi z tego powodu przykro, dziś widzę to jako humoreskę. Jestem w końcu twórcą nowego stanowiska służbowego w historii służby cywilnej - referent, starszy referent, NAJSTARSZY REFERENT, inspektor, starszy inspektor, komisarz, starszy ... , itd. :lol:

14 lut 2014, 08:12
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA28 kwi 2014, 20:47

POSTY        1
Witam. Proszę doradźcie mi, bo nigdy nie pracowałam w budżetówce, a jest etat w UKS w Katowicach na stanowisko starszego komisarza skarbowego. Może głupio na rozmowie kwalifikacyjnej pytać o wynagrodzenie, a jeśli bym się zapytała to pewno powiedzą "gołą podstawę". Czytałam  o mnożnikach (od 0,9 do 3,0) i kwocie bazowej, ale pewno jest jakiś dodatek stażowy i może premie. Ile mniej więcej przy 20 letnim stażu pracy można mieć brutto lub netto na rękę na podanym stanowisku? Ponoć chcą obcinać w budżetówce dodatki, trzynastki itp. Czy myślicie, że warto pracować jeszcze w budżetówce ???

29 kwi 2014, 16:18
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
Jeżeli nie przymierasz głodem lub masz inną pracę to sobie odpuść. Taka ocena całokształtu pracy w budżetówce na stanowisku "nieprzykorytniczym". Takie moje zdanie. O płacach w liczbach wypowiedzą się inni.

29 kwi 2014, 16:52

REJESTRACJA19 lis 2013, 07:55

POSTY        67
Praca w skarbówce ma sens, jeśli lubisz być opluwany przez "uczciwych podatników" i masz bogatego męża lub chcesz po dwóch latach pracy zostać doradcą podatkowym. W innych przypadkach podejmowanie takiej pracy wydaje się być niedorzeczne. Płace są zamrożone od 7 lat i nic nie wskazuje na to, żeby kiedykolwiek miały zostać odmrożone. Współczuję ludziom, którzy utknęli w budżetówce.

29 kwi 2014, 17:07

REJESTRACJA19 lis 2013, 07:55

POSTY        67
Dodam jeszcze, że kretyńskie komentarze zawarte np. w tym artykule:

Wszystko wskazuje na to, że sektor prywatny zwykle płaci mniej. Jednak wyższe wynagrodzenia w państwowych jednostkach nie wynikają z ich lepszej efektywności. To w dużej mierze pochodna polityki i przywilejów określonych grup zawodowych – dodatkowych premii, trzynastek, specjalnych funduszy, itd. Nic nie wskazuje na to, by role szybko się odwróciły. Trudno jest odpowiedzieć na pytanie, czy to firmy płacą za mało, czy państwo za dużo?
http://www.bankier.pl/wiadomosc/W-budze ... 52380.html nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Wyższa płaca w budżetówce wynika nie z mitycznych przywilejów, tylko z prostego faktu, że stanowiska w administracji publicznej są dużo bardziej odpowiedzialne i pracują w nich znacznie lepiej wykształcone osoby, niż w sektorze prywatnym. Po prostu aby prowadzić postępowanie podatkowe trzeba być lepiej wykształconym niż żeby sprzedawać hamburgery, a za tym idą pieniądze. Pomijam tu fakt, że w małych firmach blisko 90% wynagrodzenia jest wypłacana pod stołem.

Gdyby jednak porównywać zarobki osób o takich samych kompetencjach zatrudnionych w aparacie skarbowym oraz w doradztwie podatkowym, to wynik wyjdzie całkiem inny. Rzadko który doradca jeździ samochodem wartym mniej niż 100.000 zł i rzadko który skarbowiec może pozwolić sobie na samochód wart więcej niż 10.000 zł (no chyba, że ma bogatego małżonka).

29 kwi 2014, 18:14
Specjalista

REJESTRACJA25 lut 2008, 20:06

POSTY        468
Annao                    

Witam. Proszę doradźcie mi, bo nigdy nie pracowałam w budżetówce, a jest etat w UKS w Katowicach na stanowisko starszego komisarza skarbowego. Może głupio na rozmowie kwalifikacyjnej pytać o wynagrodzenie, a jeśli bym się zapytała to pewno powiedzą "gołą podstawę". Czytałam  o mnożnikach (od 0,9 do 3,0) i kwocie bazowej, ale pewno jest jakiś dodatek stażowy i może premie. Ile mniej więcej przy 20 letnim stażu pracy można mieć brutto lub netto na rękę na podanym stanowisku? Ponoć chcą obcinać w budżetówce dodatki, trzynastki itp. Czy myślicie, że warto pracować jeszcze w budżetówce ?

Nie wiem jak płaci UKS - ja pracuję w US. Z tego co ostatnio zauważyłam US i IS zaczęły podawać proponowane wynagrodzenie, ja widziałam ok. 2300 brutto w ogłoszeniu o pracę na wolne stanowisko w izbie skarbowej. Na razie są dodatki stażowe po 5 latach 5% do 20%. Na razie są trzynastki. Premii nie ma, są nagrody - które ze swej definicji można, ale nie trzeba dostać. I tyle.

29 kwi 2014, 20:55
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA12 cze 2013, 18:07

POSTY        37
Faktycznie czytają posty muszę przyznać iż porównanie naszej pracy do pracy osób sprzedających hamburgery ma uzasadnienie. Wymagania stawiane nam przed podjęciem pracy są takie same. Nowy zatrudniony pracownik najczęściej nic nie potrafi, trzeba go do pracy wdrożyć. Nie jest to dziwne, bo za 2300 brutto ciężko o kompetentną osobę. Co do porównania naszej pracy to pracy doradców podatkowych to mnie mam tylko jedno do powiedzenia, a mianowicie  :mur:  <_< Skoro to takie proste to się zwolnij i pracuj jako DP. Skoro jesteś taki dobry to dlaczego pracujesz w US. Z mojego doświadczenia wynika, że w US pracują przede wszystkim osoby, które mają znajomości, plecy, bądź zbyt słabe kwalifikacje aby znaleźć lepiej płatną pracę. Oczywiście dotyczy to również mnie. Co mnie boli najbardziej? Fakt iż czym "głupszy" urzędnik tym ma o sobie większe mniemanie i jest lepszym pracownikiem, bo nie stwarza swoim przełożonym problemów decyzyjnych. Pozdrawiam wszystkich odważnych.

30 kwi 2014, 11:55
Zaawansowany

REJESTRACJA28 lis 2013, 20:03

POSTY        34
Uzasadnienie                    

Praca w skarbówce ma sens, jeśli lubisz być opluwany przez "uczciwych podatników" i masz bogatego męża lub chcesz po dwóch latach pracy zostać doradcą podatkowym. W innych przypadkach podejmowanie takiej pracy wydaje się być niedorzeczne. Płace są zamrożone od 7 lat i nic nie wskazuje na to, żeby kiedykolwiek miały zostać odmrożone. Współczuję ludziom, którzy utknęli w budżetówce.

Dzięki za współczucie. Niestety, nie mam bogatego męża, a w skarbówce utknęłam z naiwności. Sądziłam, że jak w siebie zainwestuję w zakresie kierunkowego wykształcenia, w tym podyplomowego i będę "dawać z siebie wszystko" w pracy oraz angażować w sprawy "ponad etat" to zostanie to docenione zgodnie z moimi oczekiwaniami. Niestety, za późno na zmiany. CV mam piękne, tylko Pesel paskudny   <_<

03 maja 2014, 20:15
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
ja58                    

CV mam piękne, tylko Pesel paskudny   <_<

Najważniejsze to dobry humor. Ma zbawienny wpływ na zdrowie.
A zdrowia nie kupi się (nawet u ministra Arłukowicza) za żadne pieniądze  :piwo:

PS.
CV też mam świetne.
A PESEL o 4 lata jeszcze "paskudniejszy" :D

03 maja 2014, 21:29
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA25 mar 2011, 08:06

POSTY        6
Kochani jeśli są tu reprezentanci resortu MSW -nast. pytanko:
na jakie pobory może liczyć st. specjalista w Komendzie Głównej Policji i SG?

21 maja 2014, 21:09

REJESTRACJA31 sie 2012, 10:39

POSTY        12
barbarka                    

16.03.2015Nie wiem jak płaci UKS - ja pracuję w US. Z tego co ostatnio zauważyłam US i IS zaczęły podawać proponowane wynagrodzenie, ja widziałam ok. 2300 brutto w ogłoszeniu o pracę na wolne stanowisko w izbie skarbowej. Na razie są dodatki stażowe po 5 latach 5% do 20%. Na razie są trzynastki. Premii nie ma, są nagrody - które ze swej definicji można, ale nie trzeba dostać. I tyle.

Ok, kiedy te nagrody w końcu są, jest to gdzieś napisane?

18 maja 2015, 04:21
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA15 lip 2015, 13:24

POSTY        11
Czy odwiedzają to forum pracownicy komórek KS? Skonfrontujmy nasze zarobki.Oczywiście nieadekwatne do powierzonych obowiązków, zadań...
U mnie jest to głodowe ok.1600zl netto od 3 lat w us,zakresem obowiązków jak oskarżyciel,stanowiskiem inspektor.

15 lip 2015, 20:32

REJESTRACJA12 paź 2012, 21:37

POSTY        40
Inspektor Dział OB, 8 lata stażu pracy - 2100 brutto

15 lip 2015, 21:39
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 382 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 28  Następna strona