- od kiedy można łączyć pracę w służbie cywilnej z mandatem radnego ? czy nie jest członkiem korpusu?
21 paź 2013, 11:57
Re: Nasze wynagrodzenia
Stanowisko doradcy politycznego nie jest w służbie cywilnej.
21 paź 2013, 14:19
Nasze wynagrodzenia
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
16 lis 2013, 15:48
?
Jak podaje Polskie Radio, Herra otrzymał dokładnie 1.330.436 złotych, a wiceprezes Andrzej Bogucki 1.307.713 złotych.
@Badman - zegarek to pikuś, grosze. Śmieszny ten rok pracy. Takich pieniędzy jak w cytacie nie zarobisz nigdy i nigdzie. Życia ci braknie ...
____________________________________ "Wszelkie poglądy, opinie czy wnioski wyciągnięte zostały wyłącznie na podstawie obserwacji poczynionych na własnym podwórku, o ile w treści postu nie zostało wskazane wprost, że jest inaczej"
16 lis 2013, 23:27
Ciekawi mnie jak wyglądają różnice %-owe pomiędzy wynagrodzeniami szarego pracownika, a wynagrodzeniem kadry kierowniczej (o "naczalstwie" nie wspomnę..) w innych US? W jednym z US z płd-wsch. rejonów kraju dochodzą nawet do 90% co jest o tyle bulwersujące, że przy "zamrożonych" płacach kadra realnie zyskuje rok w rok, a doły ma się w Nie umniejszam "zasług" kierownictwa (szczególnie w szlifowaniu mierników ) ale jest to delikatnie mówiąc nieetyczne... Może ktoś mi wytłumaczy ten cudowny mechanizm "waloryzacji" wynagrodzeń tej jednej grupy pracowników?! Jak jest w innych US- piszcie!
10 lut 2014, 21:27
Cashback - takie ostatnio zasłyszane powiedzenie studenckie mi się nasuwa: Jest ch...o ale stabilnie. Czyli wszyscy od koordynatorów w górę mają się dobrze i jest to trend stabilny. Reszta siedzi w czarnej dziurze...
____________________________________ "Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."
11 lut 2014, 14:44
Cóż przyjmując się do pracy (tak, tak-były takie czasy..) miało się ideały, które z biegiem lat wywietrzały i pozostało..." ch...o" ... ale stabilnie - powiadasz? Problem, że ta stabilizacja też jakby powoli ulotna się staje. Patrząc na zaangażowanie i liczbę postów to chyba masz racje, robi się "ch..owo"! Jednak ktoś to czyta i w jednej z IS wskazanego regionu sraczki dostali! Wszyscy wiedzieli nikt nie mówił, a jeżeli to po kątach a tu ktoś się odważył - wg mnie powinno się zacząć wskazywać patologię. Zawsze zastanawiałam się dlaczego koledzy nie piszą wprost takie to US / IS, ale w dzisiejszych czasach to chyba nie dziwi! Wpiszę się w ten nurt i też przemilczę, tym lepiej bo czynniki mają teraz zagwozdkę , a dla niektórych była to jedyna czynność umysłowa dnia..
11 lut 2014, 16:33
cashback
Ciekawi mnie jak wyglądają różnice %-owe pomiędzy wynagrodzeniami szarego pracownika, a wynagrodzeniem kadry kierowniczej (o "naczalstwie" nie wspomnę..) w innych US? W jednym z US z płd-wsch. rejonów kraju dochodzą nawet do 90% co jest o tyle bulwersujące, że przy "zamrożonych" płacach kadra realnie zyskuje rok w rok, a doły ma się w
hmm ... 90% - zależy jak liczysz, czy 100% to dochód pracownika i wyliczasz o ile wyższy jest dochód kierownika po odjęciu 100% (u mnie więcej o około 125%) czy 100% to dochód kierownika i wyliczasz udział pracownika (45%), choć też różnica jest między pracownikami wykonującymi te same obowiązki (30%) no ale to było w innym wątku i uzależnione jest od stanowiska, a nie od zakresu zadań.
Ps - podane procenty zawierają u kierownika 20% dodatku stażowego, a u pracownika 9%. - po jakim czasie średnio przypada awans ze stanowiska starszy referent na inspektora w waszych US?
11 lut 2014, 17:19
Alan -bez względu na dodatki funkcyjne czy jakby to się inaczej nazywało- dalej z przekonaniem twierdzę że patologią w majestacie prawa jest różnicowanie w wynagrodzeniu/ brutto/ w wysokości 90% / czy jak piszesz 125%/. szaraka, a kierownika! Różnice te "wyostrzyły się" w przeciągu ostatnich kilku lat- gdzie jak wiemy płace były "zamrożone"! - proszę zwróć na ten aspekt uwagę. Twierdzę, że kierownictwo powinno zarabiać więcej, ale nie w takich proporcjach i nie realnie z roku na rok więcej w dobie cięć i zamrożeń dla "wyrobników" spowodowanych "nibykryzysem".
Temat poruszony- wykrzyczałam co miałam na sercu. The End.
13 lut 2014, 17:02
Nasz NUS nie ogarnia, kto w jakiej komórce pracuje. Priorytetowo traktuje wnioski o podwyżki składane przez kierowników z "kręgu wzajemnej adoracji". Innych być może nawet nie czyta. Przekonali się o tym odważni, którzy indywidualnie zaczęli nagabywać NUS-a ;(
____________________________________ "W życiu piękne są tylko chwile"
13 lut 2014, 17:53
Alan1986k
- po jakim czasie średnio przypada awans ze stanowiska starszy referent na inspektora w waszych US?
Z referenta na starszego udało mi się po roku, a od tamtej pory mija 6 lat i inspektora nie widać na horyzoncie. Są tacy którzy dostali inspektora, a są też tacy którzy są zatrudnieni dłużej ode mnie i dalej gniją na referencie.
13 lut 2014, 20:27
CASHBACK - ja nie wyrażałem swoich stwierdzeń, ani opinii, starałem się podać tylko czyste fakty do porównania (to po prostu nasze wynagrodzenia są .....)
Hallowed - dzięki za odpowiedź, ja na wejście miałem starszego, a z tego co obserwuję to inspektor zależy wyłącznie od czasu zatrudnienia /należy czekać, aż wszyscy przed tobą zatrudnieni go dostaną, a jak się NUS pomyli i da komuś po tobie to jest argument wtedy - mimo, że jest to stanowisko wspomagające to z przydzielonych zadań to nie wynika.
13 lut 2014, 21:26
Ja tam mogę być referentem do usranej śmierci byleby mnożnik był jak największy! Czy zmiany w waszych stopniach wiążą się ze zmianą wynagrodzenia?