W którym mazowieckim US wprowadzono nowe Regulaminy Organizacyjne?
02 mar 2008, 11:08
Ciwchanów Sierpc Kozienice i jeszcze 1 ale nie wiem gdzie
02 mar 2008, 21:15
A na czym polegają te nowe struktury?
13 kwi 2008, 08:32
wiem że w związku ze zmianą DIS zmiany upadły tzn kto zdążył je wprowadzić to je ma a kto nie zdążył to nie ma obowiązku tylko w/g uznania, czyli w jednych urzędach będą odpowiednie komórki a w innych będzie masło maślane czyli wszyscy od wszyskiego, paranoja :mur:
13 kwi 2008, 10:26
guga
wiem że w związku ze zmianą DIS zmiany upadły tzn kto zdążył je wprowadzić to je ma a kto nie zdążył to nie ma obowiązku tylko w/g uznania, czyli w jednych urzędach będą odpowiednie komórki a w innych będzie masło maślane czyli wszyscy od wszyskiego, paranoja :mur:
nic z tego nie rozumiem, o jakie odpowiednie komórki chodzi bez których jest masło maślane?
13 kwi 2008, 10:59
bronek
<!--quoteo(post=28122:date=13. 04. 2008 g. 12:26:name=guga)--><div class='quotetop'>(guga @ 13. 04. 2008 g. 12:26) [snapback]28122[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> wiem że w związku ze zmianą DIS zmiany upadły tzn kto zdążył je wprowadzić to je ma a kto nie zdążył to nie ma obowiązku tylko w/g uznania, czyli w jednych urzędach będą odpowiednie komórki a w innych będzie masło maślane czyli wszyscy od wszyskiego, paranoja :mur:
nic z tego nie rozumiem, o jakie odpowiednie komórki chodzi bez których jest masło maślane? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Widać te zmiany są tak skomplikowane,że aż trudno wytłumaczyć, albo ktoś puścił plotkę i stąd ta cisza
06 maja 2008, 18:15
Chodzi o utworzenie w urzędzie komórki planowania i analiz (z szerokimi uprawnieniami do wszystkich podsystemów informatycznych w US), komórki wierzycielskiej i komórek przenoszenia odpowiedzialności. Opór jest przede wszystkim w warszawskich urzędach, bo przerywa to spokojny sen NUS-ów i zmusza ich do pracy.
06 maja 2008, 20:29
Starzec
Chodzi o utworzenie w urzędzie komórki planowania i analiz (z szerokimi uprawnieniami do wszystkich podsystemów informatycznych w US), komórki wierzycielskiej i komórek przenoszenia odpowiedzialności. Opór jest przede wszystkim w warszawskich urzędach, bo przerywa to spokojny sen NUS-ów i zmusza ich do pracy.
Odpowiedzialność na ogół przenoszą komórki merytoryczne,mówiąc o komórce wierzycielskiej masz chyba na myśli egzekucję,pod szumną nazwa planowania i analizy w urzędach chodzi na ogół o sprawozdawczość, która komórka to robi to nie istotne ważne by robiła to dobrze. Kompletnie nie rozumiem co ma tu przerywać spokojny sen Nusa i zmuszać go do pracy,rozwiń to.
06 maja 2008, 20:50
Nie tylko w warszawskich urzędach był opór przed reorganizacją...
07 maja 2008, 08:10
Chrish
Z porównaniem egzekucji do komórki wierzycielskiej chyba przesadzacie... Organem egzekucyjnym w US jest NUS. Wierzycielem na tytułach skarbowych jest również NUS. Prędzej komórką wierzycielską można nazwać wymiary lub rachunkowość podatkową...
A to może chodzi o to ,że w urzędzie jest tylko jedna jedyna komórka , komórka wierzycielska, która kieruje NUS, a reszta kierowników do zwolnienia i stąd ten opór.
07 maja 2008, 18:34
Z tego co wiem to wymiary miały być podzielone na czynności sprawdzające i typowe orzecznictwo przy czym szczupłość kadr rzeczywiście merytorycznych ogranicza nawet najbardziej światłe pomysły. No i wymagałoby to od niektórych przerwania stanu błogiej niekompetencji. A tak już na marginesie od mieszania w szklance herbata się nie zrobi słodka. Struktury organizacyjne są, może niedoskonałe ale funkcjonują więć może minfin albo izby popracowałyby nad ujednoliceniem procedur a dopiero potem ewentualne zmiany ale już jednolite dla wszystkich a nie każdy wuj na swój strój. Tym bardziej, że NUSy nie są nie są gigantami organizacji pracy, menedżerami też w większości z bożej łaski
07 maja 2008, 20:54
kindziol
Z tego co wiem to wymiary miały być podzielone na czynności sprawdzające i typowe orzecznictwo przy czym szczupłość kadr rzeczywiście merytorycznych ogranicza nawet najbardziej światłe pomysły. No i wymagałoby to od niektórych przerwania stanu błogiej niekompetencji. A tak już na marginesie od mieszania w szklance herbata się nie zrobi słodka. Struktury organizacyjne są, może niedoskonałe ale funkcjonują więć może minfin albo izby popracowałyby nad ujednoliceniem procedur a dopiero potem ewentualne zmiany ale już jednolite dla wszystkich a nie każdy wuj na swój strój. Tym bardziej, że NUSy nie są nie są gigantami organizacji pracy, menedżerami też w większości z bożej łaski
Najpierw izba warszawska opracowała procedury (niestety nie wszystkie do końca przemyślane) i poszły one do stosowania przed odwołaniem poprzedniego dyrektora. Struktury miały być dostosowane do tych procedur.
08 maja 2008, 20:56
utworzyć nową komórka - prawdopodobnie dział i jest nowe stanowisko kierownika działu - ktoś się cieszy ( ni ja ) a machina się toczy raz wolniej raz szybcjej .....