Teraz jest 06 wrz 2025, 17:46

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4  Następna strona
Konkretna Data 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA19 lip 2007, 12:10

POSTY        7
Po obszernych czytaniach wszystkich wypowiedzi ludzi po tamtej i po tej stronie barykady tylko rozbolała mnie głowa (i myślę że nie tylko mnie). Nie widzę żeby ktoś w konkretnym miejscu opowiedział się i zaproponował konkretną datę do której mogliby ustosunkować się wszyscy. Proponuję w tym miejscu na propozycje wszystkich zainteresowanych tematem.
Moja propozycja urlop / L4 w terminie 28-30 kwietnia.
Popierających proszę o podpisanie się - negujących o podanie własnej propozycji.
Piter z DUS.

27 lut 2008, 09:51
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 lut 2007, 09:27

POSTY        44
Proponuję wcześniejszy termin np 25-26 marca br. (VAT!!!)

27 lut 2008, 10:05
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lut 2008, 08:46

POSTY        31
Zgadzam się, że należy protest rozpocząć jak najwcześniej, zanim wszystkie środki zostaną rozdysponowane i "rozdane". Protest - 25.03, a jak to nie da efektów to powtórka w kwietniu!

27 lut 2008, 11:47
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA26 sty 2008, 11:09

POSTY        26

27 lut 2008, 20:18
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Po obszernych czytaniach wszystkich wypowiedzi ludzi po tamtej i po tej stronie barykady tylko rozbolała mnie głowa (i myślę że nie tylko mnie). Nie widzę żeby ktoś w konkretnym miejscu opowiedział się i zaproponował konkretną datę do której mogliby ustosunkować się wszyscy. Proponuję w tym miejscu na propozycje wszystkich zainteresowanych tematem.
Moja propozycja urlop / L4 w terminie 28-30 kwietnia.
Popierających proszę o podpisanie się - negujących o podanie własnej propozycji.
Piter z DUS.

POpieram!
Nic tak nie doskwiera "przeciwnikowi" niż oczekiwanie i niepewność.
Niektórzy proponowali już 25 lutego. I co by to dało?
Przez te parę tygodni sprawa protestu stała się głosna i dotarła do mediów. Do prasy ale i telewizji. W ciagu najblizszych tygodni dotrze do większej ilości pracowników.
Niektórzy dopiero teraz coś usłyszeli. Dotąd nie mieli pojęcia o jakimś proteście.
Te 3 dni są najlepszym terminem.
Im więcej mamy jeszcze czasu tym większy będzie odzew i zasięg.
Nie łudźmy sie że cos sparaliżujemy, jak celnicy czy pielęgniarki
Ale to sa zawsze najbardziej gorące dni w skarbówce i dlatego akcja w tych dniach odbije się największym echem.

hej24                    

Im szybciej, tym lepiej.

Sory Hey24 ale wcale nie uważam, że "Im szybciej, tym lepiej."

Ostatnio edytowano 02 mar 2008, 10:48 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

02 mar 2008, 10:44
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA26 sty 2008, 11:09

POSTY        26
Federacja Związków Zawodowych Pracowników Skarbowych rozważa dwudniowy protest w marcu lub w końcu kwietnia, jeśli pracownicy służby skarbowej nie dostaną 500 zł podwyżki - zapowiedział Mariusz Malinowski z Federacji.
Według rzecznika Ministerstwa Finansów Jakuba Lutyka, rząd oferuje pracownikom służby skarbowej 245 zł podwyżki na etat, z wyrównaniem od 1 stycznia 2008 roku.
Jednak - według Malinowskiego - związkowcy domagają się 500 zł podwyżki, czyli tyle samo, ile obiecano protestującym w styczniu tego roku celnikom.
Malinowski podkreślił w rozmowie z PAP, że wszystko zależy od przebiegu rozmów w resorcie finansów. Jeśli skarbowcy nie dostaną żądanych 500 zł, planują akcję protestacyjną. Rozważane daty to 23 i 24 marca lub 29 i 30 kwietnia, czyli wtedy, kiedy upływa termin składania rocznych rozliczeń podatku PIT. Podobnie jak wcześniej celnicy, pracownicy służb skarbowych mieliby w ramach protestu brać urlopy na żądanie.
Szacuje się, że służby skarbowe zatrudniają ok. 43 tys. pracowników, a służby celne - ok. 15,5 tys. osób.

03 mar 2008, 17:48
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Według rzecznika Ministerstwa Finansów Jakuba Lutyka, rząd oferuje pracownikom służby skarbowej 245 zł podwyżki na etat, z wyrównaniem od 1 stycznia 2008 roku.

Rzecznik Ministerstwa Finansów Jakub Lutyk twierdzi, że to "zasługa" obecnego rządu.
Udaje czy nie wie, że akurat obecna władza chce
z gwarantowanych przez poprzednią władzę pieniędzy teraz zabrać.
A nie dać.

Ostatnio edytowano 03 mar 2008, 18:56 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

03 mar 2008, 18:54
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA19 lut 2007, 21:09

POSTY        17
Emerytki z mojego US raczej będą w pracy.
Po co mają protestować, jak zaraz odejdą. Wolą spokój. W związkach też przewaga Em.  
Myślę, że nie tylko w moim US taka sytuacja. Zawsze ktoś się znajdzie do obsługi podatnika....

I jak tu protestować?

03 mar 2008, 19:54

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

Po co mają protestować, jak zaraz odejdą. Wolą spokój. W związkach też przewaga Em.  
Myślę, że nie tylko w moim US taka sytuacja. Zawsze ktoś się znajdzie do obsługi podatnika....

I jak tu protestować?

Normalnie. Weź ten dzień czy dwa wolnego. Ja tak zrobię niezależnie od postawy innych.

03 mar 2008, 19:59
Znawca

REJESTRACJA05 gru 2006, 12:37

POSTY        255
Jak tak się przyglądam tym Waszym wywodom to śmiać mi się chce. :lol:
To że nie wszyscy wezmą te wolne to macie jak w banku. A jeżeli już wezmą to co to da. Gdybym był podatnikiem i usłyszał o takim proteście to bym miał gdzieś chodzenie i stanie w kolejkach., wrzuciłbym deklaracje czy zeznanie do koperty i wysłał poczta, albo jeszcze lepiej wrzucił do skrzynki na deklaracje znajdujące się w USach (u mnie w US taka jest).
Odlądanie się na celników nic nie da. Oni mieli poważny argument: trzymali za "twarz" klienta, a nas po prostu klienci oleją. Może kilku się zbulwersuje i to wszystko.
Sorrki ale jakoś tego nie widzę... :excl:

04 mar 2008, 09:47
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 wrz 2006, 17:23

POSTY        64

Jak tak się przyglądam tym Waszym wywodom to śmiać mi się chce. :lol:
To że nie wszyscy wezmą te wolne to macie jak w banku. A jeżeli już wezmą to co to da. Gdybym był podatnikiem i usłyszał o takim proteście to bym miał gdzieś chodzenie i stanie w kolejkach., wrzuciłbym deklaracje czy zeznanie do koperty i wysłał poczta, albo jeszcze lepiej wrzucił do skrzynki na deklaracje znajdujące się w USach (u mnie w US taka jest).
Odlądanie się na celników nic nie da. Oni mieli poważny argument: trzymali za "twarz" klienta, a nas po prostu klienci oleją. Może kilku się zbulwersuje i to wszystko.
Sorrki ale jakoś tego nie widzę... :excl:

Podatnicy mają to już we krwi że stoją w kolejkach nawet jak nie muszą - u nas w urzędzie mogą wrzucać zeznania do urny , mogą składać w okienkach gdzie mają potwierdzane kopie że złożyli zeznanie bez sprawdzania czy dobrze wypełnili zeznanie -  nie - wolą stać godzinami do pokoju gdzie pracownicy przyjmują i sprawdzają zeznania  , więc nie wierzę że nagle nie przyjdą do urzędu -przyjdą po to nawet żeby sobie na nas ponarzekać:):):).
Przestańmy sie zastanawiać co zrobią inni - czy wezma urlop czy nie - każdy niech sam za siebie odpowiada a nie tłumaczy swojego braku checi do przyłączenia się / nie wezmą wszyscy to ja też nie/.
Jak będzie ogłoszony termin to ja biorę i nie pytam się innych czy biorą !!!!!

04 mar 2008, 10:09
Znawca

REJESTRACJA05 gru 2006, 12:37

POSTY        255
... ja też wezme urlop, bezdyskusyjnie, jednak wątpie w jego skutek - niezależnie jaki on miał by byc!

04 mar 2008, 11:23
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Normalnie. Weź ten dzień czy dwa wolnego. Ja tak zrobię niezależnie od postawy innych.

Jakby co znajdzie się 100 na wasze miejsce  :lol:  ale bzdury zaczynam gadać...

04 mar 2008, 17:46
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 gru 2006, 09:28

POSTY        22

I jak tu protestować?

Niestety, u nas dokładnie taka sama sytuacja: 80% załogi to osoby tuż przed emeryturą, 10% - środek stawki, czyli 35-55, 10% - małolaty, którym ganz pomada, bo są tu tylko na chwilę i nie łącza z tym zawodem przyszłości. :mur:

04 mar 2008, 18:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 48 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4  Następna strona