Teraz jest 06 wrz 2025, 17:47

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 109 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Brawa dla Celników 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 mar 2007, 22:17

POSTY        61
Przy poprzednim strajku skarbowców i celników mówiono w mediach ze był to strajk <!--coloro:#000000--><span style="color:#000000"><!--/coloro-->celników<!--colorc--></span><!--/colorc--> bo skarbowców była garstka. Teraz nie mamy złudzeń oni mają "jaja" i zamiast debatować bez końca działają.

Ostatnio edytowano 25 sty 2008, 18:33 przez egze, łącznie edytowano 1 raz

25 sty 2008, 18:24
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA06 sty 2007, 17:32

POSTY        10
Serdecznie gratuluję i zazdroszczę celnikom. Zazdroszczę życzliwie i trzymam kciuki żeby im się udało.

25 sty 2008, 18:30
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej

Przy poprzednim strajku skarbowców i celników mówiono w mediach ze był to strajk <!--coloro:#000000--><span style="color:#000000"><!--/coloro-->celników<!--colorc--></span><!--/colorc--> bo skarbowców była garstka. Teraz nie mamy złudzeń oni mają "jaja" i zamiast debatować bez końca działają.

To dlaczego była garstka? Dlatego, że nie było protestu, czy dlatego, że to po prostu miałeś gdzieś (przepraszam, jeżeli byłeś na demonstracji, ale to pytanie do tych, którzy nie byli pod MF)?

Ostatnio edytowano 25 sty 2008, 19:43 przez inspektor, łącznie edytowano 1 raz

25 sty 2008, 18:35
Zobacz profil WWW
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 wrz 2006, 17:23

POSTY        64

A Ty w jaki sposób działasz ?  może coś opowiesz o tym?

25 sty 2008, 18:47
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 wrz 2007, 16:08

POSTY        237
Panowie nie kłóćmy się nawzajem. Mamy ten sam problem - rząd nas ignoruje a realnie zarabiamy coraz mniej. Jeśli się nie zjednoczymy i nie będzie o nas głośno, nasza sytuacja się nie poprawi. Rząd uzna, że wszystko jest ok.  a żadnych podwyżek się nie domagamy!
Pozostaje nam zjednoczenie sił, współpraca wszystkich związków i nagłośnienie naszych problemów w mediach i na demonstracji w Warszawie.
Żyjemy w kraju, w którym spełniane są postulaty jedynie tych, którzy są zwarci i jak jeden mąż głośno się domagają swoich żądań.  Reszta się nie liczy  :angry:
Teraz ruch należy do związków - niech biorą się wspólnie do roboty! Myślę, że już nikt się nie łudzi, że z obecnych rozmów związków z przedstawicielami MF cokolwiek dobrego wyniknie ...
Co o tym sądzicie?

25 sty 2008, 19:01
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 wrz 2006, 17:23

POSTY        64

Panowie nie kłóćmy się nawzajem. Mamy ten sam problem - rząd nas ignoruje a realnie zarabiamy coraz mniej. Jeśli się nie zjednoczymy i nie będzie o nas głośno, nasza sytuacja się nie poprawi. Rząd uzna, że wszystko jest ok.  a żadnych podwyżek się nie domagamy!
Pozostaje nam zjednoczenie sił, współpraca wszystkich związków i nagłośnienie naszych problemów w mediach i na demonstracji w Warszawie.
Żyjemy w kraju, w którym spełniane są postulaty jedynie tych, którzy są zwarci i jak jeden mąż głośno się domagają swoich żądań.  Reszta się nie liczy  :angry:
Teraz ruch należy do związków - niech biorą się wspólnie do roboty! Myślę, że już nikt się nie łudzi, że z obecnych rozmów związków z przedstawicielami MF cokolwiek dobrego wyniknie ...
Co o tym sądzicie?

Masz racje tylko dziwi mnie jedna rzecz - wszyscy piszą związek to...związek tamto...związki powinny....  , a powiedz szczerze ile osób w Twoim zakładzie należy do związku? podejrzewam że jest ich nie za dużo /albo wcale/ i każdy niezrzeszony ogląda się na związki żeby tylko samemu się nie wychylić - poco się narażać? Powinniśmy zrozumieć  że to nie jest walka związków , same związki nic nie poradzą jeśli nie mają  wsparcia ze strony wszystkich skarbowców - przecież to wszystkim powinno zależeć na poprawie i wszyscy powinni włączyć sie do protestów a nie dawać tylko dobre rady.
Dobrymi radami jest wybrukowane piekło!!!!!

25 sty 2008, 19:50
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
A ja uważam, że strajk celników to ogromny wstyd.
Wstyd dla MF, dla Rządu i dla Polski.
Miałem nadzieje w 2005 roku, że teraz nie będę się wstydził za wyżej wymienionych. Miałem taką nadzieją w 2007. Teraz zastanawiam się czy jeszcze kiedyś będę ją miał.

Uważam, że dalej jest szansa na sukces racjonalnego myślenia. Wystarczy aby osoby typu Palikot, zadały sobie pytanie "dlaczego" administracja jest taka jaka jest czyli kiepska. Dzisiejszy tekst tegoż człowieka, że jego nie obchodzi jak sobie z problemami poradzi administracja (dot. likwidacji NIP), najlepiej pokazuje błędne myślenie i jest formą samospełniającej się przepowiedni. Dowalimy im głupoty i udowodnimy, że sobie nie radzą. Sukces murowany.
Strajk celników to nie reakcja na jakieś okazjonalne wydarzenie. To zapowiadana od dawna reakcja na mniej lub bardziej świadome działanie MF i polityków. Osłabianie pozycji tej służby, upodlanie pracowników, zniechęcanie do pracy, odstraszanie nowych kandydatów i zmasowana akcja mająca na celu całkowity rozkład służby celnej, wydaje swoje owoce (okupione również ludzkim życiem).
Dokąd Palikot i jego komisja, nie zasięgną porady urzędników na samym dole, tych realizujących na co dzień bezsensowne zadania, przepisujących do komputerów wielokrotnie te same dane (np. PIT4R), dopóty reformy będą jedynie maskowaniem kolejnych przekrętów.
Chyba nikt bardziej niż szeregowi pracownicy cła, akcyzy i skarbowcy nie pragnie normalności. To my wiemy co i jak uprościć, jaki przepis wykreślić, a gdzie załatać dziurę. Wprowadzanie kolejnych durnowatych pseudo reformatorskich rozwiązań, doprowadzi wkrótce do paraliżu już nie tylko na granicach ale funkcjonowania Państwa.
Negocjatorom życzę powodzenia, a celnikom długich zwolnień!!

25 sty 2008, 19:51
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA16 sty 2007, 22:37

POSTY        4

Pracowałem w UKS, potem dużym US, teraz w UC. I mimo że jestem nadal cywilem to protestuję razem z moimi kolegami celnikami.
Protestuję bo rozumiem że tylko tak możemy coś wywalczyć.
I wam też radzę, bo takiej okazji jak dzisiaj nie będziecie już mieli nigdy. Włoski strajk w US nikomu nie będzie przeszkadzać. Bo co - nie przyjmiecie deklaracji czy nie wystawicie decyzji? Kogo to wzruszy?
A jak sie robi taki protest - pogrzebcie na skarbowcy.pl
Odwagi życze
Ex skarbowiec

25 sty 2008, 20:14
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2007, 16:45

POSTY        23
:D  :D  :D  a wszystko mogło być "zduszone w zarodku" gdyby MF wprowadził KAS. Tak mi się wydaje przynajmniej ... :glare:

25 sty 2008, 20:16
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2006, 06:21

POSTY        201

Moi drodzy ex-koleżanki i koledzy.

Pracowałem w UKS, potem dużym US, teraz w UC. I mimo że jestem nadal cywilem to protestuję razem z moimi kolegami celnikami.
I wam też radzę, bo takiej okazji jak dzisiaj nie będziecie już mieli nigdy. Włoski strajk w US nikomu nie będzie przeszkadzać. Bo co - nie przyjmiecie deklaracji czy nie wystawicie decyzji? Kogo to wzruszy?
Odwagi życze
Ex skarbowiec

Ja tez tak uważam chociaż pracuję w UKS-ie. Protest zaczął się od przejścia granicznego w malutkiej Korczowej na Podkarpaciu. To ściana wschodnia nazwana ironicznie "ścianą płaczu" . Dzisiaj wielkie miasta jak Warszawa przystępują do niego. Jest to faktycznie jedyna szansa aby dokonać realnej zmiany.

25 sty 2008, 20:29
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

<!--quoteo(post=22897:date=25. 01. 2008 g. 20:14:name=sardo)--><div class='quotetop'>(sardo @ 25. 01. 2008 g. 20:14) [snapback]22897[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Moi drodzy ex-koleżanki i koledzy.

Odwagi życze
Ex skarbowiec

Ja tez tak uważam chociaż pracuję w UKS-ie. Protest zaczął się od przejścia granicznego w malutkiej Korczowej na Podkarpaciu. To ściana wschodnia nazwana ironicznie "ścianą płaczu" . Dzisiaj wielkie miasta jak Warszawa przystępują do niego. Jest to faktycznie jedyna szansa aby dokonać realnej zmiany.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Coś słabo się czuje. Chyba od poniedziałku będę chory. Oj oj czuję dreszcze gorączkę... Zdecydowanie to wymaga leżakowania 1-2 tygodnie.

25 sty 2008, 20:40
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA16 sty 2007, 22:37

POSTY        4
Wielkie miasta jak Warszawa nie przystępują do protestu.Już przystąpiły.
Zrobiły to bo wiedzą znakomicie że jakby nie oni to osamotnionych kolegów ze wschodu by po prostu spacyfikowano.

25 sty 2008, 21:00
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 mar 2007, 22:17

POSTY        61
Szkoda, że poprzednim razem w Warszawie pod MF nie było skarbowców "WARSZAWIAKÓW". Liczba strajkujących ogółem była prawie równa ilości pracowników 2 może 3 US warszawskich WSTYD :nonono:. Uznanie dla koleżanek i kolegów którzy tam byli i przyjechali z daleka.
Zakład o duuuuże piwo, że tym razem też nie będzie odważnych!!!  Mowa oczywiście o wszystkich skarbowcach
z kraju prawa i sprawiedliwości.

25 sty 2008, 21:17
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:38

POSTY        1181

(...)  Zakład o duuuuże piwo, że tym razem też nie będzie odważnych!!!  Mowa oczywiście o wszystkich skarbowcach z kraju prawa i sprawiedliwości.

<!--fonto:Trebuchet Ms--><span style="font-family:Trebuchet Ms"><!--/fonto--><!--sizeo:2--><span style="font-size:10pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Pozwolę sobie nie zgodzić się z tą tezą. Będzie sporo odważnych, a szczytem odwagi będą wpisy na tym forum o konieczności protestu, oczywiście podpisane wyłącznie nickiem... <!--sizec--></span><!--/sizec-->
<!--fontc--></span><!--/fontc-->

Ostatnio edytowano 25 sty 2008, 22:04 przez toga, łącznie edytowano 1 raz

25 sty 2008, 22:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 109 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona