Teraz jest 06 wrz 2025, 20:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  idź do strony:  1, 2  Następna strona
Pasowanie na nowego pracownika skarbowości (IS, UKS, US) 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 mar 2007, 17:41

POSTY        129

LOKALIZACJACzarna dolina
Przyjęcie do pracy nowego pracownika administracji skarbowej wiąże się z dużym stresem dla nowo zatrudionego, czasem jego proces adaptacji trwa bardzo krótko, czasem trochę dłużej... Jakie są wasze doświadczenia związane z podjęciem pierwszej pracy w aparacie skarbowym???

Ostatnio edytowano 08 sty 2008, 08:26 przez zenekzenek, łącznie edytowano 1 raz

07 sty 2008, 17:15
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:20

POSTY        296
Za dużo czasu minęło by pamiętać doświadczenia, z perspektywy czasu oceniam, że to był poważny błąd

07 sty 2008, 17:28
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Przyjęcie do pracy nowego pracownika administracji skarbowej wiąże się z dużym stresem dla nowo zatrudionego, czasem jego proces adaptacji trwa bardzo krótko, czasem trochę dłużej... Jakie są wasze doświadczenia związane z podjęciem pierwszej pracy w aparacie skarbowym???

Kiedy wytrzeźwiałem to już nic nie pamiętałem.

Ostatnio edytowano 07 sty 2008, 19:57 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz

07 sty 2008, 18:03
Specjalista

REJESTRACJA14 sie 2007, 20:56

POSTY        330
Ja wchodziłem stopniowo  - staż, kolejne umowy zlecenia, roczna umowa i służba przygotowawcza, a potem na czas nieokreślony. Może dlatego nie było to szczególnie stresujące.

07 sty 2008, 18:14

REJESTRACJA09 lis 2007, 18:56

POSTY        32
BYło to bardzo dawno temu ale jedno pamiętam - Pani Dyrektor ( niestety dobrych parę lat temu "powiew" zmiam ja "zmienił" ) miała bardzo dobry zwyczaj przedstwiania nowych pracowników co najmniej kierownikom (naczelnikom) wydziałów  w firmie. Było to dobre bo taki "nowy" chociaż wizualnie wiedział, że dana osoba jest kims w firmie i z nią można ewentualnie załatwiać sprawy. Z drugiej strony - taki nowy czuł że  nie jest nowym "meblem" tylko istota żywą, którą ktoś po ludzku traktuje ( i taka była szefowa  - zawsze stała murem za ludźmi, wiedząc że każdy jest człowiekiem omylnym i ma prawo popełnić błąd). Piszę to dlatego, że w administracji pracuję już ponad  20 lat i szefów miałem wielu, tak więc mam jakąś skalę porównawczą.   :brawa:

07 sty 2008, 19:05
Amator

REJESTRACJA24 lis 2007, 20:50

POSTY        19

LOKALIZACJAPółnoc
Pierwszy dzień w US- jedyny który naprawdę źle wspominam. Dużo stresów dużo nerwów :( , ale potem już naprawdę spoko.  Oceniając teraz "ni to triumf ni to zgon"- kolejny etap w życiu

07 sty 2008, 19:39
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:46

POSTY        315
Mnie na początku często śniło się, że chodzę po urzędzie nago. To było okropne.  :blush:

07 sty 2008, 19:43
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej

Mnie na początku często śniło się, że chodzę po urzędzie nago. To było okropne.  :blush:

Redaktorzy jakiegoś szmatławca na pewno napisaliby, że to poważny powód do stresu wynikający z trudności ze schowaniem w takim stroju "wziątki" urzędniczej...
A na poważnie: aplikacja i nauka zawodu, jako praktykant. Podatków nie uczono wtedy na studiach. Był za to marksizm-leninizm, gospodarka według Hilarego Minca i ekonomia polityczna socjalizmu na ćwiczeniach prowadzonych przez Grzegorza W.Kołodko (SGPiS). Był wtedy najmłodszym doktorem na uczelni i jednocześnie sekretarzem uczelnianym POP PZPR.

Ostatnio edytowano 07 sty 2008, 20:10 przez inspektor, łącznie edytowano 1 raz

07 sty 2008, 20:09
Zobacz profil WWW

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176
Pierwszego dnia rzucili KPA do przeczytania a drugiego wysłali na kontrolę. Spis z natury ( wtedy używało się zwrotu "remanent" ) miał ponad osiemset pozycji. Oczywiście wyceny spisu dokonywałem w domu, już po formalnym zakończeniu kontroli.

07 sty 2008, 20:17
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 17:43

POSTY        153

LOKALIZACJAkongo
A ja kilkanaście lat temu przychodząc do urzędu trafiłem akurat na tzw. dzień wewnętrzny i były imieniny ...
I to był jednak fart patrząc z perspektywy lat.  B)))

07 sty 2008, 23:48
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

A ja kilkanaście lat temu przychodząc do urzędu trafiłem akurat na tzw. dzień wewnętrzny i były imieniny ...
I to był jednak fart patrząc z perspektywy lat.  B)))

... bo pewnie Twoje  :rotfl:

08 sty 2008, 01:12
Specjalista

REJESTRACJA11 maja 2007, 07:46

POSTY        440

LOKALIZACJAKujawsko-Pomorskie
Mnie "wciągali" powoli - był czas przywyknąć :D
Umowy zlecenie w akcji zeznań - 2 lata, umowa na zastępstwo - około 6 miesięcy, 2 umowy na czas określony - ok. 1,5 roku, od ponad roku na stałe.... otrząsnąłem się z letargu i.... sam nie wiem co dalej  :)

08 sty 2008, 07:54
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA02 lis 2007, 14:26

POSTY        8
Ja na początku byłam bardzo zadowolona z tego że zdobyłam tą pracę. Ale szybko mi przeszło i potem było już tylko gorzej. Tak że już niedługo pożegnam się z aparatem skarbowym i mam nadzieję zacznę nowe, lepsze życie.

08 sty 2008, 15:43
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023

Mnie "wciągali" powoli - był czas przywyknąć :D
Umowy zlecenie w akcji zeznań - 2 lata, umowa na zastępstwo - około 6 miesięcy, 2 umowy na czas określony - ok. 1,5 roku, od ponad roku na stałe....

A już chciałam krzyknąć "toż to miłość prawdziwa!" albo jakaś akcja CBA

Nicolae                    

otrząsnąłem się z letargu i.... sam nie wiem co dalej  :)

"...jedno co warto, to upić się warto..."

08 sty 2008, 15:43
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 28 ]  idź do strony:  1, 2  Następna strona