W artykule z Rzeczpospolitej <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=4634" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php...le&ide=4634</a> mowa jest o limitach 500 zł za okulary . U mnie to chyba 120zł. Za tą cenę nie kupi sie nawet oprawek drucianych. Jak w Waszych urzędach patrzą na tę sprawę. Czy zwracają pełną cenę z rachunku gdy kupi się okulary uniwersalne do dali i do patrzenia z bliska ?
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
Ostatnio edytowano 21 paź 2008, 06:49 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz
25 sie 2008, 06:24
max. 130 zł i często sa kłopoty, bo bezpośredni przełożony nie chce potwierdzić dziennego czasu pracy przy kompie. Dalej nie wiadomo, co w przypadkach gdy ktoś chciałby zrobi ponownie okulary (np. po 2 lub 3 latach) bo stare się zniszczyły lub potrzebuje innych.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
25 sie 2008, 06:41
U mnie podobnie jak u Supersapera. Okulary kupiłem jakieś 3 lata temu ze wsparciem US. Tylko przez ten czas wzrok się już pogorszył, a z tego co słyszałem, pomoc ta ma charakter jednorazowy. Smutne.
25 sie 2008, 07:18
kontrola podatkowa - nie przysługują nam
25 sie 2008, 08:03
Arcymag Gensher
Bo pewnie tak jak u nas pracujecie na laptopach. Niestety beton jakim jest mój kadrowiec nie umie pojąć że to również rodzaj kompa i oczy wysiadają równie dobrze jak przy sprzęcie stacjonarnym... A już dyskusja na temat ile czasu przy kompie a ile poza.... przecież jak ide w teren z walizką to chyba nie po to by sobie filmy na łonie natury pooglądać, ale do niektórych to nie trafia niestety... szkoda gadać :zygi:
Dlatego nie czekając na wielką łachę pracodawcy zmieniałbym szkła bez oglądania się na wielki gest w postaci refundacji...
____________________________________ always look on the bright side of life
25 sie 2008, 09:30
160 zł, raz na dwa lata, jeżeli wzrok się pogorszył wcześniej to nowe zaświadczenie od lekarza (na zaświadczeniu zawsze muszą być podane parametry szkieł).
25 sie 2008, 12:07
U nas 120 zł, tylko na szkła, nie częściej niż raz na trzy lata.
25 sie 2008, 15:37
250 zł raz na 2 lub 3 lata (nie pamiętam:-()
____________________________________ ------------------------------------------------------------------------------------------------ " (...) i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony, a potem zapytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał (...)"
25 sie 2008, 16:54
Karolek
160 zł, raz na dwa lata, jeżeli wzrok się pogorszył wcześniej to nowe zaświadczenie od lekarza (na zaświadczeniu zawsze muszą być podane parametry szkieł).
Lekarz stwierdza tylko koniecznośc używania szkieł, nie wydaje recepty.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
25 sie 2008, 21:09
Arcymag Gensher
U nas kontrola też się łapie. Więc jak z powyższych wypowiedzi panuje pełna "amerykanka". Zwrot do 200zł, za każdym razem gdy na badaniach okresowych dostanie się zlecenie ( receptę ) na nowe. Generalnie przy koniecznej zmianie dioptrii, ale przy odrobinie wdzięku osobistego można z okulistą ponegocjować.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
25 sie 2008, 21:42
...a ile za soczewki???...
26 sie 2008, 04:52
A za przeciwsłoneczne ? B)))
____________________________________ Fenicjanie wynaleźli pieniądze. Raz - nie sztuka. My musimy ciągle je wynajdywać.
26 sie 2008, 20:11
mkeruj
A za przeciwsłoneczne ? B)))
Bez problemu, jesli dostałeś receptę na fotochromy
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
26 sie 2008, 20:21
wjawor
<!--quoteo(post=33726:date=26. 08. 2008 g. 20:11:name=mkeruj)--><div class='quotetop'>(mkeruj @ 26. 08. 2008 g. 20:11) [snapback]33726[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> A za przeciwsłoneczne ? B)))
Bez problemu, jesli dostałeś receptę na fotochromy <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Ale mi chodziło o gogle takie narciarskie (jak będę zjeżdżał z UKS-u )
____________________________________ Fenicjanie wynaleźli pieniądze. Raz - nie sztuka. My musimy ciągle je wynajdywać.