Myślę, że to ciekawy temat, bardzo na czasie.... Czy w Waszych US, IS również się zdarzają takie cuda? <_< Wspaniała motywacja do dalszej pracy, nieprawdaż?
11 paź 2007, 21:54
to nowoczesne metody zarządzania kadrami, słyszałem że w cle praktykowali tą metodę wielokrotnie już od 5 lat (to nas czeka w KAS), inne zasłyszane metody to pisemna pochwała, dyplomik, itp tak czy siak będziemy r :sex:
____________________________________ Niechaj ci, co zwykli mówić prawdę, nie liczą na niczyje poparcie na tym świecie
11 paź 2007, 22:26
duzabida
Myślę, że to ciekawy temat, bardzo na czasie.... Czy w Waszych US, IS również się zdarzają takie cuda? <_< Wspaniała motywacja do dalszej pracy, nieprawdaż?
zdarzały się w moim poprzednim US, taaak wspaniała motywacja do poszukiwania innej pracy, skutek taki, że zmieniłem pracodawcę
Ostatnio edytowano 12 paź 2007, 08:06 przez komis, łącznie edytowano 1 raz
12 paź 2007, 07:35
pytacie czy się zdażają - pewnie że tak sam czegoś takiego doświadczyłem przed trzema tygodniami :angry2: scyzoryk się w kieszeni otwiera jak o tym myślę, i coraz częściej myślę o zmianie posady , tylko się jakoś zasiedziałem trochę :glare:
12 paź 2007, 07:42
duzabida
Tak w wielkopolskce US i IS również
12 paź 2007, 17:08
co za DZIADOSTWO. Stukam się nieustannie w głowę co ja tu jeszcze robię...
12 paź 2007, 17:10
a co w tym jest takiego dziwnego, awans nawet bez podwyżki jest przecież jakimś wyrazem uznania i docenienia pracownika. Jeśli kasa jest nr 1 w życiu, to może lepiej pomyśleć o pracy w agencji ...
13 paź 2007, 13:25
duzabida
.... Czy w Waszych US, IS również się zdarzają takie cuda? <_< Wspaniała motywacja do dalszej pracy, nieprawdaż?
Kiedyś też to przeżyłem na własnej skórze, ale muszę przyznać, iż po pewnym czasie, gdy znalazły się środki, to o mnie nie zapomniano ( oczywiście bez wyrównania, ale zawsze ). Jak jest teraz trudno mi powiedzieć. Innym nie zaglądam do kieszeni, a moja ścieżka awansu na rozdrożu.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
14 paź 2007, 21:12
doris
pytacie czy się zdażają - pewnie że tak sam czegoś takiego doświadczyłem przed trzema tygodniami :angry2: scyzoryk się w kieszeni otwiera jak o tym myślę, i coraz częściej myślę o zmianie posady, tylko się jakoś zasiedziałem trochę :glare:
Sądząc po nicku myślalem, że jesteś dziewczynką! Ale z drugiej strony: dziewczynka ze scyzorykiem w kieszeni? A co do meritum, to może trochę cierpliwości. Skoro Cię jednak docenili duchowo, to może w niedługim czasie i materialnie?! Ech, ta dzisiejsza młodzież...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
14 paź 2007, 21:37
Niestety !!!! Jestem takim przykładem awansowałem po 5 latch ( dopiero !!! - a może nareszcie !!! / spełniałem wszystkie wymagania już po 2, a napewno po 3 latch , jednak w naszym urzędzie awanse to temat mozolny , żeby nie powiedzieć , że tempo ślimaka w porównaniu do awansów u nas to sprint !!!) . No ale cóż - czy za tym poszła jakaś motywacja - NIE !!! , chyba to , że dowalili mi więcej obowiązków jest motywacją do tak szlachetnej pracy (!?). Ktoś kiedyś na forum napisł, że praca w służbach cywilnych to służenie innym - tyle tylko , że czasy poddaństwa sie skończyły , a niewolnictwo w cywilizowanym świecie nie istnieje ... z małymi wyjątkami !?
15 paź 2007, 06:44
A co powiecie o tym, jeżeli w US miały miejsce podwyżki, ale dla bardzo wybranych i bez awansu służbowego. Może jest jakiś sposób na to jak podejść NUS-a lub DIS-a aby dał kasę może jakiś szantażyk, albo coś za coś...?
15 paź 2007, 07:34
Pracuję w skarbowości od 1998r. Od tego czasu awansowałam stopień po stopniu od starszego referenta do starszego komisarza...nie dostałam za to ani złotówki.
15 paź 2007, 10:23
Z tego co słyszę wokół to niestety coraz częściej standard... norma znaczy :angry: .
____________________________________ always look on the bright side of life
15 paź 2007, 10:29
Temat uważam za dość absurdalny. Czy droga awansu zawodowego to tylko podwyżki? Oczywiście zarabiamy jak zarabiamy, ale awans bez podwyżki to rzecz normalna.