Teraz jest 04 wrz 2025, 07:39

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 87 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Dolnośląskie... 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 17:52

POSTY        65
1. Na początek może ktoś odnieść się do plotek krążących po Wrocławiu o likwidacji PUS? Czy to nasz wymysł, czy PUSy w całej Polsce lecą? A może to kaczka urzędowa.

2. Czy ktoś podzieli się z ogółem na temat tego, co się dzieje w Wrocławskiej IS?

Pozdrawiam dolnoślązaków.

Ostatnio edytowano 23 paź 2006, 13:44 przez Raptus, łącznie edytowano 1 raz

23 paź 2006, 11:55
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692

O likwidacji ośrodków zamiejscowych Izb Skarbowych mówi się od dawna (pozdrawiam kolegów z Legnicy). O dużych urzędach też się dużo mówiło... Wystarczy spojrzeć na obciążenie pracą dolnośląskich urzędów skarbowych...;) Dolnośląski Urząd Skarbowy to pomyłka, za którą "beknęły" małe urzędy... Więc mówi się dużo, ale nic konkretnie. Raz o likwidacji DUSu, raz o likwidacji małych urzędów. Wszystko wydaje mi się plotką i tyle. ;) Pozdrawiam.

Ostatnio edytowano 23 paź 2006, 19:05 przez Newlunatiq, łącznie edytowano 1 raz

23 paź 2006, 16:56
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

...2. Czy ktoś podzieli się z ogółem na temat tego, co się dzieje w Wrocławskiej IS?

Oj dzieje się, dzieje.
Coś mam wrażenie, że DOlata mało co zostawi, może i wcześniej…

23 paź 2006, 17:16
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 17:33

POSTY        24
Witam  :( Mam nadzieję, że PUS jednak przetrwa i nie zostanie rozwiązany, bo nie chcę iść na zieloną trawkę :) Na razie żadnego formalnego dokumentu potwierdzającego rozwiązanie nie widziałam. Chodzą wprawdzie takie plotki, ale nikt oficjalnie tego faktu nie potwierdził.

Ostatnio edytowano 23 paź 2006, 19:06 przez anais acosta, łącznie edytowano 1 raz

23 paź 2006, 17:40
Amator
Własny awatar

POSTY        24
No i wyszło szydło z worka  :(  Izba Skarbowa ma problemy lokalowe, U.S. Wrocław Sródmieście ma problemy lokalowe, DUS ma problemy lokalowe to trzeba rozwalić P.U.S. żeby mieć budynek.
No a ludzi trzeba rozrzucić po innych U.S. Wszystko się rozstrzygnie przez dwa lata, a w tym czasie no wiadomo że część pójdzie na emeryturę, część znajdzie sobie coś innego, a resztę się gdzieś upchnie.  :unsure:
Jest mi tylko przykro że ludzi, którzy przez wiele lat pracowali w P.U.S. traktuje się w sposób przedmiotowy, a kłopoty lokalowe nie są znane tak Ad Hoc  :(  od wczoraj,  tylko od wielu lat i można było coś wcześniej zrobić.

Ostatnio edytowano 24 paź 2006, 15:05 przez anais acosta, łącznie edytowano 1 raz

24 paź 2006, 14:57
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 17:52

POSTY        65

No i wyszło szydło z worka  :(  Izba Skarbowa ma problemy lokalowe, U.S. Wrocław Sródmieście ma problemy lokalowe, DUS ma problemy lokalowe to trzeba rozwalić P.U.S. żeby mieć budynek.
No a ludzi trzeba rozrzucić po innych U.S. Wszystko się rozstrzygnie przez dwa lata, a w tym czasie no wiadomo że część pójdzie na emeryturę, część znajdzie sobie coś innego, a resztę się gdzieś upchnie.  :unsure:
Jest mi tylko przykro że ludzi, którzy przez wiele lat pracowali w P.U.S. traktuje się w sposób przedmiotowy, a kłopoty lokalowe nie są znane tak Ad Hoc  :(  od wczoraj,  tylko od wielu lat i można było coś wcześniej zrobić.

Czyli PUS będzie trwał jeszcze dwa lata w niezmienionej postaci? Jeśli tak, to pewnie nie macie się czym martwić, byle do-LATA.  :o

Ostatnio edytowano 24 paź 2006, 21:31 przez Raptus, łącznie edytowano 1 raz

24 paź 2006, 15:22
Amator
Własny awatar

POSTY        24
Niestety nie wiadomo :unsure: czy P.U.S. będzie istniał przez dwa lata. Według tego, co powiedział pan Dolata, w ciągu tych dwóch lat się wszystko wyjaśni. Czyli może być likwidacja za 3 miesiące, albo nic się nie stanie  :(   (mam nadzieję)

Ostatnio edytowano 24 paź 2006, 21:32 przez anais acosta, łącznie edytowano 1 raz

24 paź 2006, 15:39
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 16:46

POSTY        1

niestety nie wiadomo  :unsure:  czy P.U.S. będzie istniał przez dwa lata. Według tego co powiedział pan Dolata  w ciągu tych dwóch lat się wszystko wyjaśni. Czyli może być likwidacja za 3 miesiące, albo nic się nie stanie  :(   (mam nadzieję)

No ładnie, a wiecie chociaż, gdzie by was przenieśli? Po Wrocławiu czy wg gmin np. Oleśnica, Oława itp? Po DUSie chodzą ploty, że ZUS wywalił IS, więc IS przenosi się do DUS, a DUS do budynku PUS, a PUS spuszczają do kanału. A że 100 osób dowiedziało się o tym jednego dnia, a co tam. My jesteśmy jak paprotki na oknie z parapetu na parapet.
I w ogóle ciekawe, jak się ma to do etatyzacji itp. itd. Szkoda gadać, trzymajcie się może przetrzymacie. Bo draństwo to wielkie, a Dolata już za poprzedniej kadencji mógł załatwić sprawę lokalizacji IS (był na to czas i środki) a nie teraz na gwałt...

Ostatnio edytowano 24 paź 2006, 21:33 przez Magik-ka, łącznie edytowano 1 raz

24 paź 2006, 16:51
Amator
Własny awatar

POSTY        24
Ludzi jeśli będą przenosić to tam, gdzie będzie miejsce, czyli może być Wrocław, ale może to być też każda miejscowość: Trzebnica, Strzelin, Oława, Środa Śląska itd.  :(
Pomysł na likwidację jest taki, że porozdziela się gminy z P.U.Su po innych urzędach a wraz z nowymi obowiązkami będą przeniesieni ludzie. Osobiście uważam, że to draństwo, bo kosztem P.U.Su chcą rozwiązać problemy lokalowe innych. :( A Izba może się przenieść do Pracz Odrzańskich, skoro tam jest taki piękny kompleks po dawnym Zespole Szkół.
PS Dziękuję za słowa otuchy :rolleyes:

Ostatnio edytowano 24 paź 2006, 21:35 przez anais acosta, łącznie edytowano 1 raz

24 paź 2006, 17:09
Własny awatar

1. Na początek może ktoś odnieść się do plotek krążących po Wrocławiu o likwidacji PUS? Czy to nasz wymysł, czy PUSy w całej Polsce lecą? A może to kaczka urzędowa.

2. Czy ktoś podzieli się z ogółem na temat tego, co się dzieje w Wrocławskiej IS?

ad 1) To nie są wymysły Pan Józef Dyrektor poprostu realizuje własną wizję skarbowości na Dolnym Śląsku. O tym co zamierza zrobić było już wiadomo 5 lat temu a mianowicie { i to jest straszne } : zmniejszenie ilości urzędów o 30% (wiedziałem o małych urzędach do 60 zatrudnionych, ale żeby PUS - sądzę że  redukcja może dojdzie do 50 %).  Pocieszjące jest jedno - Co na to lokalni politycy (starostowie, wojewodowie) likwidacja urzędu skarbowego jest pierwszym malutkim krokiem do likwidacji powiatu - czy dyrektor jest aż tak silny?
ad 2) No jak to co ? Imperium kontratakuje.

25 paź 2006, 08:43
Zaawansowany

REJESTRACJA21 paź 2006, 08:48

POSTY        38
A jak tam Polkowice i Góra? W trawie piszczy niepokojąco...

25 paź 2006, 19:54
Własny awatar
adam                    

A jak tam Polkowice i Góra? W trawie piszczy niepokojąco...

Czekają (jak około 12 innych urzędów) na wizytę zwiastuno-likwidacyjną Pan Józefa Dyrektora.
"...łatwiej jest zlikwidować niż stworzyć..."
:blink:  Zaraz, zaraz - czy to nie jest mobbing - czy jak to to zwą. :blink:

Ostatnio edytowano 26 paź 2006, 07:04 przez WIECHUR, łącznie edytowano 1 raz

26 paź 2006, 06:48
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 87 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona