Teraz jest 01 wrz 2025, 10:29

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  idź do strony:  1, 2  Następna strona
Praca zdalna na żądanie 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 sie 2010, 19:29

POSTY        227
Post Praca zdalna na żądanie
Ciekawe co z pracą zdalną na żądanie, która ma obowiązywać od 6 kwietnia 2023 r. ... Czy pracownik urzędu skarbowego będzie miał możliwość takiej pracy, czy raczej będzie odmowa.
Pewnie DIAS- y opracowują już wytyczne:-)

26 lut 2023, 09:33
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA14 paź 2016, 10:48

POSTY        133
Post Re: Praca zdalna na żądanie
Ano właśnie. Np. w IAS są komórki, które mogą wykonywać swoją pracę zdalnie w 100%. I ci z dzieciakami lub niepełnosprawnymi już przebierają nogami. Ciekawe jakie będą zasady w izbach i kiedy w ogóle wejdą w życie. Bo np. stawka za kilometr się zmieniła ale jeszcze nie w izbach.

26 lut 2023, 14:24
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA04 paź 2019, 21:41

POSTY        11
U nas jak ktoś chce odpocząć a nie korzystać z urlopu to bierze zdalna i pali głupa w domu. Później opowiada ile to pracował a tak na prawdę siedzi przed telewizorem.w raportach żadnych ruchów pracy przez cały czas pracy zdalnej ... Robią co chcą ...

06 mar 2023, 21:01
Amator

REJESTRACJA01 lut 2023, 21:24

POSTY        19
Czy to w domu, czy to w biurze, jeżeli nagminnie można zrobić sobie labę cały dzień kiedy się tylko ma ochotę, to świadczy tylko o tym, że komórka jest za mało obciążona i tyle.
Tzn. to w ogóle nie jest zagadnienie związane z samą pracą zdalną.

07 mar 2023, 06:56
Znawca
Własny awatar

POSTY        133
Anyone25                    

U nas jak ktoś chce odpocząć a nie korzystać z urlopu to bierze zdalna i pali głupa w domu. Później opowiada ile to pracował a tak na prawdę siedzi przed telewizorem.w raportach żadnych ruchów pracy przez cały czas pracy zdalnej ... Robią co chcą ...

W której to izbie można sobie pójść na zdalną kiedy się tylko chce?

07 mar 2023, 18:35
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA26 sie 2014, 13:10

POSTY        29
Każdy mierzy swoją miarą. Jakoś w prywatnych firmach ba nawet w MF zdalna może być powszechnie stosowana a u nas w Izbach to się co niektórym ból czterech liter odzywa. Ja osobiście będąc na zdalnej zrobiłbym pewnie nawet więcej niż pracując stacjonarnie bo bym się skupił tylko na tym co mam robić, a nie co jakiś czas ktoś by coś chciał i odrywał od roboty.  

A odpoczywający niech pamiętają o tym że pracują na określonym komputerze z określonymi programami. Wszystko dobrze jak jest dobrze a w komputerze historia zostaje od najprostszej do sprawdzenia tj. wytworzonych dokumentów i ruchów w programach...

08 mar 2023, 23:59
Znawca
Własny awatar

POSTY        133
Od dzisiaj obowiązuje nowelizacja Kodeksu pracy, regulująca zasady pracy zdalnej i hybrydowej. W izbach cisza. Może związki coś wiedzą, coś z nimi konsultowano? O tym chcemy wiedzieć a nie o postach na fejsie.

07 kwi 2023, 06:35
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 sie 2010, 19:29

POSTY        227
Poznań nadal bez regulaminu o pracy zdalnej na żądanie ...

13 kwi 2023, 21:27
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA13 cze 2010, 14:58

POSTY        45
Podlaczam sie pod temat pracy zdalnej. Mam pytanie dotyczące art. 67 (19) par. 6 Kodeksu pracy. Czy jeśli moja mama jest osobą niepełnosprawną- posiada orzeczenie o znacznym stopniu niepełnosprawnosci - ale nie pozostajemy we wspólnym gospodarstwie domowym, to czy pracodawca moze odmówić mi uwzglednia wniosku o prace zdalna? Zastanawiam sie, czy wymog pozostawania we wspolnym gospodarstwie domowym dotyczy tylko innej osoby, czy rowniez czlonka najblizej rodziny.

20 kwi 2023, 14:40
Znawca
Własny awatar

POSTY        133
A kto ci sprawdzi i jak czy ktoś pozostaje z tobą we wspólnym gospodarstwie domowym? Deklarujesz, że masz taką niepełnosprawną osobę (nawet nie z rodziny np. konkubent), przedstawiasz na żądanie orzeczenie i po temacie.

21 kwi 2023, 10:03
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        45
awista                    

A kto ci sprawdzi i jak czy ktoś pozostaje z tobą we wspólnym gospodarstwie domowym? Deklarujesz, że masz taką niepełnosprawną osobę (nawet nie z rodziny np. konkubent), przedstawiasz na żądanie orzeczenie i po temacie.

Naczelnik i wspolpracownicy doskonale wiedza, ze nie mieszkam z matka, niczego nie trzeba sprawdzac.
Poza tym np.w oswiadczeniu o dochodach na potrzeby ZFSS podaje sie liczbe osob pozostajacych we wspolnym gospodarstwie domowym. Pracodawca ma rowniez mozliwosc przeprowadzenia kontroli podczas pracy zdalnej, w kontroli by wyszlo ze nie  prowadzimy wspolnego gospodarstwa domowego.

Moje pytanie dotyczylo tego, czy pracowdawca moze mi odmówić pracy zdalnej w opisanej sytuacji,  klamac i kombinowac nie mam zamiaru, wiec jesli ktos wie, czy pracodawca moze mi odmowic pracy zdalnej w opisanej sytuacji, to prosze o informację.

21 kwi 2023, 11:18
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        45
Właśnie dowiedzialam sie na infolinii PIP, ze nie musze z mama prowadzic wspolnego gospodarstwa domowego.

21 kwi 2023, 12:29
Znawca
Własny awatar

POSTY        133
A co jeśli rodzic mieszka w innym mieście? Co zadeklarujesz jako miejsce pracy zdalnej? Jeśli swoje miejsce zamieszkania, to po co ci praca zdalna ze względu na rodzica?

21 kwi 2023, 20:07
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        45
awista                    

A co jeśli rodzic mieszka w innym mieście? Co zadeklarujesz jako miejsce pracy zdalnej? Jeśli swoje miejsce zamieszkania, to po co ci praca zdalna ze względu na rodzica?

Nie mieszka w innym miescie, mieszka dwa domy dalej.

21 kwi 2023, 21:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 16 ]  idź do strony:  1, 2  Następna strona