Teraz jest 01 wrz 2025, 13:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
zwolnienie lekarskie,a uwzględnianie przy premiach,nagrodach 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA20 mar 2018, 16:47

POSTY        10
Post zwolnienie lekarskie,a uwzględnianie przy premiach,nagrodach
Hej chciałem się dowiedzieć jak w waszych urzędach naczelnicy, kierownicy podchodzą do przyznawania dodatków motywacyjnych czy nagród kwartalnych osobom, które w przez jakiś krótszy bądź dłuższy czas były na zwolnieniu lekarskim. Nie chorowałem od wielu lat i też nigdy nie zagłębiałem się w ten temat.  Przez lata pracy na korytarzach podczas luźnych rozmów spotykałem się z różnymi wersjami, a to że kogoś nie uwzględnili przy kwartalnej, a to że komuś ucieli przy trzynastce itd.  W moim przypadku szykuje się co najwyżej kilkudniowy pobyt w szpitalu i zastanawiam się czy nie lepiej zamiast L4 nie wziąć po prostu kilku dni urlopu? Czy długość zwolnienia np do 7 dni czy powyżej 7 dni ma znaczenie przy uwzględnianiu przy nagrodach ?

06 cze 2022, 15:39
Znawca

REJESTRACJA23 cze 2009, 22:31

POSTY        210
Post Re: zwolnienie lekarskie,a uwzględnianie przy premiach,nagro
Obliczając pracownikowi trzynastą pensję, nie uwzględnia się takich należności otrzymanych w poprzednim roku pracy jak wynagrodzenia chorobowe i zasiłki. Gdy weźmiesz L4 to trzynastka będzie niższa. Możesz nie dostać premii kwartalnej bez względu na długość zwolnienia. Przyznanie premii zależy wyłącznie od decyzji Twojego przełożonego. Jest wiele osób, które nie chorują a premii nie otrzymują.

09 cze 2022, 23:43
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2 ]